Bliv turist i din egen hjemby

Du elsker måske at tage på storbyferie og udforske kulturen, kunsten og historien i byer rundt omkring i Europa. Men har du nogensinde prøvet at være turist i din egen by? Og ved du egentlig hvad din by har at byde på?

bc3a5d2

Indsaml turist brochurer

Et rigtig godt tip til at starte din “ferie i egen by” er på det lokale turist kontor eller på diverse hoteller rundt omkring i byen. Oftest finder du et væld af brochurer til diverse turist attraktioner i og omkring byen, hvor du befinder dig. Grib de brochurer dig stjæler din opmærksomhed – og find gerne nogle seværdigheder og aktiviteter, som du normalt ikke ville vælge. Husk også at spørge personen bag skranken i turistinformationen. De sidder oftest med nogle rigtig gode tips.

Udforsk historien, kunsten og kulturen

Tag på museum. De fleste større byer har et museum der fortæller byens lokale historie. Herigennem kan du blive klogere på byen du bor i. Det er også meget sandsynligt at din by har et kunstmuseum eller andre spændende museer du endnu ikke har besøgt. Og faktisk er der ofte mere kultur til rådighed end du først lige havde regnet med.

Husk kameraet

Du er først rigtig turist, når du husker at tage billede af dig selv foran alle de større seværdigheder i byen. Det kan virke lidt akavet i sin egen by, men sørg for at få kameraet med, hvis du ønsker at gå all-in på oplevelsen.

Sene nætter

Når vi er på ferie sydpå er rutinen oftest at man tager sent ud og spiser, hvorefter man udforsker byen under himlens stjerner. Sørg også for at medbringe denne del af feriestemningen til din egen byferie. Undersøg evt. om der er nogle lokale arrangementer i kan tage til – vinsmagning, koncerter eller andet.

Få en rundvisning af en ven

Bor du i en større by giver dette tip måske bedre mening. Men spørg en ven om ikke han/hun vil vise dig sine favoritsteder i jeres by. Det kan være et museum, en hyggelig cafe eller en lille park, hvor personen nyder at slappe af. På denne måde ser du din egen by fra en helt ny vinkel.

Lokal sport

På vores rejser kan vi godt lide at se lokal sport, så hvorfor ikke undersøge hvad der findes af sport i området. Støt det lokale hold, hvadend om du skal en tur op på Vejle stadion eller ned i roklubben. Gå gerne all in med matchende t-shirts der passer til hjemmeholdets farver.

Tag på stranden

Hvis du har muligheden for at tage på stranden er dette naturligvis også obligatorisk for at komme i rigtig feriestemning. Er stranden ikke en mulighed kan du nøjes med en af byens lokale parker.

Pluk jordbær

Mange steder finder du muligheden for at komme ud at plukke jordbær. Tag din udkårne under armen og brug nogle timer på at plukke en masse skønne røde jordbær, og glæd jer til den store lækre portion jordbær med fløde der venter jer.

Tag på en tour

Findes der nogle tours i din by? Så skynd dig at hoppe på en som en ægte turist. Dette er en sikker måde for at lære din meget bedre at kende.

HVORDAN VILLE DU UDFORSKE DIN BY?

Skriv en kommentar