9 must see seværdigheder i Rom

Når man tænker på Rom og hvad man forbinder hermed, er det straks Colosseum der springer frem i vores tanker. Naturligvis er Colosseum et besøg værd, men faktisk vrimler byen med smukke antikke bygninger med en unik historie.

Colosseum_italien

1. Colosseum

Som nævnt er Colosseum en af de mest ikoniske bygninger i Rom, og en liste med must see seværdigheder i Rom vil ikke være fuldendt uden.

2. Roman Forum

Eller på Latin: Forum Romanum. Beliggende ved siden af Colosseum finder du Roman Forum, som i det antikke Rom var byens bankende hjerte. Her fejrede man de store sejre og triumfer. I dag står Roman Forum som en storslået ruin, og som et tegn på den romerske storhedstid.

3. Pantheon

Det kan være svært at forstå at Pantheon var bygget i år 126, for dette er en af de mest velbevarede romerske bygninger. Pantheon blev bygget som et tempel for de romerske guder, men er senere hen blevet overtaget af kirken. Selve kirken er et imponerende syn med sin runde kuppel hvori der er et hul i midten.

4. Trevi Fontænen

Tusindvis af turister samles foran fontænen. Det siges nemlig, at ens ønske går i opfyldelse, hvis man kaster en mønt i fontænen. Trevi Fontænen er utroligt smuk om aftenen, hvor den er oplyst.

5. Den spanske trappe

Denne mageløse trappe med i alt 135 trin er et monument i sig selv. Trappen blev bygget i 1721-1725 for at skabe forbindelse mellem den spanske ambassade og den franske kirke Trinita dei Monti. Trappen er velbesøgt af turister og lokale der samles her og sidder på trinene. For bunden af trappen finder man den spanske plads ‘Piazza di Spagna’ samt springvandet Fontana Della Barcaccia.

6. Piazza Navona

En af de mest kendte pladser i Rom. På pladsen stod her i år 86 et stadium med en kæmpe stor arena, hvor der blev afholdt festivals og andre events. I dag er omridset af hvor stadionet engang stod markeret, og her er placeret 3 smukke springvand. I dag vrimler det med gadehandlere, turister og masser af lokale.

vatikanet

7. St Peters Kirken

Dette er en kæmpe attraktion, særligt for den katolske kirke. Kirkens indvendige højde måler hele 120 meter og er et imponerende syn. Man begyndte at bygge kirken i det 15. århundrede og mange kendte kunstnere var indblandet. Blandt andet Michelangelo der lavede den populære skulptur Pietá, og Bernini der designede St Peters Torvet foran kirken.

8. Castel Sant Angelo

Dette slot var oprindeligt bygget som et maosoleum til kejser Hadrian tilbage i år 135, men op igennem årene blev der bygget ovenpå, og i middelalderen fungerede bygningen som residens for paven. Senere hen blev bygningen anvendt som et fængsel, og i dag rummer den et museum.

9. Vatikanmuseet

Herinde finder du nogle af verdens mest hellige attraktioner, og hovedattraktionen heriblandt må være det Sixtinske Kapel. Kapellet er pryder med malerier fra gulv til loft af den kendte maler Michelangelo

1 Comment

Skriv en kommentar