Booderee National Park i dårligt vejr

Vejret var ikke med os, da vi i februar 2013 tog turen forbi Booderee National Park. Dette kan uden tvivl ødelægge ens oplevelse, da omgivelserne er triste og grå. Vi kunne stadig fornemme det hvide sand og det azurblå hav, men en blå himmel ville have gjort underværker. Generelt var vores oplevelse med Booderee National ikke den bedste, men dette var udelukkende vores egen skyld kombineret med det dårlige vejr.

jervisbay_01

Priser

Der er ikke mange nationalparker, hvor det koster penge for at besøge dem. Men ved Booderee National Park kostede det$11 for voksne og $5,50 hvis du har studiekort. Dette er hvis du er kørende i bil, og du har herefter 48 timers adgang til nationalparken. Grundet det dårlige vejr blev vi lidt negative omkring oplevelsen, og vi fik ikke meget ud af vores besøg. Vi kørte rundt til nogle få forskellige seværdigheder, men blev der maks i 5 timer før vi kørte videre.

Hvad skal man se?

Når du køber adgang til parken får du udleveret et kort og skal nu bestemme dig for hvad der er værd at se. Vi fik slet ikke udforsket de mange muligheder som nationalparken havde at tilbyde. Her er nogle bud på hvad man kunne have taget ud for at se:

  • Strande: Vigtigst af alt er der de smukke strande. Vi besøgte blandt andet Hole in the Wall, Cave Beach og Murrays Beach. Men udvalget er stort, så sæt dig ind i dine muligheder forinden.
  • Booderee Botanic Gardens: den eneste botaniske have ejet af aboriginals i Australien. Her kan du lære mere om hvad man har anvendt planterne til gennem tiden. Du kan blandt andet komme på en guidet tour hver tirsdag og torsdag.
  • Tag ud og fiske: Fang en fisk til at grille på bålet. Der er masser af forskellige arter som f.eks. laks og makrel. Det kræver dog et license at kunne fiske.
  • Snorkeling: Det er et rigtig godt sted for snorkeling ved Jervis Bay.
  • Spot hvaler: I juni og juli måned har du mulighed for at komme ud og spotte Humpback hvaler ved Booderee National Park.
  • Oplev dyrelivet: Australien har et fantastisk dyreliv, og her ved Booderee har du mulighed for at se Bottle-Nose delfinerne lege ved Jervis Bay. Herudover kan du se, Humpback hvaler, Fur Seals, Wallabies og et rigt fudleliv.

Overnatning

Hvis du vælger at overnatte I Booderee National Park har du selvfølgelig langt mere tid til at udforske parken, og des mere får du ud af dit ophold. Der er masser af aktiviteter at give sig i kast med, så det kan anbefales. Dog er overnatning dyrt. Foruden indgang til parken skal du yderligere betale for camping. Og er du i nationalparken i højsæsonen kan dette blive en halvdyr fornøjelse. Desuden skal du sørge for at bestille en plads på en af parkens 3 campingpldser.

jervisbay_03

Skriv en kommentar