Alhambra, det røde slot

Alhambra er klart en af hovedattraktionerne i byen Granada i Spanien, og hvert år kommer tusindvis af turister strømmende for netop at besøge denne smukke fæstning. Jeg må blankt indrømme at jeg aldrig havde hørt om det forinden, men oplevelsen var bestemt et besøg værd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alhambra betyder på arabisk Det Røde Slot, og er et af de bedste eksempler på islamisk kunst i Europa. Læs mere om Granada og Alhambras historie her. Fæstningen blev opført i 1200- og 1300-tallet af det islamiske Nasride dynasti og omfatter en fæstning, et palads, moskeer, badeanlæg og bygninger til beboelse. Herudover er der anlagt en stor tilhørende have. Det er en prægtig bygning og man kan vitterligt gå rundt i flere timer og suge alle indtrykkene til sig.

Alhambra har siden 1984 været på UNESCO’s verdensarvliste, og i 2007 var fæstningen mellem top 20 i udvælgelsen af verdens 7 vidundere. Alhambra kom ikke på denne liste, men er i dag den største turistattraktion i Spanien.

Granada 274

I højsæsonen er det en god ide at booke billetter til Alhambra på forhånd, da køerne kan være meget lange. Desuden er der begrænsninger på antal besøgende pr dag og i forskellige tidszoner. Du kan vælge mellem at besøge Alhambra i dagstimerne eller i aftentimerne. Yderligere kan du vælge om du vil nøjes med at se fæstningen, eller om du også øsnker at spadsere rundt i den prægtige have. Når du har købt billetten skal du yderligere huske at reservere en plads den dag du ønsker at ankomme.  Din billet er først gyldig når du har et reserveringsnummer.

Granada 212

I dagstimerne koster det 13€ for voksne at komme ind og se Alhambra. For børn under 12 år er det gratis, og for børn mellem 12 og 15 koster det 8€. Pensionister skal betale 9€. Priserne er lavere ved besøg om aftenen.

Åbningstiderne varierer meget efter årstiden, men som udgangspunkt er Alhambra åbent dagligt fra tidlig morgen (8.30 am) til aften (6.00 pm i lavsæson og 8.00 pm i højsæson) Herudover er det på udvalgte dage muligt at komme på besøg om natten. Dette foregår i tidsrummet 10.00 pm til 11.30 pm i højsæsonen og mellem 8.00 pm og 9.30 pm i oktober og november. Indgangene lukker en time før.

Læs mere om booking af billetter samt priser og åbningstider på www.alhambradegranada.org

Granada 278

Written By
More from Rebecca Line

At komme hjem efter 7 måneders backpacking

I dette indlæg vil jeg beskrive min personlige oplevelse med at komme...
Read More

Skriv en kommentar