7 gode grunde til at besøge Ribe

Ribe ligger ved Vadehavet langs Danmarks vestkyst, og er kendt for at være Danmarks ældste by. Vi kan klart anbefale dig at tage til Ribe, og her får du 7 rigtig gode grunde til at besøge byen, som måske vil få dig til at overveje det.

De gamle bygninger

Ribe er som nævnt Danmarks ældste by, og derfor ligger der naturligvis en del historie i den gamle bydel i form af de gamle bygninger. Byens centrum er belagt med brosten, og overalt hvor du vender dig bliver du mødt af små charmerende huse der vidner om en helt anden tid. Giv jer tid til at slentre rundt i byen og opdag de små smalle passager. Det er her i oplever byens  charme.

ribe_bygninger

Vikinger

I Ribe får du mulighed for at rejse 1000 år tilbage i tiden – helt tilbage til vikingerne. Du kan få indblik i byens historie på Museet Ribes Vikinger, hvor de på en levende måde fortæller om vikingernes hverdag tilbage i 700 tallet, samt grundlæggelsen af Ribe. Hos Ribe Vikingecenter kan du rejse tilbage i tiden og se hvordan vikingerne boede. Her vil være en masse aktiviteter for både børn og voksne.

Byens historie

Ribe har meget mere historie at byde på, end blot vikinger og gamle mursten. For at høre nogle af de gode historier og fortællinger kan det anbefales at tage rundt på en vægterrundgang, som finder sted om aftenen i sommerhalvåret. Disse ture er ganske gratis, og du får nogle gode og spændende historier om byen.

Du kan også tage med rundt på en byvandring med en guide, hvor du foruden en rundtur i Ribe også kommer en tur indenfor i Ribe Domkirke. Læs mere om byvandring i Ribe.

Gode ishuse

Vi taler af erfaring, for vi prøvede flere af Ribes ishuse. Særligt kan vi anbefale Isvaflen, som ligger midt på strøget. Her får du blandt andet serveret hjemmelavede vafler med is, og det er simpelthen så lækkert! Der er siddepladser både indendørs og udendørs, så der er god plads til de mange besøgende gæster.

ribe_ishuse

Vadehavet

Vadehavet strækker sig fra Blåvandshuk i Nord til Tønder marsken i Syd, og er kun beliggende en kort køretur væk fra Ribe. Vadehavet er særligt kendt for at være et tidevandsområde, hvilket også er grunden til, at man omkring Ribe har bygget et stort dige samt sluser, hvor man kan justere vandstanden. Nationalparken er et smukt naturområde, og er et must see på dit besøg i Ribe. Vadehavet blev desuden udpeget som en nationalpark tilbage i 2008 , og er i 2014 blevet optaget på Unescos verdensarvsliste.

Sort sol

I marsken omkring Ribe har du mulighed for at opleve sort sol. Dette er hvad det kaldes når mere end 100.000 stære danser på himlen, i forbindelse med at de gør sig klar til at trække. Dette skulle være en helt speciel oplevelse, som vi endnu ikke har haft mulighed for at se, da stærene kun danser på himlen i nogle helt bestemte perioder i løbet af året. Man siger at det er fra februar til midt april og igen fra august og frem til december. Læs mere om sort sol og book din tur.

Børnevenlig by

Byen er desuden utroligt børnevenlig. På vikingemuseet kan børnene klæde sig ud og leve sig ind i rollerne som vikinger. Herudover kan i komme ud og se sælerne på en sælsafari til Mandø, eller hvad med et besøg hos minidyrehaven Ribelund, hvor børnene kan klappe gederne og se æsler, heste og rådyr. Selvfølgelig skal i også slutte turen af med en is på et af byens ishuse.

 

Har du flere gode grunde til at besøge Ribe?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Ribe, men alle meninger er vores egne

Save

Save

2 Comments

Skriv en kommentar