9 must see seværdigheder i Rom

Rom er en by fyldt med must see seværdigheder og oplevelser i verdensklasse. Det er en af de få byer i verden hvor kultur, storslået historie og kulinariske oplevelser går op i en højere enhed. Når man tænker på Rom og hvad man forbinder hermed, er det straks Colosseum der springer frem i vores tanker. Naturligvis er Colosseum et besøg værd, men faktisk vrimler byen med smukke antikke bygninger med en unik historie. Rom er en storby vi alle bør besøge.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

Colosseum_italien

1. Colosseum

Colosseum er verdens største amfiteater, og er en af de mest ikoniske bygninger i Rom, og en liste med must see seværdigheder i Rom vil ikke være fuldendt uden. Colosseum har en blodig historie, og du kender måske Colosseum som det verdenskendte amfiteater, hvor kejseren under storslåedeforestillinger lod gladiatorer kæmpe mod hinanden og mod vilde dyr. Colosseum betragtes i dag som et af verdens syv nuværende vidundere. HUSK at bestille billetter til Colosseum hjemmefra, og gerne med skip køen. Ellers kan ventetiden til at besøge Colosseum være ulideligt lang. Book dine billetter her >

2. Roman Forum

Eller på Latin: Forum Romanum. Beliggende ved siden af Colosseum finder du Roman Forum, som i det antikke Rom var byens bankende hjerte. Den brolagte vej Via Sacra kan spores helt tilbage tilca 550 f.Kr. Her fejrede man de store sejre og triumfer. I dag står Roman Forum som en storslået ruin, og som et tegn på den romerske storhedstid.

3. Pantheon

Pantheon blev bygget som et tempel for de græsk-romerske guder, men er senere hen blevet overtaget af kirken. Det kan være svært at forstå at Pantheon var bygget i år 126, for dette er en af de mest velbevarede romerske bygninger. Pantheons storslåede arkitektur har været inspiration til flere bygningsværker verden over. Selve kirken er et imponerende syn med sin runde kuppel hvori der er et hul i midten, hvor man møder himmel, sol og regn. Det er ganske gratis at besøge Pantheon, men du skal være opmærksom på, at der er strikse regler til påklædning om ikke at vise for meget hud.

4. Trevi Fontænen

Tusindvis af turister samles foran fontænen. Det siges nemlig, at ens ønske går i opfyldelse, hvis man kaster en mønt i fontænen. Trevi Fontænen er utroligt smuk om aftenen, hvor den er oplyst. Trevi Fontænen er et af Roms vartegn og er blevet benyttet som kulisse i talrige film.

5. Den spanske trappe

Denne mageløse trappe med i alt 135 trin er et monument i sig selv. Trappen blev bygget i 1721-1725 for at skabe forbindelse mellem den spanske ambassade og den franske kirke Trinita dei Monti. Trappen i sig selv er ikke den store seværdighed. Trappen er smuk arkitektonisk, og fra toppen er der en skøn udsigt. Men det største trækplaster bør være stemningen og den livlige buzzen. Trappen er velbesøgt af turister og lokale der samles her og sidder på trinnene. For bunden af trappen finder man den spanske plads ‘Piazza di Spagna’ samt springvandet Fontana Della Barcaccia. Du finder også et stort udvalg af butikker – det er dog dyrere mærkevarer der sælges i dette område.

6. Piazza Navona

Piazza Navona er en af de mest kendte pladser i Rom. På pladsen stod her i år 86 et stadium med en kæmpe stor arena, hvor der blev afholdt festivals og andre events. I dag er omridset af hvor stadionet engang stod markeret, og her er placeret 3 smukke springvand. I dag vrimler det med gadehandlere, turister og masser af lokale. Pladsen er muligvis en anelse mere fyldt med turister end hvad godt er, men der er en helt særlig stemning som er værd at besøge.

vatikanet

7. Peterskirken

Peterskirken i Rom er en af verdens største kirker, og er en af de helligste steder indenfor Kristendommen. Dette er en kæmpe attraktion, særligt for den katolske kirke hvor den er hovedsæde. Peterskirken er også hjem til den siddende pave. Peterskirken markerer desuden indgangen til hvad der anses som verdens mindste land, Vatikanstaten.

Pladsen foran kirken er fortryllende, og kirkens indre er spektakulær. Peterskirkens indvendige højde måler hele 120 meter og er et imponerende syn. Man begyndte at bygge kirken i det 15. århundrede og mange kendte kunstnere var indblandet. Blandt andet Michelangelo der lavede den populære skulptur Pietá, og Bernini der designede St Peters Torvet foran kirken.

Et godt råd er at du bestiller billet til Vatikanet, Perterskirken og det Sixtinske Kapel hjemmefra, da ventetiden til at komme indendøre ellers kan vare op til 2 timer. Der findes et stort udvalg af billetter hos Get You Guide, hvor man har mulighed for at springe køen over og hvor du kan sammensætte din oplevelse efter eget ønske. Book skip køen billetter her >

8. Castel Sant Angelo

Dette slot var oprindeligt bygget som et maosoleum til kejser Hadrian tilbage i år 135, men op igennem årene blev der bygget ovenpå, og i middelalderen fungerede bygningen som residens for paven. Senere hen blev bygningen anvendt som et fængsel, og i dag rummer den et museum.

9. Vatikanmuseet

Herinde finder du nogle af verdens mest hellige attraktioner, og hovedattraktionen heriblandt må være det Sixtinske Kapel. Kapellet er særligt kendt for de smukke malerier der pryder væggene fra gulv til loft. Freskomalerierne er udførst af den verdenskendte maler Michelangelo. Det er desuden Det Sixtinske Kapel der anvendes, når der skal udnævnes en ny pave. Husk at booke billetter hjemmefra da her ellers kan være uendeligt lang kø.

 

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

Hvad er på din liste over must see seværdigheder i Rom?

1 Comment

Skriv en kommentar