Alhambra, det røde slot

Alhambra er klart hovedattraktionen i byen Granada i Spanien, og hvert år kommer tusindvis af turister strømmende for netop at besøge dette smukke palads. Jeg besøgte Alhambra i forbindelse med en studietur til Granada, og jeg må blankt indrømme at jeg aldrig havde hørt om det forinden, og det er mit indtryk at dette gør sig gældende for mange. Men det er en skam, for oplevelsen var bestemt et besøg værd.

alhambra granada

Om Det Røde Slot i Granada

Alhambra har siden 1984 været på UNESCO’s verdensarvliste, og i 2007 var paladset mellem top 20 i udvælgelsen af verdens 7 vidundere. Alhambra kom ikke på denne liste, men er i dag den største turistattraktion i Spanien. Alhambra betyder på arabisk Det Røde Slot, og er et af de bedste eksempler på islamisk kunst i Europa. Læs mere om Granada og Alhambras historie her. Paladset blev opført i 1200- og 1300-tallet af det islamiske Nasride dynasti og omfatter en fæstning, et palads, moskeer, badeanlæg og bygninger til beboelse. Herudover er der anlagt en stor tilhørende have. Det er en prægtig bygning og man kan vitterligt gå rundt i flere timer og suge alle indtrykkene til sig.

alhambra granada

Om billetter til Alhambra

I højsæsonen er det en god ide at booke billetter til Alhambra på forhånd, da køerne kan være meget lange. Desuden er der begrænsninger på antal besøgende pr dag og i forskellige tidszoner. Du kan vælge mellem at besøge slottet i dagstimerne eller i aftentimerne. Yderligere kan du vælge om du vil nøjes med at se slottet, eller om du også ønsker at spadsere rundt i den prægtige have. Når du har købt billetten skal du yderligere huske at reservere en plads den dag du ønsker at ankomme. Din billet er først gyldig når du har et reserveringsnummer.

alhambra granada

Praktisk info om Alhambra

I dagstimerne koster det 13€ for voksne at komme ind og se Alhambra. For børn under 12 år er det gratis, og for børn mellem 12 og 15 koster det 8€. Pensionister skal betale 9€. Priserne er lavere ved besøg om aftenen.

Åbningstiderne varierer meget efter årstiden, men som udgangspunkt er slottet åbent dagligt fra tidlig morgen (8.30 am) til aften (6.00 pm i lavsæson og 8.00 pm i højsæson) Herudover er det på udvalgte dage muligt at komme på besøg om natten. Dette foregår i tidsrummet 10.00 pm til 11.30 pm i højsæsonen og mellem 8.00 pm og 9.30 pm i oktober og november. Indgangene lukker en time før. Læs mere om booking af billetter samt priser og åbningstider på www.alhambradegranada.org

alhambra granada

 

Har du besøgt Det Røde Slot, Alhambra?

Skriv en kommentar