5 tips til at holde dit dataforbrug på et minimum mens du rejser

Det kan hurtigt blive ekstremt dyrt at benytte sin telefon i udlandet grundet et højt dataforbrug. Selv hvis du tror at du er sikret og at du har styr på dit forbrug, er der stadig flere måder hvorved du kan blive fanget en stor regning når du kommer hjem. Vi har derfor udarbejdet en tjekliste med gode tips til at undgå skyhøje regninger. Hvis du følger disse råd er der en langt større chance for at du holder dine udgifter nede når du rejser internationalt.

dataforbrugmobil

1. At slukke telefonen er ikke nok

Man skulle tro, at det ville være sikkert hvis man slukker telefonen på rejsen, men faktisk vil din telefon holde sig updateret undervejs ved at gå på internettet selv om at den er slukket. Du vil altså stadig blive fratrukket penge for data roaming. Den eneste sikre ting at gøre for at undgå dette er at slå data roaming fra.

2. Efterlad dit Simkort derhjemme

Overvej om det er bedst at efterlade dit simkort derhjemme. Anskaf i stedet et taletidskort på destinationen. Herved har du et bedre overblik over hvad du bruger samtidigt med at du ikke betaler skyhøje priser for dit forbrug. Dette kan være en god ide hvis du har børn med på rejsen.

3. Brug gratis Wi-fi

Udnyt de steder hvor du kan få gratis Wi-fi. Her kan du komme på internettet, søge, downloade, læse emails og komme på facebook. Der er som regel gratis Wifi på biblioteker, McD samt flere fastfoodkæder. Herudover er der oftest gratis Wifi på hoteller og andre overnatningsmuligheder.

4. Download offline rejseapps

Skal du f.eks. bruge din telefon til at finde vej, at finde attraktioner og informationer på nettet er det en god ide at hente offline rejseapps hjemmefra. På den måde kan du navigere rundt i byen og læse alle om de gode seværdigheder mens du er på farten uden at bruge mere data.

5. Undgå at streame

Og nok det vigtigste tip af dem alle. Undgå af streame film og musik mens du er på farten. Dette er en af de største dataslugere og du vil med sikkerhed fortryde det når du ser regningen. Download i stedet det ønskede indhold før rejsen.

HAR DU PRØVET AT FÅ EN HØJ MOBILREGNING I UDLANDET? OG HVAD ER DINE EGNE TIPS TIL AT UNDGÅ DET?

Skriv en kommentar