Bucketliste: Jul i Finland

En af de helt store destinationer vi har på vores juleønskeliste er Finland. For efter vores mening bliver det ikke mere julet! I Finland finder du nemlig sne, rensdyr og selveste julemanden. Så vi har en lille drøm om at vi en dag skal opleve den finske magi i juletiden.

Vi har besøgt Finland, dog ikke i julen, men vi har læst og hørt en del omkring det, og vi har lavet en del research på hvad vi selv gerne ville opleve hvis vi fik mulighed for at besøge Finland ved juletid. Og vi synes at det altsammen lyder fortryllende og rent magisk og vi ville elske at medbringe børnene til et sandt finsk vintereventyr. Så her kan du få et lille indblik hvad der er på vores finske julebucketliste.

nordlys_finland

Se nordlyset

En af vores helt store ønsker på bucketlisten er at opleve nordlyset (også kaldet Aurora Borealis), og Finland giver dig en god mulighed for at opleve netop dette. Nordlyset er et fantastisk naturfænomen, hvor flere farver lyser himlen op i smukke mønstre. Nordlyset kan opleves i det nordlige Finland i de mørkere måneder. Den bedste periode for nordlys er derfor fra september til april. Forudsætningerne er desuden at vejret skal være klart samt mængden af solareksplosioner, så der er desværre ingen garanti for at man får det at se.

Julemarkeder

som i så mange andre byer og lande kan du i Finland også opleve nogle magiske julemarkeder. Særligt skulle julemarkederne i de største finske byer; Helsinki, Tampere og Turku, være værd at besøge, men mindre byer har nu også styr på hvad det drejer sig om. I Helsinki gløder julelysene henover Aleksanterinkatu, som er den officielle julegade. Og på torvet ved Senate Square finder du mere end 100 juleboder med alt fra julepynt til små lokale julesnacks.

rensdyr

Køre med slæde

Det er ikke kun julemandens slæde der bliver trukket af rensdyr. I Finland er det muligt at gøre ham kunsten efter. Her er der nemlig en stolt tradition for at anvende netop rensdyrslæder som transport i det nordlige Lapland. Vi ville elske at prøve at køre gennem vinterlandskabet ombord på en slæde trukket af smukke finske rensdyr, og det ville føles lige som en scene taget ud af en film.

Bo i en iglo

Tænk sig – kan man mon virkelig gøre det i virkeligheden? Ja, i hvert fald i en glasiglo. Måske har du allerede set billeder fra Kakslauttanen Resortet som befinder sig i det nordlige Finland? Her har et hotel bygget en masse glasigloer hvorfra deres gæster kan kigge op på stjernehimlen og nordlyset der breder sig over dem. Dette må være en helt fantastisk og unik oplevelse som vi ville elske at prøve! Til gengæld skal man også betale dyre domme for at prøve det, da én overnatning koster over 100.000kr.

Aurora Bubble 11.11.2013 149.jpg

Besøge Julemanden i Santa Claus Village

I Danmark siger man ellers at julemanden bor på Grønland, men i mange andre lande er det alment kendt at julemanden på i Finland. Han skulle efter sigende bo i det nordlige Finland kaldet Lapland, beliggende nord for den aktiske cirkel.

Du finder blandt andet julemanden i Santa Claus Village i Rovaniemi i Lapland regionen. Santa Claus Village er en velbesøgt forlystelsespark, særligt i juletiden. En af parkens hovedattraktioner er nemlig Julemandens værksted og ikke mindst det travle posthus hvor der hvert år bliver tilsendt julepost fra børn over hele verden. Det er også muligt at få taget et billede sammen med julemanden. Han er at finde på sit kontor alle dage i året – dog kun inden for et bestemt tidsinterval. Så husk at tjekke op på dette inden dit besøg.

SantaPark

Nær Santa Claus Village finder du SantaPark. Her kan du opleve alt lige fra honningkagehus-bagning til fantastiske juleshows. Du kan også komme med bag om kulisserne på elvenes legetøjsfabrik eller komme med på en tur med parkens magiske tog. SantaPark oser af julens magi og har kun åbent henover julen fra november til januar.

santapark

Fodre rensdyr

Hvad med en rensdyrs-fodring? Her får du mulighed for at komme helt tæt på de prægtige dyr – en aktivitet der med sikkerhed også vil falde i god jord med børnene. Dette er en aktivitet du kan opleve flere steder i Lapland på blandt andet rensdyrs farme.

Bo på et sne hotel

De må være helt tossede med sne i Finland for de har såvel også åbnet et snehotel hvor det er muligt at overnatte med en temperatur mellem 0 til -5 grader. Heldigvis får alle tæster stukket en overnatningspakke i hånden ved ankomst med en ekstra varm og behagelig sovepose til at kunne klare kulden. Som noget ekstra er det muligt at prøve en sne-sauna, og du vil yderligere blive alarmeret hvis der er mulighed for at se nordlys på himlen. Der findes sikkert flere snehoteller i Finland, men vi faldt over hotellet Arctic Snow Hotel, som faktisk tilbyder værelser til ganske fornuftige priser, i forhold til at det jo er en unik oplevelse.

snow hotel

Finsk Sauna

Denne ene ting på listen har Rebecca faktisk allerede afprøvet. I Finland er de stolte af deres sauna-kultur og det skal dermed afprøves når man besøger  Finland. At være i en finsk sauna indebærer at man over en længere periode bliver godt opvarmet i saunaen og at man slutteligt tager en hurtig dukkert i iskoldt vand. En forfriskende oplevelse, men nok ikke så beregnet for små børn.

 

Har du nogen bucketliste-juledestinationer?

2 Comments

Skriv en kommentar