Mine erfaringer med at være gravid på rejsen

Som vi tidligere har bekendtgjort venter vi os igen en lille ny rejseblogger, som forventes at ankomme midt november. Det er nu min 2. graviditet, og jeg har efterhånden indsamlet nogen erfaringer fra flyrejsen, bilferien og selve rejsen, som jeg gerne vil dele lidt ud af. For kan man overhovedet rejse når man er gravid? Svaret er selvfølgelig ja.

New-York_gravid-2

At være gravid, og at booke en rejse

Dét at være gravid bør ikke være en hindring for at rejse, men det giver naturligvis nogle ekstra bekymringer. Du kan være en af de uheldige der døjer af diverse “følgesygdomme” såsom konstant kvalme, problemer med dit bækken eller noget helt tredje som kræver at du tager det med ro. Det er dog heldigvis de færreste der har det så skidt under deres graviditeter at de ikke kan bevæge sig ud af døren. Personligt døjede jeg med en del kvalme under min første graviditet, men her under min nuværende graviditet har det været nærmest problemfrit. Så graviditeter kan variere meget både fra person til person, men også fra gang til gang.

Hvis du står overfor at skulle booke en rejse er det derfor blot vigtigt at du lytter til din krop. Personligt ville jeg ikke booke en rejse et halvt år frem i tiden, da jeg gerne lige vil se det lidt an i forhold til hvordan min krop reagerer på graviditeten. Men selvfølgelig kan mange ting også løses med en afbudsforsikring.

Flyveturen

Forud for din flyrejse kan det være en god ide at du taler med din læge og eventuelt med flyselskabet – særligt hvis du er langt henne i graviditeten. Flere læger råder nemlig ikke kvinder der er for langt henne i graviditeten til at flyve, og flere flyselskaber ønsker ikke at tage højgravide kvinder med ombord.

Ønsker du at flyve mens du er gravid bør du følge lægens anvisning herom. Jeg fik en god snak med min læge inden vores første flyvetur om alt lige fra støttestrømper til fysisk aktivitet i flyet. Efter lægens anvisninger er jeg derfor oppe at stå flere gange på flyveturen, hvilket er særligt vigtigt hvis du er ude på en længere rejse. Herudover er det en god ide at medbringe en masse snacks til turen, så det er muligt at stille den snigende sult som helt sikkert vil forekomme. I kan læse mange flere tips og tricks til flyveturen for gravide i vores indlæg >

new-york_gravid

Storbyferie = Sightseeing

Det kan være hårdt for din krop at være på sightseeing når man nu også er gravid. Vi havde i forbindelse med en roadtrip i USA planlagt en del lange dage fyldt med aktiviteter, hvilket godt kunne mærkes på min krop. Jeg begyndte at få ondt i lænden pga den øgede babyvægt samt diverse udstyr såsom et tungt spejlreflekskamera. Vi tog derfor nogle kortere dage hist og pist og vi tog en masse pauser undervejs. Efter nogen dage forsvandt al smerten igen, og rejsen kunne fortsætte. Men hvad jeg har lært af dette er, at man skal huske at lytte til sig selv og sin krop. Har man smerter skal man sørge for at få slappet af – også selvom at du har en stram tidsplan.

Badeferie – det oplagte valg

Det måske mere oplagte valg er at tage på badeferie – en ferieform vi ikke har dyrket meget gennem de seneste år, men som vi nok egentlig ville værdsætte langt mere. På en badeferie får man mulighed for masser af afslapning, kolde drinks ved poolen samt at stresse helt af fra hverdagen. Altsammen ting der er højt værdsat for af gravide krop. Så måske vi egentlig burde arrangere en badeferie næste gang.

new-york-gravid

Forlystelsesparker

Du bør tænke dig om en ekstra gang inden du planlægger en tur i de store forlystelsesparker, da der ved stort set alle forlystelser rådes til at gravide ikke stiger ombord. Det er selvfølgelig op til dig selv om du ønsker at følge disse skilte, men der er efter min mening ingen grund til at udfordre skæbnen!

Et godt råd til jer være, at følges med et vennepar eller i en gruppe. På denne måde skal din partner ikke sætte sig ind i alle forlystelserne alene, og du selv har mulighed for at få mere selskab undervejs. Et andet godt tip er at tage afsted en dag hvor vejret er lidt gråt. På disse dage er køerne til attraktionerne ofte kortere (og ventetiden for de gravide taskeholdere er mere tålelig).

miami_sunset2

 

Hvad er dine oplevelser med at være gravid på rejsen?

Skriv en kommentar