Berlin: En gåtur fra Alexanderplatz til Potsdamer Platz

Berlin er by fyldt med liv og en rig kultur, og der er masser af steder der er spændende at udforske. Vi vil her gennemgå en af de ruter / gåture som vi fandt utroligt spændende på vores sidste besøg – nemlig strækningen mellem Alexanderplatz og Potzdamerplatz. Her finder du flere af de større seværdigheder,som er et besøg værd.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

Alexanderplatz

Vi startede dagen ved Alexanderplatz, som også kaldes Alex af de lokale. Alexanderplatz er i dag omgivet af masser af shopping muligheder, spisesteder og boliger. Alexanderplatz er desuden en central plads i det østlige Berlin, og er et af byens store trafikale knudepunkter med 3 undergrundslinier, S-bahn og Strassenbahn lige for døren, så det er nemt at komme hertil hvis du ønsker at starte din dag her på pladsen. Alexanderplatz har desuden været igennem store forvandlinger igennem tiden – særligt efter bombardementet tilbage i april 1945 efter krigen. I dag finder du det 10 meter høje Verdensur samt Folkevenskabsspringvandet på pladsen udført i typisk DDR design. Desuden har du en fin mulighed for at få et glimt af det 368 m høje TV-tårn, som er placeret bag stationen.

berlin_alexanderplatz

 

Berliner Dom

Herefter kom vi forbi Berliner Dom, som er placeret på øen Spreeinsel, som er en del af Museumsinsel. Det er en forholdsvis ung kirke, som først var færdigbygget i 1905. Herudover har kirken været under en kraftig restaurering idet den led stor skade under 2. verdenskrig. Husk at træde indenfor i kirken, hvor du får mulighed for at besøge “tårnet” samt krypten hvor kongefamilien ligger.

Berliner_dom

 

Bebelplatz

Dette er en stor plads der ligger langs Unter Den Linden, der omkranses af smukke statslige bygninger. På pladsen kan du finde et monument der er gemt under jorden under. Igennem et tykt stykke glas kan du nemlig se en masse hvide bogreoler, hvilket er til minde om en kendt bogbrænding som fandt sted på pladsen den 10. maj 1933. Bogbrændingen blev foretaget af nazisterne, der brændte mere end 20.000 bøger skrevet af jødiske forfattere.

humboldt_university_berlin

 

Brandenburger Tor

Oprindeligt var der 18 byporte, som omkransede den gamle toldmur tilbage i det 18. århundrede, men i dag er det kun Brandenburger Tor der står tilbage. Porten er 26 meter høj, 65 meter bred og 11 meter dyb. Brandenburger Tor er et must see i Berlin, da det er et slags symbol på byens historie. Porten har overlevet flere krige, og har igennem tiden været et symbol på både krig og fred samt sorg og glæde.

Brandenburger_Tor_Berlin

 

Halocaust Memorial Monument

Det er en smule sørgmodigt at skulle besøge dette monument, da det er til minde om de myrdede jøder der måtte lade livet under 2. verdenskrig. Til gengæld er det et utroligt smukt monument og et must see i Berlin. Monumentet er tegnet af arkitekten Peter Eisenman og blev opført i 2003-2005. Halocaust Memorial Monumenten består af 2711 betonpiller i forskellige højder. Husk også at besøge det underjordiske museum der ligger nær ved monumentet.

holocaust

 

Potzdamer Platz

Potzdamer Platz er i dag et trafikalt knudepunkt i Berlin, men i årene hvor Berlinmuren stod var pladsen splittet i to – Øst og Vest. I dag går der en streg henover pladsen der markerer hvor muren har gået, og du kan finde et stykke af perlinmuren, som er placeret på sin oprindelige placering. Potzdamer Platz besøges derfor af en del turister hvert år.

potzdamerplatz_berlin

 

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

1 Comment

Skriv en kommentar