6 steder i Grækenland vi gerne vil besøge

Vi har besøgt flere af de græske middelhavsøer, men endnu mangler vi at opleve pragten af den græske oldtid, samt flere vidunderlige syn i naturen. Derfor har vi her oprettet en lille bucketlist, for nogle af de steder i Grækenland vi gerne vil besøge.

1. Peloponnese

En stor græsk halvø og region i det sydlige Grækenland. Foruden en smuk natur og skønne strande finder du også en del seværdigheder i form af ældgamle byer, templer og ruiner i Peloponnese.

peloponnese grækenland

2. Delphi

I tidernes morgen var dette et af 4 store græske kulturcentre. I Delphi blev de pythiske lege afholdt hvert fjerde år (2 år før og efter de olympiske lege). Herudover var Delphi også hjemsted for oldtidens mest berømte orakel

Delphi Grækenland

3. Akropolis

Athens største turistattraktion er Akropolis, en stor ruin der står højt hævet over byen på en flad klippe. Ruinen er et pragteksemplar på oldtidens græske arkitektur og er i dag med på UNESCOs verdensarvsliste.

Acropolis

4. Santorini

Øen er særligt kendt for den spektakulære udsigt ud over by og hav. Udsigten er særligt unik ved solop- og nedgang. Herudover rummer øen også nogle naturskønne oplevelser med bjerglandskaber og smukke sandstrande.

Santorini Grækenland

5. Meteora

Et græsk kloster placeret i bjergene i det centrale Grækenland. Klostret består af seks bygninger der alle er placeret på høje sandstenspiller, hvilket gør placeringen helt unik. Meteora er med på UNESCOs verdensarvsliste

Meteora Grækenland

6. Mount Olympus

Det højeste bjerg i Grækenland hedder Mount Olympus med sine 2919 meters højde. Bjerget har hele 52 bjergtoppe samt en masse smukke kløfter. Naturen der omgiver bjerget er så smuk at man har man kaldt området for en nationalpark, og som turist har du derfor rig mulighed for at besøge området.

Mount Olympus Grækenland

 

HVAD ER PÅ DIN GRÆSKE BUCKETLIST?

Fotos af: Alexis Bazeos, Alexander Pappas, Wbirt1, Vasilis Michalopoulos, Chris Firth, Chris&Steve

Skriv en kommentar