7 timers kørsel og ankomst ved Mount Connor

Vi forlod Coober Pedy ved middagstid med kurs mod Mount Connor. Det var en frygtelig lang tur med intet andet end en snorlige vej og et fladt landskab. Vi fulgte Stuart Highway størstedelen af vejen, og kun en enkelt gang skulle vi aktivt dreje til venstre ad Lassetter Highway mod Alice Springs. Men 630 km og 7 timer senere begyndte vi at kunne ane en stor flad klippe i det fjerne; Mount Connor. Mange forveksler Mount Connor med Ayers Rock ved første øjekast. Mount Connor er dog langt mere flad på toppen.

Vejret var ikke det bedste i vores periode i det centrale Australien, idet det netop havde regnet for første gang i ca 200 dage nogle få dage forinden. I ugen op til vores ankomst havde der ellers været langt over 40 grader, men i og med at der var overskyet var det også langt mere behageligt at være der temperaturmæssigt.

Vi overnattede ved Mount Connor Lookout, som havde en gratis campingplads for backpackers. Det var tydeligt at se på naturen omkring campingpladsen at der for nyligt havde været en bushfire. På modsatte side af vejen for hvor campingpladsen lå, var området stort set ryddet for træer, og det var tydeligt at se, at branden kun havde hærget på den ene side af vejen. Sandet var sort i store områder og det lugtede stadig brændt.

IMG_3638 copy kopi

Skriv en kommentar