Dårlige undskyldninger for ikke at rejse med sine børn

Inden vi går i gang vil jeg blot pointere, at der selvfølgelig findes en masse reelle årsager til hvorfor det ikke er muligt at rejse med sine børn. Men hvis du har en stor rejselyst og muligheden for at rejse synes vi blot at det ville være ærgerligt, hvis du lader disse dårlige undskyldninger holde dig tilbage. Der findes mange (dårlige) undskyldninger for ikke at rejse med sine børn. Og selv om at vi rejser meget med vores, kan vi somme tider også falde lidt ind under flere af disse undskyldninger. Der en f.eks. nogen destinationer vi ønsker at gemme til senere, hvilket vi nok skal forklare nærmere om her i indlægget. Men bortset fra det synes jeg egentlig at vi er ret large om at komme ud og opleve verden. Og bare fordi at vi (og mange andre) har en dårlig undskyldning betyder det jo ikke at det ikke kan lade sig at gøre, og at der ikke er familier derude der gør det hver evig eneste dag.

Så vores klare opfordring er, at i får sat ord på jeres dårlige undskyldninger der holder jer tilbage fra at rejse, så i har mulighed for at ændre på det. For efter vores mening er der ikke noget bedre end at komme ud og opleve verden sammen med sine børn, og at kunne opleve rejsen gennem deres øjne.

At man skal vente til at barnet kan huske rejsen

En af de undskyldninger vi ofte hører fra venner, familie og læsere her på bloggen, er at man skal vente til barnet kan huske rejsen. Jeg synes at det er utroligt synd at denne undskyldning skal stoppe alle dine rejseplaner. Og jo, jeg kan sagtens se problematikken i at man betaler dyre domme for en rejse til Asien, og at barnet er så lille at det ikke har minder derfra. Men betyder det mon at det bliver en dårligere tur?

Jeg kan godt sætte mig ind i det og se pointen hvis det er en once-in-a-lifetime rejse, og at det er den eneste gang du har planer om at rejse så langt væk med børnene. Vi har det selv på den måde med flere af vores største bucketlist destinationer. F.eks. gemmer vi et gensyn med Australien til børnene bliver ældre. Men vi har været så mange andre steder med vores børn – f.eks. New York, Dubai, Jerusalem og utallige andre destinationer. Og så er det ikke sikkert at de husker så meget fra rejserne, men det vigtigste er også bare at man er sammen, og at man skaber nogle gode familie-minder. Vi tror ikke nødvendigvis at vores børn kan huske at de har fået taget et billede foran Colosseum i Rom, men vi tror på at de kan huske at de har haft det sjovt – og for os er det hvad der betyder noget.

Det er for dyrt at rejse med børn

Ja det bliver selvfølgelig dyrere at rejse når man får børn, da man pludselig skal betale for flere flybilletter og for flere senge på overnatningsstedet. Derfor vil vi i første omgang opfordre nybagte forældre til at komme ud og rejse så meget som muligt, før at det for alvor begynder at koste. Børn under 2 år behøver nemlig ikke deres eget sæde i flyet. Og børn under 2 år behøver desuden ikke en ekstra seng på hotellet, men kan nøjes med en babyseng.

Selvfølgelig bliver det dyrere når børnene bliver ældre, og her handler det for os om prioritering. Hvor vigtigt er det for dig at komme ud at rejse? For os har det altid været en høj prioritet, og vi har altid sparet alle vores penge op til at komme ud på oplevelser frem for at købe dyre ting til hjemmet. Vi har heller aldrig levet på et luksuriøst madbudget, og designertøj er heller ikke et must. Vi vil langt hellere bruge pengene på oplevelser og rejser sammen med vores børn. Læs vores tips til hvordan du kan spare op til rejsen >

Så ja, det bliver dyrere at rejse, men er det noget der skal forhindre jer i at opleve verden med jeres børn? At rejse er en investering, og efter vores mening er det en af de bedste investeringer man kan gøre for ens børn.Det er for svært at rejse med en baby og små børn

Vi er enige om at det somme tider kan være svært at have børn. De har en masse behov der konstant skal dækkes med mad, bleskift, leg og opmærksomhed. Og det er klart at nogen ting er nemmere når man er hjemme i vante omgivelser. Men fortæller du mig at du aldrig forlader dit hus med dine børn? Nej vel. Jeg er med på, at det somme tider tager en krig om at komme ud af døren med de små, og ja det er da “svært”. Nej, den klarer du jo helt sikkert som en Mom Boss. Og jeg er med på at de måske skaber en scene inde i lufthavnen – men det kunne du jo også have risikeret i supermarkedet.

Efter vores mening er det ikke “svært” at rejse med små børn, men blot en anderledes oplevelse. Man kan ikke forvente at rejsen bliver fuldstændigt det samme som før man fik børn, og suse afsted på storbyferie med 1000 ting på programmet. Når man rejser med børn skal man hele tiden være et skridt foran, og man bliver nødt til at tilpasse rejsen efter børnenes behov. Vi afsætter derfor altid rigtig god tid til oplevelser i børnehøjde. Om det så er en fantastisk legeplads, eller at de kan hoppe i vandpytter foran Eiffeltårnet.

Det er svært at have børn – men det bliver ikke sværere af at rejse. Hvis man blot er forberedt, kan det være en sand fornøjelse at rejse med sine børn, og det giver jer en masse gode minder og øjeblikke.

Man skal medbringe meget bagage

Sandt nok! Medmindre at du har lært at downsize lidt. Der er ingen grund til at medbringe 50 bleer, samt hele snackskabet. Medbring kun det du skal bruge til rejsen og til dagen efter, og køb derefter friske forsyninger på destinationen.

Da vi startede med at rejse (før børn) medbragte vi altid de helt store kufferter på rejsen på trods af at det kun var for en forlænget weekend. I dag har vi dog lært at pakke ordentligt, og vi medbringer langt mindre tøj og grej på rejsen. Vi kan derfor sagtens nøjes med håndbagage til weekendophold, og måske medbringer vi en stor dele-kuffert hvis det er til ophold over en uge. På vores sidste rejse (en uge hjemme i Danmark til jul) medbragte vi en stor kuffert, 2 rygsække som håndbagage, en pusletaske, samt en kabine-klapvogn. Og det er jo ikke alverden.

Vi har ikke lyst til at flyve med små børn

Jo tidligere du kommer ud at flyve des bedre. Babyer er virkelig nemme at flyve med! Dog skal flyveturen være lidt forberedt hjemmefra, så i vælger de rette flytider, og så i pakker pusletasken korrekt. Læs også vores tips til at flyve med små børn, og find vores pakkeliste til pusletasken. Det er først når de begynder at kunne gå og tale der kan opstå lidt problemer. Dog har det aldrig været et problem med vores børn da vi altid har medbragt rigeligt med snacks og legetøj i flyet der kan beskæftige dem. I dag er Andrea 3 år, og hun synes at det er en fest når flyet letter og lander, og hun er altid meget ivrig efter at se hvad vi gemmer i snacktasken.

Vi kan kun besøge destinationer for børn

Dette er ikke sandt. Vi har besøgt NewYork og Jerusalem, og det er ikke nødvendigvis destinationer der skriger på børneferie. Her miksede vi programmet mellem kedelige kulturelle oplevelser og oplevelser der var planlagt for børnenes skyld. Vi sætter altid god til af til at besøge legepladser og parker hvor børnene kan få frit spil, og hvor de kan få brændt lidt krudt af. Selvfølgelig er det også en mulighed at tage på badeferie eller en anden badevenlig børnedestination. Men man er på ingen måde forpligtet til det. Alle destinationer kan være børnevenlige hvis man blot leder lidt efter det.

 

Hvad er dine dårlige undskyldninger for ikke at rejse?

Skriv en kommentar