9 ting vi har lært efter at have rejst rundt i Australien

At rejse er at leve, og at rejse i Australien er ingen undtagelse. På vores rejse lærte vi en masse nye talenter, vi fik et andet syn på tilværelsen og vi opdagede nye sider af os selv. Vi vil her gennemgå nogle af de ting vi har med os hjem fra Australien – foruden rejsebilleder, -minder og souvenirs.

IMG_7545 copy

1. Australien er et stort land!

Vi var godt klar over, at Australien var et stort land allerede inden vi tog afsted hertil, men alligevel kan de store afstande forbløffe en. Det gav et helt særligt indtryk på os, at køre rundt ude i outbacken, hvor der flere gange var flere timers kørsel mellem byerne – og hvor de såkaldte byer bestod af en tankstation og en enkelt eller to bosiddende familier. Dette gjorde et kæmpe indtryk på os.

Yderligere skal det siges, at der også er stor forskel på temperaturer og klima. Så sørg for at pakke derefter hvis du har planlagt at skulle backpacke i Australien.

2. Det er de unikke oplevelser du husker

Du rejser til Australien og får taget et billede foran Operahuset i Sydney eller foran Uluru – ligesom alle andre turister. Og så har du ligesom fået tikketde sædvanlige ting af din must-see bucketlist. Herfra vil jeg råde dig til at gå helt over i den anden boldgade og gå på jagt efter de unikke oplevelser. Det er nemlig disse oplevelser du vil huske. Så se hvilke oplevelser der omgiver dig – er der et event i byen? Eller skal du smage noget lokalt mad? Spring ud i det.

3. Det er godt at afprøve sine grænser

Aldrig har jeg brudt så mange personlige grænser, som på vores 3 måneders roadtrip. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet at jeg ville tage springet og hoppe ud af et fly, eller at jeg skulle snorkle og river rafte (jeg er frygteligt bange for vand!), eller gå blandt trætoppene og bestige bjerge (jeg er også bange for højder!). Og selvom at jeg rystede i bukserne under flere af disse aktiviteter – så var det tilsammen med til at give en fantastisk rejseoplevelse, der ikke blot gav mig nogle pæne billeder til fotoalbummet, men som også har været med til at rykke mine grænser og har fået mig ud af min comfort zone. Og det er klart disse aktiviteter jeg husker tilbage på

IMG_5409 copy

4. Undgå at fedte med pengene

Australien er et land med mange muligheder – og uendeligt mange ting at opleve. Og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse med flybillet, overnatning, mad og seværdigheder. Og selvom at jeg elsker at rejse på et halv-stramt budget, så er et af mine bedste råd dog, at man ikke skal spare når det kommer til de store oplevelser. Måske byder denne oplevelse sig kun denne ene gang, og du vil for altid fortryde at du ikke tog chancen. Så hop ud i det og få dig en på opleveren.

5. Oplevelser er mere værd end kontanter

En af grundene til at jeg elsker at rejse er netop at man kan få en masse nye oplevelser og erfaringer, som man ellers måtte være foruden. Og jeg har herigennem opdaget at det ikke betyder det store for mig at have et stort tøjskab fyldt med designervarer. Så kan det godt ske at jeg har et hjem fyldt med IKEA møbler, men jeg vil hellere spare de penge, og i stedet bruge dem på flere oplevelser sammen med dem jeg holder af.

6. Du kan altid bruge mere tid

Om du så havde et år til at udforske Australien, så ville du formentlig stadig føle at du havde brug for mere tid. Ja, dette gælder faktisk altid når vi er ude at rejse, og i livet generelt. Vi sørger altid for at planlægge hjemmefra med en liste over ting vi gerne vil se, men denne liste bliver altid ændret undervejs af spontane beslutninger som følge af rådgivning fra andre rejsende eller de lokale – og for os ender det ofte med at listen er længere ved rejsens ende. Så sørg for at prioritere og for at nyde hvert et øjeblik du har.

IMG_4546 copy

7. At komme hjem med et styrket parforhold

Vi var klar over at 7 måneders intensiv rejse ville være noget af en prøve for parforholdet. Vi tilbragte stort set al vores tid sammen og vendte og drejede alle beslutninger, og havde da også nogle små uenigheder indimellem. Men når man lever så tæt var man nød til hurtigt at få lagt sine uenigheder på is og komme videre sammen. Kris og jeg havde været sammen i 8 år forinden rejsen til Australien – og på denne rejse oplevede jeg en masse nye spændende sider af vores forhold, som jeg endnu ikke havde kendt til. Og jeg er overbevist om, at vi er kommet styrket hjem derfra.

8. Du er aldrig alene

Det kan være skræmmende at gå hen til en fremmed person og starte en samtale, men det er helt utroligt så mange nye mennesker man kan lære at kende ved at rejse downunder, hvis man blot er åben over for det. Om det så er nogen fra dit hostel, ude på gaden, i bussen eller på en guidet tour. Vi oplevede at alle omkring os var utroligt venlige og hjælpsomme; Både andre backpackere og turister samt de lokale. Så vær ikke bange for at give dem et “hej” med på vejen.

9. Man lærer nye talenter

Man erhverver sig pludselig nogle nye talenter når man er ude at rejse over en længere periode. Personligt kan vi sige at vi har lært meget mere om os selv: vi er blevet mere udadvendte og sociale overfor fremmede, og så er kommunikationen på engelsk selvfølgelig også med til at give et bedre sprøgøre. Herudover har jeg personligt lært at være mere uafhængig og at kunne træffe nogle somme tider svære beslutninger i pressede situationer. Og ja – så har jeg selvtilliden i orden efter at have afprøvet flere af mine grænser – og jeg overlevede.

IMG_7553 copy

Har du været i Australien? Og hvilke erfaringer fik du med hjem i bagagen?

Skriv en kommentar