5 skønne parker i Sydney

Sydney er en smuk by med nogle hyggelige og smukke oaser. Hvadend du ønsker en hyggelig gåtur eller en picnic med hjemmebragt madpakke er Sydney det helt rette sted. Her i dette indlæg vil jeg komme ind på 5 stk af vores favoritparker i Sydney.

IMG_1261

1. Royal Botanic Gardens

Denne skønne oase finder du beliggende klods op af Operahuset. Parken dækker over et areal på 30 hektar, og med sine store grønne arealer tiltrækker parken hver dag tusindvis af besøgende. Parken er enorm, og du kan hurtigt bruge flere timer på at vandre rundt på de mange stier. Tag eventuelt på en guided tour i parken (Aboriginal Heritage tour) som dagligt finder sted kl 10.30 med afgang fra haveshoppen.

2. Hyde Park

Denne park benyttede gik vi så ofte igennem under vores ophold i Sydney. Parken har en masse små stier, men er også bygget op omkring en bred allé der føres ned langs parkens midte. En ganske hyggelig gåtur, hvor man kommer lidt væk fra byens larm. I Hyde Park kan du desuden besøge Hyde Park Baracks Museum, som er world heritage listed.

3. Observatory Hill

Denne hyggelige park er beliggende højt over byen, hvorfra du har en smuk udsigt ud over havet og Sydney Harbour Bridge. Heruover har du rig mulighed for at besøge byens observatorie, som er placeret ved parken.

4. Centennial Park

En af de største parker i Sydney med et areal på 360 hektar. Grundet parkens størrelse kommer man igennem meget blandet landskab på en rundtur i parken. I denne park er der rig mulighed for aktiviteter såsom cykling eller ridning. Og ønsker du at holde en picnic – hvilket de gør rigtig meget af i Australien findes der hele 8 elektriske grill placeret rundt omkring i parken.

5. Chinese Gardens

Denne park er noget ganske særligt. Godt nok koster det en beskeden sum for at komme ind i parken, men den fantastiske kinesiske arkitektur og særprægede havelandskab er det hele værd. Sæt dig på en af parkens bænke og nyd oplevelsen, eller køb en kop te i havens tehus.

 

Skriv en kommentar