Must see seværdigheder i Goslar

Goslar er en by, der formår at forene sin rige historie med en moderne og indbydende atmosfære. Beliggende ved foden af Harzen-bjergene, tilbyder Goslar en unik blanding af kultur, historie og naturlig skønhed. Byen er kendt for sine velbevarede middelalderlige bygninger, smalle gader og hyggelige pladser, der skaber en eventyrlig atmosfære.

Byens historie

Goslars historie går tilbage til det 10. århundrede, hvor den blev grundlagt som en grænsebefæstning. Byen blev hurtigt et vigtigt centrum for minedrift, især for sølv, hvilket gjorde den til en rig og magtfuld by i middelalderen. I det 11. århundrede blev Goslar en kejserlig by og et vigtigt politisk centrum i det tysk-romerske rige. Byens rigdom og betydning afspejles i dens imponerende arkitektur og kulturelle arv. I dag er Goslar kendt for sine velbevarede historiske bygninger og sin status som UNESCO verdensarvsted, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Must-see seværdigheder

Kaiserpfalz (Kejserpaladset)
Dette imponerende palads er et symbol på Goslars kejserlige fortid og er et af de bedst bevarede kejserpaladser i Tyskland. Kaiserpfalz blev bygget i det 11. århundrede og er kendt for sine smukke haller og historiske kunstværker. Besøgende kan udforske paladsets interiør og lære om byens kejserlige historie.

Marktplatz og Rådhuset
Goslars Marktplatz er hjertet af byen og er omgivet af smukke middelalderlige bygninger. Rådhuset er kendt for sin imponerende facade og det berømte klokkespil, der opfører en musikalsk forestilling flere gange om dagen. Pladsen er et populært sted for både lokale og turister, der ønsker at nyde en kop kaffe eller et måltid på en af de mange caféer.

Goslarer Museum
Dette museum tilbyder en fascinerende indsigt i Goslars historie og kultur. Museet huser en samling af artefakter, der spænder fra middelalderen til moderne tid, og fortæller historien om byens udvikling og betydning.

Rammelsberg Minemuseum
Rammelsberg-minen er en del af UNESCO verdensarvsliste og er en af de ældste og mest betydningsfulde miner i Tyskland. Minemuseet tilbyder guidede ture, hvor besøgende kan udforske de historiske minegange og lære om minedriftens historie og teknologi.

Jakobikirken
Denne smukke kirke er kendt for sine gotiske arkitektoniske detaljer og imponerende altertavle. Kirken er et vigtigt religiøst og kulturelt centrum i Goslar og er et besøg værd for dem, der er interesserede i kunst og historie.

Zwinger Tårnet
Dette massive forsvarstårn er en del af Goslars middelalderlige bymure og tilbyder en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende landskaber. Tårnet er også hjemsted for et museum, der fortæller historien om byens forsvar og militære betydning.

Malerwinkel
Dette maleriske område af Goslar er kendt for sine smalle gader, bindingsværkshuse og charmerende atmosfære. Malerwinkel er et populært sted for fotografering og en afslappet spadseretur.

Siemens Haus
Dette historiske hus er et eksempel på renæssancearkitektur og er kendt for sin smukke facade og rige historie. Huset er opkaldt efter den berømte Siemens-familie, der stammer fra Goslar.

Gode grunde til at besøge Goslar

  • Historisk rigdom: Goslar er fyldt med historiske seværdigheder, der giver et unikt indblik i byens rige fortid og kejserlige betydning.
  • Arkitektonisk skønhed: Byen er kendt for sine velbevarede middelalderlige bygninger, der skaber en eventyrlig atmosfære.
  • Naturskønne omgivelser: Goslars beliggenhed ved foden af Harzen-bjergene tilbyder betagende udsigter og mange muligheder for udendørs aktiviteter.
  • Kulturel mangfoldighed: Byen er hjemsted for et væld af museer, kirker og kulturelle begivenheder, der tilbyder en rig kulturel oplevelse.

Mad og drikke

Goslar byder på en mangfoldig kulinarisk scene, der kombinerer traditionelle tyske retter med moderne gastronomi. Byens restauranter serverer alt fra lokale specialiteter som “Harzer Käse” (en type ost) og “Grünkohl” (grønkål) til internationale retter. Goslar er også kendt for sine hyggelige caféer og konditorier, hvor man kan nyde en kop kaffe og en lækker kage. Byen byder på et rigt udvalg af lokale øl og vine, der kan nydes på de mange barer og restauranter.

Oplevelser for børn i Goslar

Rammelsberg Minemuseum
Dette museum tilbyder sjove og lærerige oplevelser for børn, der elsker at udforske og lære. Guidede ture i de historiske minegange giver børn mulighed for at lære om minedriftens historie og teknologi.

Märchenwald (Eventyrskov)
En forlystelsespark beliggende i nærheden af Goslar, der tilbyder en række attraktioner og aktiviteter for børn. Parken er temaet omkring eventyr og er et perfekt sted for en sjov dag med familien.

Harzen Nationalpark
Denne naturskønne nationalpark tilbyder mange vandrestier og udendørs aktiviteter, der er perfekte for børn. Parken er hjemsted for en bred vifte af dyreliv og tilbyder mange muligheder for naturoplevelser og læring.

Legepladser og Parker
Goslar byder på mange legepladser og parker, hvor børn kan lege og nyde naturen. Disse områder er perfekte til en afslappet dag med familien.

Dagsture fra Goslar

Wernigerode
En charmerende by kendt for sit smukke slot og farverige bindingsværkshuse. Wernigerode tilbyder en malerisk atmosfære og er et ideelt sted for en dagstur.

Quedlinburg
En historisk by kendt for sin velbevarede middelalderlige gamle bydel og smukke kirker. Quedlinburg er et UNESCO verdensarvsted og tilbyder en fascinerende rejse tilbage i tiden.

Brocken
Den højeste bjergtop i Harzen, Brocken, tilbyder betagende udsigter og mange vandrestier. Besøgende kan tage en historisk damptogstur til toppen og nyde den fantastiske udsigt over landskabet.

Bad Harzburg
En spa-by kendt for sine termiske bade og smukke natur. Bad Harzburg tilbyder en afslappende atmosfære og mange muligheder for wellness og afslapning.

Clausthal-Zellerfeld
En by kendt for sin minedriftshistorie og smukke natur. Clausthal-Zellerfeld tilbyder en række museer og udendørs aktiviteter, der gør det til et spændende rejsemål.

Spørgsmål og svar om Goslar

Hvad gør Goslar speciel?
Goslar er kendt for sin historiske rigdom, arkitektoniske skønhed og naturskønne omgivelser, der gør det til et alsidigt rejsemål for både kultur- og naturentusiaster.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Goslar?
Forår og sommer er ideelle tidspunkter at besøge Goslar, når vejret er mildt, og der er mange udendørs aktiviteter og festivaler. Byen er også smuk om efteråret, når bladene skifter farve.

Hvordan kommer jeg rundt i Goslar?
Goslar er en kompakt by, der er nem at udforske til fods. Der er også et godt netværk af lokale busser og taxaer, der forbinder de forskellige områder af byen.

Hvilke lokale retter bør jeg prøve i Goslar?
Prøv lokale specialiteter som “Harzer Käse”, “Grünkohl” og tyske øl. Goslar byder på en bred vifte af kulinariske oplevelser, der afspejler Harzen-regionens rige gastronomiske traditioner.

Er Goslar en familievenlig destination?
Ja, Goslar tilbyder mange aktiviteter og attraktioner, der er velegnede til familier, herunder museer, forlystelsesparker og naturoplevelser. Byen er et godt valg for familier, der ønsker at opleve kultur, historie og sjov sammen.


Goslar er en by, der kombinerer historie, kultur og naturlig skønhed på en helt særlig måde. Med sine historiske monumenter, charmerende kvarterer og naturskønne omgivelser er Goslar en destination, der har noget for enhver smag. Uanset om du udforsker de gamle gader, nyder en dag i bjergene eller deltager i en lokal festival, vil Goslar fortrylle dig med sin charme og mangfoldighed.

Hvilken oplevelse ser du mest frem til at udforske i Goslar?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *