7 gode grunde til at elske Australien

Det er ingen hemmelighed, at jeg er helt forelsket i Australien. Det er et fantastisk land med mange muligheder, og jeg er evigt taknemmelig for at have tilbragt 7 måneder der. Da dette er en forholdsvis ny blog, vil jeg lige starte ud med dette indlæg som et af de første, simpelthen for at erklære min kærlighed til landet. Jeg har udarbejdet en liste over 7 gode grunde til at elske Australien. Byd gerne ind hvis du har endnu flere gode grunde der burde med på listen.

australien flag

1. Dyrelivet

Jeg blev øjeblikkeligt fascineret af dyrelivet. Ikke nok med, at det er nogle helt andre dyr der lever på dette kontinent. Men jeg blev ret overvældet over mængden af dyr man kunne møde i naturen. På vores færden gennem outbacken fik vi nogle helt utrolige oplevelser med det australske wildlife. For at nævne nogle få: kænguru, koala, emu, cassowary, dingo, kamel, vilde heste og kvæg, store krybdyr og gigantiske ørne.

2. Livsstil

Den australske livsstil er klart noget jeg ville ønske at jeg kunne tage med mig hjem. I Danmark bliver mange ting målt på effektivitet og tid. Men i Australien er deres forhold til tiden en helt anden. F.eks. er jeg født og opvokset med hvor vigtigt det er at være punktlig, så jeg kom som minimum 5 minutter for tidligt på arbejde hver dag, mens samtlige af mine kollegaer inkl. cheferne kom 15 minutter for sent. De bad mig om at slappe lidt af. Dette eksempel er meget sigende for den generelle mentalitet. For i Australien er der aldrig nogen der er stressede – vi når det jo nok.

3. Sproget

De snakker jo engelsk, så det er svært at bide mærke i den helt store forskel fra det engelsk vi lærer i skolen, men ofte er det nogle helt banale ting i hverdagssproget, hvor de bruger et andet ord. Det giver bestemt det Australske sprog lidt ekstra charme. Herudover bliver man ret hurtigt bidt af det australske slang. For det lyder da klart bedre at sige Aussie, Mozzie og Brizzy, hvilket på dansk skal oversættes til: australiere, myg og Brisbane.

4. Sydney

Generelt var byerne i Australien helt fantastiske, men Sydney var en by lige efter mit hjerte, og det var umuligt ikke at lade sig forelske. Byen bød konstant på nye opdagelser, og jeg føler slet ikke at jeg blev færdig med at udforske den – selv efter 4 måneder. Der var så meget liv og arrangementer, og der var konstant nye opdagelser man kunne tage på.

5. Naturen

Skønne strande, storslåede nationalparker og the red center. Hvad mere kan man forlange? Australien byder på skøn natur i alle tænkelige former, og alt er samlet på et sted. Blandt andet kørte vi på strækningen langs sydkysten før vi drejede nordpå mod outbacken, og landskabet forandrede sig fra en frodig kystlinje til den knastørre ørken.

6. Budgetvenligt for turister

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og hører man ikke alle steder om hvor dyrt det er for en tur til Australien? Det er selvfølgelig sandt, at det hurtigt bliver en dyr affære når man skal se det på store billede. Men efter min overbevisning er det faktisk muligt at gøre det budgetvenligt. I nogle byer kan du leje dig ind på accommodations for kun §10 pr nat, og hold yderligere øje med tour udbydere der henvender sig til backpackers. De har ofte gode tilbud til folk på budget.

7. Klimaet

Hvor skønt er det ikke lige med sommer året rundt? Ja sådan føles det jo næsten i forhold til hjemme i Danmark. Der er ingen tvivl om at klimaet tillader en del flere solskinsdage på denne side af jorden. Det er altid skønt med godt vejr, og man kommer i helt godt humør.

HAR DU FLERE GODE GRUNDE TIL AT ELSKE AUSTRALIEN? Du er naturligvis velkommen til at dele dem med os alle her på indlægget.

Save

Skriv en kommentar