13 børnevenlige aktiviteter ved Pra Delle Torri

Vi har allerede fortalt jer om vores ophold ved campingpladsen Pra Delle Torri, som vi har booket igennem Eurocamp til årets sommerferie. Denne ferie blev 100 % på børnenes præmisser, med masser af leg i vandkanten og måske lidt for mange italienske is. Men dette var lige sådan en ferie vi havde trængt til. Gennem de seneste mange år har vi rejst på mange storbyferier, og det her med at ligge og dase har været lidt tilsidesat. Men det var helt fantastisk at prøve en helt ny verden, og at kunne lege og hygge sig med børnene i de bedst tænkelige børnevenlige omgivelser.

Vi havde som sagt booket ferien gennem Eurocamp, som tilbød os at leje et mobilhome gennem dem. Og vi mener at vi fandt en af de mest børnevenlige campingpladser de havde at byde på. Alle nedenstående aktiviteter og mere til var der at finde på denne skønne og solrige campingplads. Her har i 13 bud på børnevenlige aktiviteter ved Pra Delle Torri.

S P O N S O R E. R E T

IMG_3838

1. Tag på stranden

En ting der var på dagordenen flere gange i løbet af vores campingophold var en tur på stranden. Med vores mobilhome fra Eurocamp lå vi tæt på havet og kunne nærmest høre bølgernes brus. Så vi pakkede klapvognen med håndklæder, solcreme og andet strandudstyr og tog ned til stranden. Her var det muligt at booke strandstole, eller man kunne lægge sig i sandet. Stranden var fin for børn. Der var nogle små sten i strandkanten, men de var nemme at komme forbi. Og ellers var vandet og stranden alletiders.

IMG_3606

IMG_3609

2. Børnetivoli

I børnetivoliet hos Pra Delle Torri var det muligt at tage en tur i kålormen, træstammerne og nogle trampoliner hvor man er fastspændt med en sele. Det er alletiders for små børn og Andrea var helt solgt på kålormen som susede afsted i fuld fart – i hvert fald hvis du spørger en 2 årig. Andrea havde et kæmpe smil på da vi satte os op i forlystelserne og hun var så stolt over at få lov til at køre en tur sammen med sin far.

3. Togtur

Vi var så heldige at tilbringe denne uge på campingpladsen sammen med familie, hvilket betød at Andrea havde selskab af sin kusine til størstedelen af aktiviteterne – til deres fælles fornøjelse. Og man må sige at der var julelys i øjnene da de sammen skulle ud på denne togtur rundt på campingpladsen. De sad begge lige så fint og artigt på deres pladser ved siden af hinanden, og fniste over de ting de så på vejen. Og de elskede at køre i tog.

IMG_3464

4. Minigolf

Efter vores mening hører minigolf med til ferien sydpå, og vi er begge vokset op med at man så vidt muligt har skullet finde en minigolfbane i løbet af ferien. Nu er det dog efterhånden et par år siden at vi selv har taget et rigtigt spil minigolf, for med så små børn har det bare ikke været så oplagt at skulle ud og svinge med golfkøllerne. Så vi ser frem til at børnene bliver en smule ældre så vi igen kan hygge os på minigolfbanen.

5. Gokartbane

Der var også en lille gokartbane. Den er beregnet til børn, men hvis de er for små kræves det at de tager en voksen med om bord. Alle bilerne var forskellige. I nogle var der plads til 2 personer ved siden af hinanden, og i andre biler sad forældrene på bagenden osv, så det var ret fornøjeligt at se på hvordan børnene kørte rundt i fuld fart med deres forældre på slæb, alt imens folk rendte rundt i vejkanten for at skifte biler i ny og næ.

italien gokart

6. Legepladser

Hos Pra Delle Torri var der flere legepladser, og de blev flittigt brugt af børnene på pladsen. Vi besøgte legepladserne flere gange, og særligt gynger og rutchebaner var som altid et kæmpe hit. Men der var også klatrestativer, vipper og meget mere at boltre sig på.

IMG_2781
Italien legeplads

7. Swimmingpools

Not gonna lie. Det var helt sikkert disse swimmingpools der tiltrak os allemest ved denne campingplads. Hos Pra Delle Torri har de nemlig nogle helt fantastiske og børnevenlige swimmingpools. Vi anvendte to af deres pools – den med det store piratskib og børn overalt der plaskede med vand. Her var der vandkanoner og vand der sprøjtede ned af rutchebaner og en masse aktiviteter med vand. Ved siden af denne var der en kæmpe swimmingpool, som var formet som et stort ottetal. Denne pool var ligeledes børnevenlig og med mange forskellige dybder alt efter hvor du befandt dig ved den store pool. Vi nåede kun at udforske et lille hjørne af denne pool, men den var virkelig kæmpe og børnevenlig. De har også en standard svømmebane for voksne hvis dette skulle være et ønske.

pra delle torri

8. Butikker

Der er mulighed for lidt shopping for hele familien på campingpladsen. Der findes butikker med souvenirs, tøj, købmandsvarer, udstyr til strandturen og meget mere. Så her kan finde dit næste store badedyr eller måske en spand og skovl eller andet udstyr der er nødvendigt for en god dag ved vandet. Og så skal der naturligvis også shoppes lidt god mad til familievenlige retter i løbet af dagen.

9. Legeland

Legelandet var ligeledes et kæmpe hit! Her slap vi børnene fri på de store hoppeborge hver eneste aften og de nød det. I legelandet var der mindst 6 hoppeborge og -puder, samt et væld af legehuse og rutchebaner. Og overalt omkring én løb der børn rundt fra den ene hoppeborg til den anden, og alle så ud til at more sig.

IMG_3119

10. Børneklub med dans

Vi prøvede at deltage en smule i børneklubben på trods af at de fleste aktiviteter var for børn fra 4 år og opefter. Der er dagligt arrangeret sjove aktiviteter før børn i børneklubben, og der findes et skema med daglige aktiviteter, som man kan deltage i. Vi prøvede blandt andet at være med til at danse, og Andrea var vældigt begejstret over at se de to instruktører der viste alle børnene de dansemoves de skulle efterligne. Hun kunne dog ikke helt koncentrere sig om at deltage og løb i stedet frem og tilbage. Så hun var nok stadig en anelse for ung til at deltage.

11. Is i lange baner

Jeg har ikke styr på hvor mange is vi fik i løbet af sådan en uge, men jeg kan afsløre at det var mange! Og der skal selvfølgelig masser af is til når man er på ferie, og når man skal ud og nyde varmen og sommersolen. Så er det altid godt med en is til at køle sig lidt ned med – og så smager de jo bare bedre i Italien.

italien is

IMG_4182

12. Keramik værksted

Tæt på vores mobilhome var der et keramikværksted, hvor børnene kunne gå ind og vælge sig et stykke keramik som de ønskede at male. Og der var et kæmpestort udvalg af forskellig keramik – nok mere end 100. Vi var rundt og kigge på hylderne, og til sidst valgte Andrea en skildpadde-sparebøsse. Herefter kunne vi vælge maling. Der fandtes to forskellige slags – en slags som skulle brændes og afhentes dagen efter, eller en tørmaling som man kunne tage med sig med det samme, og som man desuden kunne pynte med glimmer. Andrea var naturligvis til glimmer-udgaven.

13. Cykel leje

Sidst men bestemt ikke mindst var der også cykeludlejning. Her var både almindelige en-mands-cykler, og cykler til 4 eller 6 personer som vist på billedet nedenfor. Yderligere er der både elektriske og almindelige cykler. Uanset hvad er det en super hyggelig aktivitet for familien at tage ud og udforske campingpladsen på cykel.

pra delle torri

Der er langt flere aktiviteter på campingpladsen end dem vi har medtaget på denne liste, men vi forsøger blot at illustrere hvor børnevenlig campingpladsen Pra Delle Torri er. Her er også mulighed for diverse vandsports-aktiviteter eller sportslige aktiviteter. De henvender sig blot til lidt ældre børn end vores.

 

Hvilke børnevenlige aktiviteter nyder du på dine ferier?

Opdagelse.dk blev inviteret af Eurocamp men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar