Backpacking i Australien: Bil eller bus?

Skal man backpacke i Australien, har man som udgangspunkt tre muligheder for transport – bil, bus eller fly. I indlægget her vil vi komme ind på fordele og ulemper ved at tage turen i henholdsvis bil og bus. Selvom turen i store træk bliver den samme, vil valget hver især byde på oplevelser du ikke ville have oplevet ved valg af den anden mulighed. Så hvad ville du vælge: Bil eller bus?

backpacking

Backpacking med bus

Vælger du bussen, får du alle de store byer og populære rejsemål at se. Du kommer til at møde rigtig mange nye mennesker – og venner, og du vil blive rig på venskaber og sociale oplevelser. Ved at rejse med bus kommer du til at bo på mange hostels og deltage i nogle af deres mange aktiviteter og fester og du får dermed oplevelser du sent vil glemme. Planlægning af din tur kommer du heller ikke til at bruge alverden med tid på. Du hopper på bussen når du føler dig klar til at tage videre til næste destination. Hostels har brochurer og personale der kan hjælpe med alt det praktiske i den pågældende by. Personer der rejser på denne måde er oftest unge mennesker afsted alene eller med venner og veninder.

Backpacking med bil

Vælger du bilen, er Australien din legeplads. Du kan køre til de byer / attraktioner / naturområder du vil, og du vil opleve stemningen blandt de lokale, dyreliv, og små naturperler som langt de fleste backpackere aldrig vil se. Denne rejseform kræver lidt mere planlægning, da man hver dag må overveje hvor man skal overnatte til dagen efter. Det er ulovligt, og kan give bøder hvis man ikke overnatter på de campingområder / rastepladser der er gjort lovlige til formålet.

Vores valg

Vi valgte at tage turen i bil hvilket vi ikke har fortrudt på noget tidspunkt. I forbindelse med det valg havde vi nogle udfordringer, og vi vil her forsøge at give nogle bud på hvordan man vælger en bil til sin rejse. Først og fremmest skal du vælge om du vil leje eller købe. Lejer du, ved du hvor lang tid du har til at nå din destination. Samtidig har udlejningsfirmaet til at stå inde for bilen, og opstår der problemer kan du altid kontakte dem, og de skal i de fleste tilfælde betale for reparation hvis dette viser sig nødvendigt. Der er mange historier om backpackere der føler sig snydt og røvrendt, men behandler man sit køretøj ordentligt vil der næppe blive problemer ved aflevering af bilen.

Der er mange ting at tage stilling til, der er ingen facitliste, men man skal vælge ud fra sine egen behov og interesser. Oplevelsen bliver stor uanset hvordan man tager turen!

Skriv en kommentar