Anmeldelse af GB Pockit Klapvogn

Vi har for nyligt modtaget en GB Pockit Klapvogn til anmeldelse her på bloggen, og den har nu været i brug på sine første udflugter rundt i Danmark. Klapvognen blev lanceret på det danske marked tidligere i foråret, og forhandles nu i butikker over hele landet samt online. I dette indlæg har vi anmeldt vognen GB Pockit Gold, og siden da er der kommet nye modeller på markedet som kun gør vognen mere attraktiv. Hvis jeg selv skulle købe vognen i dag ville jeg dog købe en GB Pockit Plus pga de nye opgraderede funktioner. Læs mere sidst i indlægget.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UwCj1EwgCWo[/embedyt]

 

Nem at håndtere

Som i kan se i videoen ovenfor er dette en klapvogn der er utroligt nem at have med sig på farten, da den bliver foldet op og ned med 2 hurtige bevægelser. Vognen er langt mere holdbar og slidstærk end den ser ud ved første øjekast, og den kan anvendes af børn fra 6 mdr. – 4 år eller 9 -17 kg. Den har justerbare seler, et komfortabelt sæde samt god plads til opbevaring af indkøb og poser under klapvogns-sædet.

Verdens mindste sammenfoldede klapvogn

GB Pockit Plus klapvognen er havnet i Guinness Rekordbog for at være indehaver af verdens mindste fold – dvs. at dette er klapvognen der fylder mindst når den er sammenfoldet. Den fylder nemlig kun 30 x 18 x 35 cm. Vognen vejer desuden kun 4,3 kg, og er så kompakt at man nemt kan have den i en taske eller kuffert. Det er herved en utrolig lille og funktionel vogn, som man med fordel kan have med sig på rejsen, da den kan medbringes som håndbagage på flyet eller på togrejsen.

Klapvognen er bygget til folk der er på farten, men klapvognens størrelse gør, at den er utroligt nem og praktisk at opbevare når du ikke er ude at rejse. Du kan sagtens have den liggende i bilen, i skuret eller endda i skabet uden at den vil optage alt pladsen. Bemærk også at klapvognen kan stå selv når den er helt sammenfoldet.

Fold din klapvogn efter behov

Pockit klapvognen kan foldes på 2 måder. Der er det man kan kalde “hverdags-foldningen” som vi viser på videoen overfor, men det er også muligt at opnå en mere “kompakt foldning” som er vist på billedet nedenfor. Hertil skal de bagerste hjul blot bukkes op inden man skubber vognen sammen. Hverdags-foldningen er praktisk hvis man skal hurtigt ind og ud forskellige steder, mens den kompakte foldning er super anvendelig når man skal transportere klapvognen. Du kan dermed folde din Pockit efter behov.

pockit

Forbløffet over størrelsen

Det er i øvrigt lidt morsomt, når det går op for folk hvor lille vognen kan blive. Vi har en enkelt gang haft en Mindre diskussion med en dame ved bagage-indchecknings-skranken om hvorvidt vognen kunne medbringes som håndbagage, men da hun så os folde den sammen måtte hun venligt sige undskyld mens hun forbløffet måtte sige at hun aldrig havde set en så lille klapvogn før. Også flypersonalet har flere gange været yderst imponerede over vognens sammenfoldede størrelse og har fortalt os hvor smart den er, og andre rejsende familier kommer hen til os og spørger ind til hvilken vogn vi har. Så det er en vældig populær klapvogn. Vi håber at i har opfanget vores begejstring for denne vogn, men den har virkelig været uundværlig i mange situationer, så vi kan kun give den vores varmeste anbefalinger hvis i rejser meget.

Det sure med det søde

Vi har aldrig brugt denne vogn som hverdagsvogn, men mere som en god transportvogn i lufthavnen. Hvis man ønsker det kan man naturligvis anvende den til hverdag, men for os har den været en smule for vakkelvårn til dette formål. Klapvognen ryg kan ikke lægges op og ned hvis barnet skal sove, og vognen er ikke den bedste at manøvrere hvis du kører på grus eller brosten. Desuden kunne vi også savne mere plads bag vognen til at kunne tage lange skridt (både Kris og jeg har lange ben, og somme tider går de lidt i hjulet). Men alle disse “negative ord” er egentlig noget vi forbinder med alle paraplyklapvogne, og det er dermed ikke naturligt at forvente en stor robust vogn med klapsammeligt bord, kopholder og en masse andre features. Det er hvad det er – en paraplyklapvogn med verdens mindste fold! Men det er en fantastisk vogn, særligt til praktiske formål såsom en flyvetur, hvor vognens størrelse er helt fænomenal.

Et andet lille minus vi kan nævne er, at GB Pockit (som så mange andre paraplyklapvogne) ikke har en prangende solskærm, og dette er ligeledes gældende for denne vogn. Men der er heldigvis mulighed for at tilkøbe en paraply eller en solskærm der kan gøre at dit lille vidunder får den rette beskyttelse. Så faktisk har vi ikke noget dårligt at sige om denne vogn. Praktisk, nem og pålidelig!

Læs også om den nye forbedrede GB Pockit Plus nederst i indlægget

pockit2

Vores vurdering af vognen

I det store hele har vi været utroligt glade for vognen. Den er nem at styre – endda med én hånd – på jævne veje og stier. Der er fint med funktionel plads under vognen til opbevaring, og så er det selvfølgelig et kæmpe plus at den er så nem at folde op og ned, og at den intet fylder når den er foldet ned. Hermed kan vi som rejsende altid være sikre på at vi kan få klapvognen sikkert frem på vores flyrejser, da den snildt kan være i håndbagagen.

GB Pocket Gold vs GB Pocket Plus

Som nævnt er det her i indlægget en GB Pockit Gold klapvogn vi anmelder, og vi er på alle måder imponerede over vognen. Men den nye opgraderede vogn GB Pockit Plus ser ud til at tage det skridtet videre. Den lille kompakte vogn kan nemlig ved brug af adaptere (der købes seperat) kombineres med f.eks. en Cybex babyautostol. Dette gør at din baby kan anvende vognen langt tidligere end først ved 6 måneder. Herudover er den nye model udstyret med et justerbart ryglæn så barnet kan lægges mere ned når det skal sove, samt en større kaleche som skygger mod solen. Så faktisk har de formået at løse flere af de småproblemer vi har haft med den oprindelige vogn. Og GB Pockit Plus er stadig en fleksibel vogn der kan foldes til håndbagagen.

 

 

SPONSORERET: Indlægget er skrevet i samarbejde med Cybex

Skriv en kommentar