5 tips mod flyforsinkelser og aflysninger

Man kan planlægge sin rejse ned i den mindste detalje, men én ting man ikke kan være herre over er vejret, fejl med maskinerne med mere. Dette kan skabe sure miner hos dig og din rejsepartner, og det kan gøre at ferien får en utroligt dårlig start. Her er nogle tips til hvordan du mindsker risikoen eller om ikke andet hvordan du kan håndtere en given situation med flyforsinkelser og aflysninger.

iStock_000015882061_Medium

1. Betal for en forsikring

Selvom at chancen er så minimal for at det skulle ske med netop dit fly, er det nu alligevel en god ide at have en rejseforsikring. Skulle uheldet være ude, er det surt at stå uden, og så er ferien da først ødelagt.

2. Book et tidligt fly

Et af de letteste tips til at undgå forsinkelser og aflysninger er, at man simpelthen booker et tidligere fly. Det viser sig nemlig, at der sker færre aflysninger og forsinkelser tidligt på morgenen sammenlignet med hvor mange man finder hen på dagen og sent om aftenen. Herudover har du den fordel, at du har muligheden for at booke et andet fly, hvis den første afgang skulle aflyses.

3. Hold din mobil i nærheden

I tilfælde af, at flyet aflyses er det en god ide at have mobilen i nærheden. På den måde kan du kontakte familie og venner, hvis du har en aftale med at blive hentet i lufthavnen. Herudover kan du kontakte hotel og fortælle dem om din senere ankomst – eller måske få rykket din booking.

4. Gå på opdagelse i lufthavnen

Dette siger vel sig selv. Har du pludselig nogle ekstra timer at dræbe i en lufthavn? Så sørg endelig for at bruge tiden fornuftigt. Der er masser at give sig til i en lufthavn. Gå på udkig i de mange butikker eller slap af på en cafe.

5. Få noget for pengene

Er dit fly flere timer forsinket eller helt aflyst? Læs flyselskabets guidelines for hvad de har at tilbyde dig. Det kan være alternativ transport, gavekort til mad og drikke, hotelomkostningerne betalt. Flyselskabet skylder dig dette for din tålmodighed.

Skriv en kommentar