New York, Dag 2: Gudstjeneste i Harlem og Sightseeing i Brooklyn

Vores anden dag i New York gik primært med sightseeing i områderne Harlem og Brooklyn. Harlem er et område der er kendt for sine gospelgudstjenester og Brooklyn for sin gode udsigt ud over Manhattan. Læs også om vores øvrige dage i New York: Dag 1 med 9/11 memorial og Times Square – Dag 2 Gudstjeneste i Harlem og sightseing i Brooklyn – Dag 3 Kabelbane, Central Park og Musical – Dag 4 Central Park, Natural History og Chinatown – Dag 5 Rockefeller Center og Frihedsgudinden.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

Gudstjeneste i Harlem

Vi havde planlagt en tur ind og se en gudstjeneste i Harlem, for at se et vaskeægte gospelkor. Dette er vældig populært blandt tuister, og vi havde planlagt at tage ind i kirken Abyssinian Baptist Church, som bliver anbefalet overalt på internettet. Dette er den største kirke i Harlem, og derfor også hovedattraktionen. Der blev afholdt 2 gudstjenester hver søndag. En kl 8 og en kl 11, hvoraf vi valgte den sene. Vi var der ca en time før, men opdagede snart at dette var alt for sent. Der stod en vældig lang kø udenfor kirken. For at komme ind i kirken skal man have et gult “guest pass”, som alle i køen stod og viftede med. De bliver udleveret efter først til mølle princippet, og vi kom lige nøjagtigt for sent til at kunne nå at få sådan et. Et godt råd er derfor at møde op mindst halvanden time før gudstjenesten starter.

Heldigvis ligger der masser af mindre kirker i nærheden. Ja faktisk på alle gadehjørner, og så snart der ikke er mere plads i Abyssian Baptist Church begynder de at henvise folk til de mindre kirker. Vi fik anbefalet Mt. Cavalry Baptist Church hvor gudstjenesten også startede kl 11. Oplevelsen var noget ganske særligt. Der var 5 præster, et kæmpe gospelkor der alle var placeret bag præsterne og herudover var de lokale vældigt engagerede i gudstjeneste med tilråb som “Amen” og “Halleluja”. En meget speciel oplevelse!

Du kan også vælge at gå skridtet videre og tage på en guidet gospel tour, hvor du ser en gudstjeneste og får en rundvisning i de mest ikoniske gader i Harlem.

baptist church new york

Harlem

Efter gudstjenesten gik vi en tur rundt i Harlem, men vi var dog særligt forsigtige da området er kendt som et fattigt område med slum, bander og kriminalitet. Dog siger man at kriminalitet i mindre grad foregår i Harlem, og at det er det nærliggende område the Bronx, man skal passe på med at bevæge sig ind i. Det var alligevel ikke det store kamera der var fremme og vi holdte os til de store gader, hvor vi kunne se andre turister i nærheden. Det var dog på de små gader man for alvor kunne opleve forskellen inde fra downtown Manhattan.

harlem new york

Wall Street

I hjertet af financial district finder man Wall Street og the Stock Exchance. Dette er den største børs samt aktiemarked i hele verden. Historien om Wall Street krakket tilbage i 1929, hvor alle aktierne faldt i en enorm fart er kendt verden over. New York Stock Exhange spillede den største rolle i dette krak, samt den efterfølgende depression der fik følger i hele verden.

image

Brooklyn Bridge

Man kan færdes på flere af broerne i New York, men Brooklyn Bridge er klart den mest populære blandt turister. Broen er 1800 meter lang og forbinder bydelene Brooklyn og Manhattan ved at krydse East River. Broen er desuden kendt for at være en af de første hængebroer i USA, der blev opbygget tilbage i 1800-tallet.

brooklyn bridge New York

Brooklyn Bridge Park

Lige nedenfor Brooklyn Bridge ligger Brooklyn Bridge Park. Her sad vi og fik slappet af på græsset samt fik os noget koldt at drikke. Vi betragtede de mange børnefamilier der havde fundet vej til parken, idet der var en rigtig hyggelig vandforlystelse, hvor alle børnene morede sig. Stedet summer af liv og glade dage og er populært for lokale såvel som turister. Herefter gik vi en tur langs den tilhørende promenade, hvorfra der var en god udsigt ud over New Yorks Skyline. Rigtig mange tilbringer eftermiddagen/aftenen her hvor man også kan nyde solnedgangen over Manhattan. Hvis i ser på billedet: den lille prik der stikker op ude til venstre er frihedsgudinden.

brooklyn bridge park new york skyline

Brooklyn

I bydelen Brooklyn kan man tydeligt mærke forskellen på det stille storby liv sammenlignet med Manhattan, hvor det vrimler med turister. Så det var rart at kunne se byen uden stress og jag. Det er også i dette område den danske Sømandskirke ligger.

brooklyn new york

 

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

2 Comments

Skriv en kommentar