At beslutte den rette rejsevarighed

Det kan være en næsten umulig opgave at fastsætte den optimale rejsevarighed, når man skal begive sig ud på nye destinationer. Vi kender alle følelsen af at have alt for kort tid til at gå på opdagelse, eller det modsatte – at man rammer en mur af kedsomhed halvvejs på ferien. At ramme den helt rette rejsevarighed kan være svært, men du ved at du har gjort det rigtigt når du siger “det var en god tur, men nu trænger jeg til at komme hjem”. Der er flere ting der taler for at skulle være afsted i længere tid, men gør op med dig selv hvor højt nedenstående punkter vægtes. Din rejsevarighed bør harmonere med din rejselyst og hvor meget planlægning du lægger i det.

plan your travel

Rejselyst

Gør op med dig selv, hvor meget du elsker at rejse og hvor meget du hungrer efter at komme ud og se verden. Hvis din rejselyst vægter skyhøjt er der ingen tvivl om, at du bør afsætte mere tid til at rejse og komme ud og opleve nogle fjerne destinationer. Hvis du nærmest lever og ånder for at rejse bør du afsætte en måneds tid og få det ud af systemet en gang i året. Hvis du derimod ikke har den store passion for at rejse men tværtimod trænger til lidt pause fra hverdagen snakker vi måske nærmere en kortere weekendudflugt.

Mængde af planlægning

Skal I have visum og vacciner til destinationen og hvad skal I se når i kommer frem? Mængden af planlægning forud for rejsen spiller også en rolle. Jeg synes at der er stor forskel på, om man tager på en badeferie, hvor man skal ligge og dase ved poolen, eller om der er tale om storbyferie, hvor man har lagt tid og energi til planlægningen. Har man brugt meget energi og tid på planlægningen giver det kun mening at man har flere dage til at nyde sit hårde arbejde.

Udvalg af aktiviteter

Dette går lidt hånd i hanke med tidligere punkt. Men en vigtig faktor i forhold til rejsens varighed er mængden af aktiviteter, men også ønskede mængde af aktiviteter. Først og fremmest har vi meget forskellige rejsestile – nogen ønsker action og andre ønsker afslapning. Er det afslapning du ønsker må du gøre op med dig selv hvor mange dage du skal bruge for at geare helt ned – er det derimod aktiviteter du ønsker skal du gøre op med dig selv hvad du ønsker at se, og hvor lang tid du vil bruge på det.

Forpligtelser

Disse kan komme i mange forskellige afskygninger. Det kan være i form af kæledyr eller børn du ikke tager med på rejsen og som skal passes andetsteds. Det kan være en lille ting som at passe blomster og postkasse mens man er væk, eller det kan være at du ikke kan være væk i en sammenhængende periode fra dit job. Her er mange faktorer der spiller ind.

Omkostninger

Herudover er der naturligvis de samlede omkostninger for rejsen. Har i et ønsket beløb i ikke ønsker at overstige kan det også være en indikation af hvor mange dage i har at gøre godt med til rejsen. Des flere dage i tilføjer des højere bliver beløbet for overnatninger og attraktioner.

Det kan være svært at fastsætte hvor mange dag man skal bruge på ferien – men hav disse punkter med i dine overvejelser og du er godt på vej. HVORDAN FINDER I FREM TIL JERES REJSES VARIGHED?

Skriv en kommentar