En guide til at besøge Taormina

Taormina er beliggende på den østlige kyst af Sicilien, er en by fyldt med historie, kultur og enestående skønhed. Kendt for sine dramatiske udsigter, charmerende gader og antikke ruiner, tiltrækker Taormina besøgende med sin autentiske atmosfære og maleriske omgivelser. Uanset om du er en historieentusiast, en kunstelsker eller en eventyrlysten rejsende, har Taormina noget at tilbyde. Fra de gamle teatre til de hyggelige pladser, vil Taormina fortrylle dig med sin charme og mangfoldighed.

Byens historie

Taormina har en rig og fascinerende historie, der strækker sig over flere årtusinder. Byen blev grundlagt af grækerne i det 4. århundrede f.Kr. og blev senere en vigtig romersk koloni. I middelalderen og renæssancen blomstrede Taormina som et kulturelt og økonomisk center, hvilket efterlod en arv af storslåede bygninger og monumenter. I dag er Taormina en livlig by, der kombinerer sin rige historie med moderne bekvemmeligheder og en afslappet atmosfære.

Must see seværdigheder

Isola Bella
En lille ø beliggende i nærheden af Taormina, kendt for sine smukke strande og krystalklare vand. Isola Bella er et populært sted for både lokale og turister og tilbyder mange faciliteter, herunder strandklubber, restauranter og vandsportsaktiviteter. Tag en bådtur til øen og nyd en afslappende dag ved havet.

Teatro Greco
En af de mest imponerende græsk-romerske ruiner i Italien, kendt for sin spektakulære udsigt over Etna og Det Ioniske Hav. Teatro Greco blev bygget i det 3. århundrede f.Kr. og er et af de bedst bevarede antikke teatre i verden. Besøg teatret for at opleve de dramatiske udsigter og de historiske omgivelser. Teatret bruges stadig i dag til koncerter og teaterforestillinger.

Corso Umberto
Taorminas hovedgade, kendt for sine butikker, caféer og historiske bygninger. Tag en spadseretur langs Corso Umberto og nyd den livlige atmosfære og de smukke bygninger. Gaden er et populært sted for både lokale og turister og er et godt sted at opleve Taorminas autentiske charme.

Piazza IX Aprile
En af de mest charmerende pladser i Taormina, omgivet af historiske bygninger og caféer. Pladsen tilbyder en betagende udsigt over havet og Etna. Tag en spadseretur gennem pladsen, besøg de mange butikker og nyd en kop kaffe på en af de mange caféer.

Villa Comunale
En smuk offentlig have beliggende i hjertet af Taormina. Haven er kendt for sine velplejede blomsterbede, springvand og skulpturer. Tag en afslappende spadseretur gennem haven og nyd den betagende udsigt over havet og de omkringliggende bjerge.

Palazzo Corvaja
Et historisk palads beliggende i hjertet af Taormina. Paladset blev bygget i det 10. århundrede og er kendt for sin imponerende arkitektur og de mange kunstværker, der pryder dets indre. Besøg paladset for at opleve den imponerende arkitektur og de smukke kunstværker, der fortæller historier om Taorminas rige historie.

Chiesa di San Giuseppe
En smuk barok kirke beliggende på Piazza IX Aprile. Kirken blev bygget i det 17. århundrede og er kendt for sin elegante facade og imponerende interiør. Indenfor kan du beundre de smukke fresker, skulpturer og altertavler, der pryder kirken.

Antiquarium del Teatro Greco
Et lille museum beliggende ved Teatro Greco, der rummer en omfattende samling af artefakter fra Taorminas antikke historie. Besøg museet for at få et dybere indblik i byens rige kulturarv og se de mange artefakter, der er fundet i og omkring teatret.

Madonna della Rocca
En lille kirke beliggende på en klippe med en fantastisk udsigt over Taormina og det omkringliggende område. Kirken blev bygget i det 12. århundrede og er kendt for sin unikke beliggenhed og de smukke fresker, der pryder dens indre. Tag en vandretur op til kirken og nyd den betagende udsigt over havet og kysten.

Gode grunde til at besøge Taormina

  • Historisk rigdom: Taormina er en by med en rig historie og velbevaret arkitektur, der giver et indblik i Italiens fortid.
  • Kulturelt centrum: Byen har en levende kulturel scene med teatre, museer og kunstgallerier. Teatro Greco og Antiquarium del Teatro Greco er hjemsted for nogle af Taorminas mest berømte kunstværker og historiske skatte.
  • Gastronomisk oase: Taormina er kendt for sin rige madkultur, herunder klassiske sicilianske retter som pasta alla Norma, arancini og cannoli. Byen har også et væld af restauranter, caféer og markeder, hvor du kan nyde autentisk italiensk mad og drikke.
  • Naturskønne omgivelser: Beliggende på en bakketop tilbyder Taormina smukke udsigter og afslappende promenader langs de historiske gader. Byen er også omgivet af det frodige sicilianske landskab, der byder på olivenlunde, vinmarker og maleriske landsbyer.
  • Venlig befolkning: Befolkningen er kendt for deres gæstfrihed og venlighed, hvilket gør besøget endnu mere behageligt. Lokalbefolkningen er stolte af deres by og er altid villige til at dele deres viden og anbefalinger med besøgende.

Mad og drikke

Taormina er kendt for sin rige madkultur, der byder på nogle af Siciliens mest ikoniske retter. Pasta alla Norma er en klassisk siciliansk pastaret lavet med tomater, aubergine, ricotta og basilikum. Arancini er dybstegte risbolde fyldt med ragù, mozzarella eller andre ingredienser. Cannoli er en sød dessert bestående af en sprød dejskal fyldt med sødet ricottaost. Besøg et af byens mange markeder, som Mercato di Taormina, for at smage på disse lækkerier og opleve den lokale madkultur. Nyd også en kop kaffe på en af de mange caféer og smag på lokale vine fra Sicilien.

Oplevelser for børn i Taormina

Teatro Greco
Et imponerende antikt teater, hvor børn kan udforske de gamle ruiner og lære om græsk-romersk historie. Teatret tilbyder guidede ture, der er specielt designet til børn og inkluderer spændende historier om teatret og dets betydning.

Isola Bella
En smuk ø, hvor børn kan lege i sandet og svømme i det klare vand. Øen tilbyder mange faciliteter, herunder strandklubber, restauranter og vandsportsaktiviteter.

Villa Comunale
En smuk offentlig have med legepladser og masser af plads til at lege og udforske. Haven er et populært sted for familier at tilbringe en dag udendørs, og børn kan nyde de mange legepladser og de grønne omgivelser.

Corso Umberto
En livlig hovedgade, hvor børn kan nyde en is og udforske de mange butikker og caféer. Gaden er et populært sted for både lokale og turister og tilbyder en livlig atmosfære.

Lido Mazzarò
En smuk strand beliggende i nærheden af Taormina, hvor børn kan lege i sandet og svømme i det klare vand. Stranden tilbyder mange faciliteter, herunder strandklubber, restauranter og vandsportsaktiviteter.

Dagsture fra Taormina

Etna
Europas højeste og mest aktive vulkan, beliggende lidt uden for Taormina. Tag en guidet tur til Etna og udforsk de dramatiske landskaber, kratre og lavastrømme. Nyd den betagende udsigt over Sicilien og Det Ioniske Hav fra vulkanens top.

Catania
En livlig by beliggende ved foden af Etna, kendt for sin barokke arkitektur, livlige markeder og pulserende natteliv. Besøg Piazza del Duomo, hvor du finder Catanias katedral og den ikoniske Fontana dell’Elefante. Udforsk de mange kirker, paladser og museer i byen, og nyd en autentisk siciliansk middag på en af de mange restauranter.

Siracusa
En by fyldt med historie og kultur, kendt for sine antikke græske ruiner og smukke barokke bygninger. Besøg Neapolis Arkæologiske Park, Ortigia og Siracusas Katedral. Udforsk de mange historiske seværdigheder og nyd den livlige atmosfære i denne fascinerende by.

Noto
En af de smukkeste barokbyer i Italien, kendt for sine imponerende barokke kirker og paladser. Noto er berømt for sin storslåede arkitektur og er opført på UNESCO’s verdensarvsliste. Besøg Noto Katedral, Palazzo Ducezio og de mange andre barokke bygninger, der pryder byen.

Messina
En historisk by beliggende ved Messinastrædet, kendt for sin katedral og det astronomiske ur. Besøg Messina Katedral, hvor du kan se det imponerende astronomiske ur i aktion, og udforsk de mange historiske bygninger og monumenter i byen.

Giardini Naxos
En charmerende kystby beliggende lidt uden for Taormina, kendt for sine smukke strande og krystalklare vand. Giardini Naxos er et populært sted for både lokale og turister og tilbyder mange faciliteter, herunder strandklubber, restauranter og vandsportsaktiviteter.

Savoca
En malerisk landsby kendt for at være en af filmlokationerne for “The Godfather.” Besøg Bar Vitelli, hvor flere scener fra filmen blev optaget, og udforsk de charmerende gader og historiske bygninger i landsbyen.

Castelmola
En lille landsby beliggende på en bakketop med en betagende udsigt over Taormina og det omkringliggende område. Castelmola er kendt for sin middelalderlige atmosfære og de smalle, brostensbelagte gader. Tag en spadseretur gennem landsbyen og nyd den charmerende atmosfære og de mange caféer og butikker.

Spørgsmål og svar om Taormina

Hvad er nogle af de mest berømte seværdigheder i Taormina?
Nogle af de mest berømte seværdigheder i Taormina inkluderer Teatro Greco, Corso Umberto, Piazza IX Aprile, Villa Comunale, Isola Bella, Palazzo Corvaja, Chiesa di San Giuseppe, Antiquarium del Teatro Greco og Madonna della Rocca.

Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Taormina?
Det bedste tidspunkt at besøge Taormina er forår (april til juni) og efterår (september til oktober), når vejret er mildt og behageligt, og der er færre turister. Sommeren kan være meget varm, men det er også en populær tid på grund af de mange udendørs aktiviteter og festivaler.

Hvordan kommer jeg rundt i Taormina?
Taormina har et godt offentligt transportsystem, herunder busser og tog. Byens centrum er kompakt og bedst udforskes til fods. Taxaer og cykler er også tilgængelige, og der er mange parkeringspladser for dem, der lejer en bil.

Hvilke lokale retter bør jeg prøve i Taormina?
Nogle af de mest ikoniske retter i Taormina inkluderer pasta alla Norma, arancini og cannoli. Besøg et af byens mange markeder for at smage på lokale delikatesser og opleve den autentiske madkultur.

Er Taormina en sikker by at besøge?
Som i enhver turistby er det vigtigt at tage almindelige forholdsregler for at sikre din sikkerhed i Taormina. Hold øje med dine ejendele, undgå at vise værdigenstande offentligt, og vær opmærksom på dine omgivelser, især i overfyldte områder. Taormina er generelt sikker for turister, men det er altid godt at være opmærksom.

Hvad er Teatro Greco?
Teatro Greco er en af de mest imponerende græsk-romerske ruiner i Italien, kendt for sin spektakulære udsigt over Etna og Det Ioniske Hav. Teatro Greco blev bygget i det 3. århundrede f.Kr. og er et af de bedst bevarede antikke teatre i verden.

Hvilke museer bør jeg besøge i Taormina?
Nogle af de vigtigste museer i Taormina inkluderer Antiquarium del Teatro Greco, der rummer en omfattende samling af artefakter fra Taorminas antikke historie, og Museo Siciliano di Arte e Tradizioni Popolari, der har en stor samling af sicilianske kunstværker og håndværk.

Hvad kan jeg opleve i Taormina om aftenen?
Taormina har et livligt natteliv med mange barer, caféer og restauranter. Besøg Piazza IX Aprile for en aperitivo, eller nyd en middag på en af de mange restauranter i byens centrum. Byen har også mange kulturelle begivenheder og forestillinger, især i sommermånederne.

Hvordan kommer jeg til Etna fra Taormina?
Du kan tage en guidet tur eller leje en bil for at køre til Etna, hvilket tager cirka en time. Etna er Europas højeste og mest aktive vulkan og tilbyder dramatiske landskaber og betagende udsigter.

Hvad er Isola Bella?
Isola Bella er en lille ø beliggende i nærheden af Taormina, kendt for sine smukke strande og krystalklare vand. Øen er et populært sted for både lokale og turister og tilbyder mange faciliteter, herunder strandklubber, restauranter og vandsportsaktiviteter.

Hvad er de bedste steder at shoppe i Taormina?
Taormina byder på fremragende shoppingmuligheder, fra lokale markeder og håndværksbutikker til eksklusive butikker og modeforretninger. Corso Umberto og Via Teatro Greco er kendt for deres butikker og caféer. Mercato di Taormina tilbyder en autentisk indkøbsoplevelse med friske råvarer og lokale specialiteter.

Hvad kan jeg opleve ved strandene i Taormina?
Taormina har flere smukke strande, hvor du kan slappe af og nyde solen. Isola Bella, Lido Mazzarò og Giardini Naxos er nogle af de mest populære strande i området. Disse strande tilbyder faciliteter som strandklubber, restauranter og vandsportsaktiviteter, hvilket gør dem ideelle til en afslappende dag ved havet.


Taormina er en by, der kombinerer historie, kultur og naturskønne omgivelser på en unik måde. Med sine dramatiske udsigter, livlige pladser og betagende udsigter over Det Ioniske Hav er Taormina en destination, der har noget for enhver smag. Uanset om du udforsker de historiske seværdigheder, nyder en autentisk siciliansk middag, eller slentrer gennem de charmerende gader, vil Taormina fortrylle dig med sin charme og mangfoldighed.

Hvilken oplevelse ser du mest frem til at udforske i Taormina?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *