9 gode grunde til at besøge Kreta

Jeg har været på Kreta af flere omgange sammen med mine forældre i mine yngre dage, og det er en fantastisk smuk perle, med et godt klima og smuk natur. Så jeg vil klart anbefale jer at have Kreta (eller andre græske øer) i tankerne når i overvejer en familieferie. Her er mine gode grunde til at besøge Kreta.

kreta ferie

1. Det gode vejr

Den vel egentlig bedste grund til at besøge Kreta er vejret. På Kreta har de nemlig middelhavsklima, der giver varme tørre somre. Herudover skaber bjergene midt på øen et læ for den sydlige del af øen. Derfor kan temperaturerne godt variere på den nordlige og sydlige del af øen. Fra juni til september kan du forvente en gennemsnitstemperatur omkring de 30 grader, hvilket jo er perfekt hvis du er på udkig efter en solskinsferie.

Du kan også sagtens besøge Kreta i efteråret, hvor temperaturerne er lidt mildere. Dette giver måske bedre mulighed for at få udforsket nogle af øens lokale seværdigheder og skønne natur. I denne periode vil der naturligvis heller ikke være nær så mange turister, så det er win win. Temperaturene ligger typisk omkring de 20 grader i oktober og november, og du kan risikere nogle regnfulde grå dage.

2. Lækre strande

På Kreta finder du et stort udvalg af lækre strande med klart turkis vand. Bor du f.eks. i byen Chania skal du blot gå 15 min fra byens midte ud til stranden, eller tag med en bus ud til nogle strande i nærområdet.

En af de mest besøgte strande er Elafonissi. Denne strand er kendt for sit lyserøde sand, hvilket er lidt af et særsyn. Dog forsvinder sandet langsomt da flere turister tager det med hjem som souvenir. Dette er en smuk tropisk strand med klart blå vand og en blød sandstrand, hvor du får følelsen af at være i paradis. Og så kan du endda være heldig at spotte nogle delfiner i vandet. Du finder Elafonissi på Kretas vestkyst.

3. Få farve på kroppen

Med de 2 ovenstående punkter på listen burde dette næsten være en selvfølge. Når du booker din ferie til Kreta bør du helt sikkert overveje at finde et hotel med en god swimmingpool, hvor du kan bruge et par timer på at dase, foruden naturligvis at gå på opdagelse på øens mange strande. Medbring en god bog og solcreme – og husk at holde siesta.

kreta ferie

4. Smuk natur

Det er ikke kun strande der er smukke. Der findes også et hav at smukke naturoplevelser inde på øen, såsom Samaria Gorge, som er Europas længste kløft. Her får du mulighed for at opleve den sande natur med smukke udsigter og chancen for at se de vilde geder der færdes i naturen. Det er dog ikke en aktivitet der anbefales for børnefamilier, da det er en 6 timer lang gåtur. Der findes flere af disse kløfter på på Kreta, hvoraf Samaria Gorge klart er den mest populære udflugt, men du kan også overveje en tur tur til Mili Gorge.

5. Græske specialiteter

Jeg forbinder særligt græsk mad med græske salater, men faktisk har de et stort udvalg af specialiteter. Her gælder det om at være frisk på at prøve sig lidt frem. Jeg mindedes en ferie, hvor vi som familie bestilte en stor tapas anretning til os alle 4, og vi fik den helt store anretning på bordet med græske specialiteter med både salater, tzatziki, moussaka og en masse små kødretter jeg ikke kendte til. En helt fantastisk og autentisk smagsoplevelse.

6. Historiske seværdigheder

Der er masser at give sig i kast med når det gælder historiske seværdigheder. Blandt andet kan det anbefales at besøge Knossos, som var den største by på Kreta tilbage i bronzealderen. Det vil sige at byen er mere end 3500 år gammel, og store dele af byen er derfor blevet rekonstrueret. Knossos har et stort palads, som skulle være helt spektakulært at gå på opdagelse i.

kreta ferie

7. Byernes charme

Jeg har på mine besøg til Kreta både fået besøgt Rethymnon og Chania, som er to af de største byer på øen. Begge byer er ganske charmerende med små snørklede gader og hyggelige restauranter med udsigt ud over havet, og med masser af muligheder for aktiviteter.

Er du på besøg i Rethymnon, Kretas tredje største by, kan jeg anbefale at i tager en smut forbi fortet Fortezza der huser et arkæologisk museum. Så kan du måske få et lille afbræk på sommervarmen. Men ellers er det blot at slentre rundt i den gamle bydel i gaderne nær fortet og få suget en masse feriestemning til sig. Chania er Kretas næst største by, og er placeret på nordkysten. Byen har en rigtig hyggelig og charmerende havn med masser af spisesteder. Her finder i ligeledes en gammel bydel og masser af mulighed for at gå på opdagelse i den arkæologiske verden og byens rige historie – hvis man er til den slags.

8. Tag på en sejltur

Jeg kan klart anbefale at tage på en sejltur ud til de omkringliggende øer. Dette har vi gjort på alle vores besøg, og det giver en helt speciel stemning, og man får oplevet øerne og havet fra en helt anden vinkel. Der findes naturligvis et væld af forskellige bådture der tilbyder stort set det samme. Men alt i alt er det en perfekt oplevelse på familieferien.

9. Deres smykkeforretninger

En af de ting jeg husker allerbedst fra vores første tur til Chania, er at vi hver eneste aften gik på udkig i byens mange smykkebutikker. Både min søster og jeg havde nemlig fået lov til at finde os et smykke, som vi ville have med os hjem som et souvenir. Og det kan godt betale sig at gå på jagt i de mange smykkebutikker, for priserne på smykker er generelt 30% billigere end i Danmark – så man får altså noget for pengene. Desuden var der også flere butikker, hvor de flinke lokale var til at handle med – især fordi vi gik fra butik til butik og ikke kunne beslutte os.

 

Kreta har for mig været en rigtig god ferieø, med masser af aktiviteter for familien – og jeg vil derfor helt klart anbefale øen for børnefamilien, eller for jer der gerne vil ud og opleve den skønne natur.

Har du flere gode grunde til at besøge Kreta? Du er velkommen til at skrive dem i en kommentar her nedenunder

Save

Skriv en kommentar