5 tips til at rejse som en gruppe

At rejse som en gruppe kan hurtigt fremkalde udfordringer og problemstillinger, for når det kommer til adfærd på vores rejser er vi alle meget forskellige. Nogen ønsker at strukturere rejsen helt ned i detaljer og andre er mere afslappede omkring det og tager det som det kommer. For at undgå nogle af de mange dramaer der kunne komme til at udspille sig har vi her listet en liste af tips til at rejse i en gruppe.

IMG_2978 copy

1. Destination og budget

Dette punkt er det vigtigste af alle på denne liste. Det er først og fremmest vigtigt at alle der skal med på den kommende grupperejse er enige om destinationen og budgettet. Hvis i er 4 venner der skal en uge til Thailand er det ikke det store problem, men er i til gengæld 12 personer der skal 6 måneder til Asien kan det straks blive mere problematisk. Så sæt jer ned og snak om hvor i forventer at komme hen og hvor stort jeres budget er. Intet er værre end at rejse med en bigspender når man selv rejser på budget eller omvendt.

2. Bliv enige

Rejser man i større grupper er sandsynligheden for at konflikter opstår ligeledes større. Her er det en god ide at man forinden rejsen sætter sig ned og snakker om præferencer og ansvarsområder. Få talt om jeres forventninger, om hvornår man ønsker at starte dagen og om man ønsker at være en del af planlægningen. Få sat ord på hvem der gør hvad og bliv enige – eller devist enige – om hvordan i ønsker at rejsen skal foregå.

3. Del jeres viden

Alle hver især har vi noget viden om destinationen der afspejler vores interesser. Nogen har måske lavet en del research og andre har blot nogle få must-sees. Det kan ske at din sidemand kender til nogle fantastiske seværdighed du endnu ikke kender til. Når i sidder i planlægningsprocessen kan det derfor være en ide at få alle ideer til seværdigheder og destinationer på bordet. HErefter kan i danne jer et overblik over hvilke ting i skal foretage jer sammen som en gruppe.

4. Lav din egen must-see liste

Det er i sidste ende dig selv der betaler for rejsen, og derfor er det vigtigt, at du får det ud af det, som du forventer. Sørg for at se de ting, som du selv har fået sat dig for hovedet. Skriv derfor en liste over de ting du vil se på rejsen, og forsøg herefter at få det flettet ind i programmet med gruppen.

5. Udnyt folks styrker

Man finder lynhurtigt ud af hvem i gruppen der har den bedste stedsans, hvem der er bedst forstår sproget, hvem der er bedst til at prutte om prisen og meget mere. Lad folk udnytte deres talenter for gruppens bedste. Husk at sætte pris på dem, så det ikke bliver et surt job hele tiden at skulle være den der skal spørge om vej eller skal lokalisere en bestemt gade på et kort.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Save

Skriv en kommentar