6 gode grunde til at besøge Cairns

Mange turister i Australien kører direkte mod Brisbane og Guldkysten, hvor mange af de helt store seværdigheder i Australien er at finde. Det er derfor ikke alle der får lov til at opleve Cairns i Queenslands nordlige ende. Vi besøgte byen på vores rundrejse, og vil her give jer 6 gode grunde til at besøge byen.

IMG_2430 copy

1. Krokodiller

I det nordlige Queensland møder man krokodiller i det fri – det anbefales dog ikke at du på egen hånd går på jagt efter dem. Der findes flere parker og farme i Cairns og omegn, hvor du kan se op til 5 meter lange krokodiller helt tæt på og i kontrollerede omgivelser. Det kan klart anbefales at finde et sted, der viser en krokodillefodring, hvor man ser hvor brutale disse enorme dyr kan være. I Australien kan du desuden møde krokodillen Cassius – den længste krokodille i fangenskab med sine 5,48 meter. Mød ham i Marineland Melanesia.

2. Lagoonen

Nyd nogle timer ved lagoonen, en populær udendørs pool, som er ganske gratis og utroligt populær blandt både lokale og backpackere. Lagoonen er et godt sted at møde nye mennesker eller at få sig en kold dukkert. Der er badefaciliteter, så ganske praktisk for backpackere.

3. Weekendudflugter

Området omkring Cairns giver rig mulighed for skønne weekendudflugter. Tag på en togtur til Kuranda og tag kabelbanen tilbage igen. Eller tag på udflugt på en af de smukke øer – f.eks. Fitzroy Island hvor du kan give dig i kast med at snorkle.

IMG_2722 copy

4. Great Barrier Reef

Selvfølgelig! Great Barrier Reef er en af Australiens største attraktioner og er naturligvis et must see. Man kan udforske havet på mange måder. Du kan tage på et eventyr med scubadiving eller snorkeling. Eller tag en helikoptertur efterfulgt af en bådtur med glasbund. Alt sammen nogle skønne muligheder for at opleve et af verdens store naturvidundere.

5. Vandfald

I området omkring Cairns er der rig mulighed for at se vandfald. Sørg for at leje en bil og oplev den skønne natur og smukke vandfald som bl.a. Millaa Millaa Falls. Vi tog rundt og så samtlige af de vandfald der var i området omkring Cairns, og vil senere lave en guide til vores favoritter :-)

6. Riverrafting

En af de største oplevelser for mig personligt var at prøve riverrafting. Vi tog på en tur ned langs Tully River sammen med en professionel instruktør og en masse andre backpackere.
Turen ned langs floden tog omkring 4 timer hvor man når at sejle 12 km i vild fart. Dette kan arrangeres som en dagsudflugt fra Cairns.

1 Comment

  • Hej!

    Vi var i Australien for 2 måneder siden, og havde heldigvis tid til at være en hel uge i Cairns. Det var helt fantastisk! Ligesom jer tog vi også ud for at se vandfald og selvfølgelig også dykning og snorkling på Great Barrier! :-)

    Vi så dog ikke krokodiller, da vi gjorde det nede ved Proserpine River :-)

Skriv en kommentar