7 tips til at planlægge hvad man skal se på rejsen

Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person hvordan vi foretrækker vores ferie. Nogen, som jeg selv, vil gerne have en plan og et overblik over byen mens andre hellere vil tage den som det kommer. Jeg vil her komme med et par gode råd til hvordan man kan planlægge sin ferie. Det er disse metoder vi bruger til at finde frem til lige nøjagtigt det vi søger. Jeg bruger i dette indlæg Lissabon som eksempel og giver nogle råd til planlægning af din ferie.

planlægning

1. Brug dit netværk

Forhør dig i dit netværk om der er nogen der har været på destinationen og har nogle gode råd. Det kan være at de havde nogle gode oplevelser eller har en mening om hvor du skal bo, hvor du skal spise osv. Brug evt dine sociale medier såsom Facebook eller Twitter og få en masse gode input.

2. Google er din ven

Brug Google til at få lidt info om din destination. Begynd at søge på seværdigheder og attraktioner, shopping eller hvadend du gerne vil opleve. Søg på destinationens navn + det du leder efter. F.eks. “Lissabon attraktioner”. Søg også gerne på flere sprog, da du på denne måde åbner op for endnu flere hjemmesider.

3. Guidebøger

Hvis du ikke ønsker at købe dig fattig i guidebøger kan jeg foreslå at du tager et smut forbi det nærmeste bibliotek, og låner bøger til den ønskede destination. Du må godt nok kun låne bogen i 30 dage, og i sommerperioden er der altid rift om bøgerne. Lån dem derfor i god tid og få skrevet ned eller tag kopier af de destinationer som i skal se.

4. Tripadvisor

Når vi har fundet de seværdigheder vi godt kunne tænke os at se plejer vi at lægge et besøg forbi Tripadvisor. Dette er en hjemmeside, hvor brugerne selv skriver anmeldelser af seværdigheder og giver dem stjerner. Her kan du læse både gode og dårlige oplevelser med den pågældende seværdighed, og få en masse ærlige meninger. HEr bliver der ofte sorteret en del fra.

5. Google maps

Vi plejer også at bruge Google maps til at indsætte seværdighederne for at få en fornemmelse af hvor i byen eller landet de ligger. Det giver et bedre og mere realistisk overblik over hvor meget man kan nå, og om der er nogle ting der ligger for langt væk.

6. Visitorcenter

Og endelig – det vigtigste punkt af alle. Spørg de lokale og spørg på det lokale visitorcenter. De kender destinationen bedre end nogen andre, og de kan fortælle dig hvilke seværdigheder der er populære, og hvilket der er must see. Her får man også ofte udleveret et kort over byen hvilket kan være meget handy.

7. Skej ud

Der skal også være plads til spontane handlinger. Ved at man har planlagt hele turen har man nu tid til at slappe af og man har stadig mulighed for at lave spontane handlinger. Det kan sagtens ske at man har overset noget online.

Skriv en kommentar