Aktiviteter i Harzen med børn

Mulighederne er mange når det kommer til oplevelser med børn i Harzen. Vi nåede tydeligvis kun at opleve en lille bid af det. For bucketlisten sidst i dette indlæg med vores liste med flere foreslåede aktiviteter fortsatte blot med at blive længere og længere. Hvilket betyder at vi har noget til gode til en anden god gang.

treetop-baby

Gå blandt trætoppene

Under vores ophold i Harzen boede vi i byen Bad Harzburg, hvor en af de lokale seværdigheder er en treetop-walk – også kaldet Baumwipfelpfad Harz. Læs også vores indlæg om en dag i Bad Harzburg og se flere billeder herfra. Fra denne treetop er det muligt at nyde udsigten ud over trætoppene og man kan desuden ane byen i det fjerne. Dette var en meget børnevenlig forlystelse hvor man sagtens kunne medbringe små børn og klapvogne. Der var lige et enkelt sted hvor der kun var trapper, men ellers var alt tilgængeligt.

Andrea synes at det var super sjovt at suse rundt på træstierne i 26 meters højde og hun tog udfordringen op med flere af de aktiviteter der var placeret inde i seværdigheden. Der var nemlig opsat forskellige udfordringer og lege med ting man kan gå på, ting man kan snurre på og meget mere. Og det faldt altså i god jord.

Hvis i rejser med større børn og trænger til en mere aktiv dag kan i også give jer i kast med lidt klatring i træerne samt nogle forhindringsbaner i forskellige sværhedsgrader. Der findes flere steder i Harzen, hvor dette tilbydes. Blandt andet i Bad Harzburg, Thale, Blankenburg eller Sankt Andreasberg.

harzen_treetop_bad-harzburg-2

 

Tag i badeland

Jeg tror det er svært at finde børn der ikke elsker et godt badeland. Vi har i hvert fald altid svært ved at hive Andrea ud derfra når vi først er der. Hun elsker vand, og der findes ikke noget bedre end at plaske rundt der i flere timer. Vi besøgte badelandet Salztal-Paradies i Bad Sachsa. Et badeland der var spækket med aktiviteter for både store og små. Der var to babypools, hvor vandet ikke var så dybt samt et utal af bassiner med forskellige formål. Badelandet havde et tropisk område, hvor man kunne lade sig føre med strømmen, eller du kunne tage med den sjove vandrutchebane eller give dig i kast med at svømme imod strømmen ved deres bølgebassin.

Ja mulighederne var bestemt mange, men Andreas yndlingsbeskæftigelser var blot at plaske med vand og at prøve den lille baby-vandrutchebane, hvor hun kom flyvende med fuld fart. Det var en fantastisk hyggelig dag med fart over feltet og en energisk og glad baby der slet ikke kunne få nok. Så badelande er vist et hit! Hvis du skal finde et badeland eller andre bademuligheder til jeres næste Harzen tur kan i finde en opdateret liste med badelande, svømmehaller og søer her.

bad-sachsh_salztal-paradies_rejseblog_harzen

 

Gå på opdagelse i en mine

Var du klar over at Harzen området er kendt for at have haft en rig minekultur gennem historien? Vi var ikke klar over det, men vi fik lært en masse om minedrift og historien i området under vores besøg.Der findes derfor i dag flere miner i Harzen området, som du kan besøge og hvor du kan dykke lidt ned i historien. Vi besøgte Rammelberg, som er en af de mest kendte miner i Harzen – og faktisk også den ældste og største. Du finder i dag minen på UNESCO’s verdensarvsliste for dens betydning gennem historien.

Rammelsberg minen er beliggende i udkanten af byen Goslar, og tilbydes der flere forskellige tours; også på dansk. En af turene tager dig med ind i minen via et minetog, hvor man for en kort stund kan agere at man er minearbejder. En anden tur tager jer op og ned af stejle mineskakter. Så der er lidt for enhver. Man er på alle turene iført sikkerhedshjelme, og guiderne gør meget ud af at gøre det spændende for særligt børnene. Selve turene ind i minen er dog ikke så velegnede for helt små børn (under 4 år), men vi fik en lille mini guidet tour under vores besøg. Ud over at komme ind i selve minerne har minen i dag også opbygget et stort museum, hvor man kan se nogle af de mineraler de har ophugget, og hvor man kan lære om livet og arbejdet i minen.

Harzen_rammelsberg

 

Prøv en sommerkælkebakke

Der er flere steder i Harzen hvor du kan forsøge dig med en “sommerkælkebakke” som i og for sig er en form for en rutchebane / bobslædebane. Vi var en smut forbi byen Sankt Andreasberg, og var derfor også ude og tage et kig på bakken på Matthias Schmidt-bjerget i St. Andreasberg. Her vrimlede det med danske familier, og det vidnede om at det var et populært besøgsmål for familier. Man kommer op for toppen af kælkebakken via en stolelift. Herfra kan du stige ombord på kælkebakken som er godt en halv kilometer lang har et fald på 130 meter. Så der er fuld fart på, og det er en sjov oplevelse for både voksne og børn.

Som sagt tilbydes denne aktivitet flere steder i Harzen, og du kan tage til Hannenklee, Braunlage, Schierke, Thale m.v. Der er lidt forskel på typer af baner. Nogen steder kører man i en lille vogn på et spor, og andre steder som f.eks ved Sankt Andreasberg fungerer det mere som en kælk.

bob_sankt-andreasberg

 

På vores bucketliste:

Vi har sammensat en lille bucketliste for flere aktiviteter med børn man kan prøve i Harzen. Dette er aktiviteter som vi selv godt kunne finde på at tage tilbage for at opleve sammen med børnene når de bliver lidt ældre.

 • Damplokomotiv – oplev et af de gamle damplokomotiver på Harzer Schmalspurbahnen på en af deres 3 smukke ruter gennem Harzen.
 • Pullman City – En temapark i ægte western stil. Her gad vi rigtig gerne et smut forbi på vores næste besøg og når Andrea er lidt ældre.Byen er bygget op som en ægte amerikansk western by og du kan en masse spændende aktiviteter. Læs mere på: westernstadt-im-harz.de
 • Kinderstadt – Et 3500 km2 indendørs legeland der tilbyder masser af aktiviteter for børn. Her er det muligt at prøve aktiviteter som en Speedway bane, en klatrevæg, minigravemaskiner, trampoliner, et babyparadis, karrusel, et klatretårn, en.eventyrlabyrint og meget meget mere. Læs mere på: die-kinderstadt.de
 • Phæno – Et videnskabsmuseum i Wolfsburg (ca. 80 km nord for Bad Harzburg) hvor man bliver udfordret til selv at være en del af udstillingen. Herudover kan du her se forklaringer på flere fænomener såsom tonadoer, tyngdekrafter med mere. Læs mere på: phaeno.de
 • Glaspustning ved “Harzkristall” i Derenburg. Her kan man se de professionelle der udfører sit håndværk, eller man kan selv få lov til at give sig i kast med glaspustning. Det kræver dog at man har børn over 5-6 år.
 • Dinosaurier-Park – Et friluftsmuseem og dinosaurus-park i Münchehagen ligger lidt væk fra Harzen. Her finder du blandt andet en 3500 kvm stor stenflade med 250 ægte dinosauerspor samt flere rekonstruktioner af 220 forskellige dinosauere som f.eks. en Tyrannosaurus Rex. Læs mere på: dinopark.de

 

Hvis alt andet slår fejl kan man også bare tage ud og nyde naturen. Vi havde f.eks. en del sjov med Andrea i et væld af vandpytter i Clausthal-Zimmerfeldt. Nogen gange skal der ikke mere til.

harzen_plaske_i_vand

 

Har du været i Harzen med børn?
Og hvad mener du at man bør opleve i området?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Harzer Tourismusverband, men alle meninger er vores egne

2 Comments

 • Jeg har tit tænkt på nogle dage i Harzen med min familie ( mand og to drenge på 12 ) – men jeg kan ikke helt gennemskue hvor det er bedst at bo hvis man gerne vil bo i by og samtidig være tæt på natur aktiviteterne … kan i anbefale et hotel / by ?? Vh Carina

  • Hej Carina

   Det synes jeg helt sikkert at i skal gøre. Vi var i Harzen i 4 dage og der var slet ikke tid nok, så der er masser at give sig til – også med børn! :-)

   Og ja, det er lidt svært at gennemskue hvor i skal bo. Vi boede i Bad Harzburg på et lækkert hotel ved navn Plumbohms beliggende ved den nordlige grænse af Harzen, og herfra tog vi ud på daglige udflugter.

   Der er heldigvis ikke så langt mellem byerne, så vi kunne køre til en by i det sydlige Harzen på blot en time. Men så vidt jeg selv lige har læst mig frem til på nettet er det en god ide enten at bo i øst eller vest, da det tager længere tid at køre på tværs af Harzen gennem bjergene. Så man skal nok lige have en fornemmelse af hvad man gerne vil se og hvor det er placeret henne.

   Hvis det er natur i efterspørger så bør i nok holde jer til området omkring Harz Nationalpark (i midten). Her skulle der være nogle smukke vandreruter. Hvis i er mere til “aktiviteter” i naturen såsom en sommerkælkebakke eller træklatringsbaner som jeg nævner i dette indlæg kunne byer som Sankt Andreasberg eller Thale måske være en mulighed.

   Du er velkommen til at uddybe lidt mere omkring hvad det er i gerne vil opleve, så vil jeg da gerne se om jeg kan hjælpe :-)

   / Rebecca

Skriv en kommentar