9 sjove aktiviteter ved Kroombit Farmstay

Vi havde et 2 dages farmstay på Kroombit Farm i Queensland. Her overskred vi flere af vores grænser med sjove og anderledes aktiviteter vi aldrig havde turdet håbe på. På Kroombit Farmstay var der hele tiden noget på programmet, og det hyggelige personale var gode til at tage os med rundt og indvie os i livet på farmen.

IMG_2246

1. Ridning

En af de første aktiviteter vi gav os i kast med var ridning. På Kroombit Farm ejer de et kæmpe stort stykke land. Herpå lever der omkring 7-800 vilde heste. De havde ikke det præcise tal, for hestene er som sagt vilde. Nogle få er dog blevet trænet og tæmmet således at turister kan ride på dem. I dagens anledning fik vi lov til at ride på Bob og Dolly. Efter at have sadlet og tøjlet vores heste gik turen ud på farmen, hvor vi skulle finde bestanden af får, der skulle tilbage i deres indhegning. Det var en helt særlig oplevelse at være en del af dette.

2. Klatring

Endnu en sjov aktivitet på farmen var deres klatremur. Den kan benyttes af både børn og voksne, og der medfulgte naturligvis en masse sikkerhedsinstruktioner, hvorefter vi blev spændt op med en line der holder dig fast samt en sikkerhedshjelm. Undervejs på vores tur i Australien opdagede jeg, at jeg har højdeskræk – en frygt jeg ikke vidste at jeg besad. At klatre en 10 meter høj træmur var derfor en stor sejr.

3. Lasso kast

Vi blev taget med ud til nogle leksioner i lassokast – og vi blev aldrig rigtig gode til det. Men efter at have øvet os for en stund blev vi kastet lige ud i det. Vi blev sat ind i en indhegning med geder og fik besked på at fange en ged med vores lasso. Vi konkurrerede om håneretten

4. Lerdueskydning

Straks efter lasso kast blev vi smidt ud i næste diciplin – lerdueskydning. Det var første gang jeg nogensinde havde stået med et våben i mine hænder, og jeg havde derfor ingen forhåbninger til at kunne ramme noget som helst. Vi fik 5 skyd hver. Kris ramte de 3 ud af 5, hvilket gav et hvis pres på mine skuldre. Jeg missede mine to første, og var straks ret opgivende. Men så skete der noget mirakuløst – jeg ramte de tre sidste. Tænk sig – min første gang med lerdueskydning.

5. Fodre dyrene

Ind imellem alle de planlagte aktiviteter fik vi lov til at medvirke ved fodringer af nogen af dyrene. Blandt andet fik vi lov til at fodre små babykænguruer med sutteflaske og ligeledes med en lille kalv. Herudover havde farmen en fugl (muligvis en krage), der hver eneste dag kom forbi til at blive fodret med kattemad fra en teske.

6. Smælde med pisk

Sent på aftenen var der forskelligt underholdning. Vi fik vi lov til at prøve at slå smæld med en pisk. Så snart man fandt teknikken var det faktisk ikke så svært. Flere blandt personalet var utroligt gode til denne diciplin og kunne nogle tricks, hvor vi slet ikke kunne følge med.

7. Rodeotyr

Herudover var der en oppustelig pude med en mekanisk rodeotyr, som vi og personalet havde en del hygge med. Der var naturligvis battle om hvem der kunne sidde der længst.

8. Linedance

Så var der selvfølgelig lidt linedance i de sene aftentimer. Hverken Kris eller jeg har rytme i kroppen, men bevægede os dog ud på dansegulvet for at give det et forsøg. Vi lærte nogle forskellige rutiner, og snart dansede vi i fuld fart til countrymusik. Det var smadderhyggeligt.

9. Quatbikes

Dette var noget af et eventyr. Sammen med 4 af medlemmerne af personalet blev vi sendt afsted på Quatbikes. En støvet affære. Vi tog et tur ud på den enorme farm og så nogle fantastiske udsigter. Herudover fik vi os en kort svømmetur i deres hjemmebyggede swimmingpool, før vi endnu engang begav os hjemad.

Kroombit Farmstay

Skriv en kommentar