6 ting du bør opleve i Granada

Det kan være svært at overskue hvad der er værd at se når man sidder med ferieplanlægningen. Derfor har vi lavet en række indlæg med vores personlige favorit-seværdigheder i de byer vi har besøgt. Her kommer der en liste for Granada – er af Europas smukkeste byer, med masser af historikse bygninger.

Granada 056

1. Alhambra og Generalife

Tilbringer du tid i Granada må du uden tvivl tage uf forbi det røde slot, Alhambra. Med mere end 8000 daglige besøgende er Alhambra og haven Generalife blandt de mest populære seværdigheder i verden. Alhambra står i dag som et pragt eksempel på islamisk kunst i Europa. Læs mere om Alhambra >

2. Albaycin

Der ligger flere skønne områder i Granada, og Albaycin er bestemt et af dem. Albaycin er placeret på en bakketop modsat Alhambra, og herfra har man en spetakulær udsigt ud over byen – særligt fra udsigtspunktet Mirador de San Nicolás. Ud over udsigter bør du også vandre rundt i denne bydel alene for at opleve de smalle gader og de arabiske huse.

3. Granada Cathedral

Katedralen er blevet bygget i Granadas hjerte, hvor der forinden lå en moske. Katedralen er bygget i en smuk renæssance stil og hermed hyldede man kristendommen. Katedralen har en imponerende facade – og et lige så prangende indremed et overdådigt alter samt flere smukke kapeller. Læs mere om Granada Cathedral >

4. The Bañuelo

For foden af Alhambra finder du The Bañuelo, som er nogle arabiske bade der kan dateres tilbage til det 11. århundrede. Bygningerne er imponerende og yderst velbevarede, og et et spændende stop på dagen.

5. Lær Flamenco

Der er mulighed for enten at se eller at lære at danse flamenco. På mit besøg i Granada hoppede vi på lidt flamenco undervisning. Der var et hold af instruktører der først fortalte os om musikken, rytmen, følelsen og kærligheden til dansen. Herefter blev vi sat på dansegulvet og lærte nogle helt særprægede dansetrin.

6. Spis Tapas

Tapas er en lille snack eller let anretning – og tapas er så spansk som det kan være, og er naturligvis et must at få på ferien til Spanien. Og det bliver kun bedre når jeg fortæller dig at man flere steder i Granada får gratis tapasanretninger når man bestiller en forfriskning. Så gør dig selv en tjeneste for at undersøge hvor de bedste tapasbarer ligger inden din rejse.
 

Skriv en kommentar