9 typiske souvenirs fra Australien

Det bugner med souvenirshops i de større byer, og det er stort set uundgåeligt at falde i turistfælden. Men det er selvfølgelig også et fedt minde at have et souvenir med hjem fra en rejse på den modsatte side af jorden. Men hvilke souvenirs er der? Vi har taget på udkig i nogle australske butikker og har set lidt på udvalget. Her er en liste over 10 typiske souvenirs fra Australien.

souvenirs

1. Aboriginal kunst

Denne kunstform har sin helt egen farverige og særprægede stil. Aboriginal kunst er let at genkende på sine prikker, og er desuden til at finde i alle turistbutikkerne. Der er et stort udvalg af produkter du kan vælge imellem med denne kunst. Du kan købe postkort, boomerangs, malerier og meget mere.

2. Didgeridoos

En utroligt uhandy ting at købe, men flere steder i Australien er det muligt at lave sin egen didgeridoo og det er muligt at lære at spille på dem. En Didgeridoo passer ikke lige ned i kufferten, og det vil formentlig komme til at koste en formue at få denne med hjem.

3. Boomerang

En af de mest turistede ting at købe i Australien er en boomerang. Disse finder du i alle turistshops. De fleste boomerangs man finder er pyntet godt op med aboriginal kunst eller motiver fra Australien.

4. I Love Australia

Igen findes der et stort udvalg af merchandise at vælge imellem. Omend du ønsker den traditionelle t-shirt, et krus, et postkort og meget mere.

5. Cowboyhat

På din færd gennem Australien har du med sikkerhed brug for en hat der kan give dig noget skygge fra den hårde sol. Her er cowboyhatten meget anvendelig. Vi så dog ikke så mange turister bruge dem på trods af at de var at finde i hver eneste turistshop.

6. Koala og Kænguru

Australien er kendt for blandt andet disse to dyr. Går du ind i en souvenirshop ser du bamser, postkort, figurer, spillekort og meget mere der afspejler netop dette. Særligt bamserne er helt uimodståelige.

7. Penge

Du har haft den i lommen og du har brugt dem på hele din rejse i Australien. Nu er det på tide at mindes din tur. Gem en seddel eller måske en mønt fra det år hvor du besøgte Australien. Dette vil være et varigt minde og et smukt symbol for rejsen.

8. Smykker

I Ausralien finder man en hel del minebyer med blandt andet opaler, kobber, guld og perler. Australien er derfor et godt sted at tage til, hvis du ønsker et kvalitetsprodukt og godt håndværk.

9. Standudstyr

Det er stort set uundgåeligt at ende en tur på stranden i Australien. Man ender der med sikkerhed før eller siden. Og når man skal på stranden skal man bruge strandudstyr. Dette kunne være i form af badetøj, håndklæder eller klipklapper. Uanset hvad er det nogle skønne ting at tage med hjem fra turen. Det er nogle ting man kan bruge i sin hverdag når man kommer hjem samtidigt med at det vækker minder i en når man trækker det frem.

Skriv en kommentar