5 gode strande i Sydney

Sydney er omgivet af masser af gode strande, og man kan dårligt nå at prøve dem alle. Personligt fik vi hurtigt et tilhørsforhold til Coogee Beach hvor vi boede, men de fleste strande er let tilgængelige med bus eller boardwalks. Jeg nævner her nogle af vores personlige favoritter når det kommer til strande i Sydney.

1. Bondi Beach – Strandløver, surferdudes og turister

Den mest kendte strand i Sydney er Bondi Beach, og det er noget af en turistattraktion. Jeg synes bestemt at stranden er værd at tage på, men man skal huske at det “bare” er en strand, da man let kan blive skuffet over at det ikke var mere end det. Stranden har en af de længste kyststrækninger og den er altid helt proppet med mennesker når der er godt vejr. Dette er et efterårsbillede og derfor er stranden øde. Langs stranden ligger der butikker med strandudstyr og cafeer hvor du kan få en snack. Miljøet omkring stranden er meget anderledes da der er mange surfere der bor her, og benytter stranden på grund af de ofte høje bølger. Vi fik besked på at der i dette område bor rigtig mange fra Skandinavien, og det vrimlede da også med blonde mennesker der lignede og lød som svenskere.
iStock_000001181059_Medium

2. Coogee Beach – Mini bondi med færre turister

Det var ved denne strand at vi boede de 4 måneder mens jeg var i praktik. Stranden ligger en halv time uden for centrum, og der findes masser af forskellige busser man kan tager hertil. Stranden har et stort areal, hvor du kan ligge på dit strandtæppe og der er ingen sten i vandet. Ligesom ved Bondi var der godt med bølger. På nogle dage var bølgerne ekstremt høje (måske en meter) og jeg havde selv svært ved at komme ud og bade, da jeg lider lidt af vandskræk. Denne strand er på mange måder en miniudgave af Bondi. Stranden har de samme forhold, og der findes butikker og cafeer langs promonaden.
IMG_8721 copy

3. Manly Beach – Børnevenlige strande

Hvis jeg skulle til Australien igen ville jeg klart vælge at tilbringe mere tid på strandene i Manly. Selve bydelen Manly er omgivet af strand på begge sider og de begge er meget børnevenlige. Manly Beach har en lang kyststrækning og lækkert badevand. Bølgerne er ikke så høje her, så det var lige noget for mig. Lige ved siden af stranden er der en lille hyggelig gågade hvor du kan købe ting til strandturen med strandhatte, tasker, solcreme, badedyr og meget mere. Så man har altid en butik lige for hånden.
strande_manly

4. Bronte Beach

Denne strand minder på mange måder om Coogee Beach og Bondi. Bronte er et hyggeligt lille område med masser af liv og høje bølger. Kyststrækningen var nogenlunde det samme og ligeledes mængden af mennesker. Dog havde vi en forkærlighed for Coogee, så det blev ikke til mange besøg her på stranden.
strande_bronte

5. Tamarama Beach – Ideelt for surfere

Denne strand har jeg taget med i guiden, da den er ideel for surfere. Hver eneste gang vi gik forbi Tamarama kunne man stå og beundre surferne der gjorde klar til at ride den næste bølge. Hvis du ikke selv er en god surfer, vil jeg stadig anbefale en tur forbi denne strand, da jeg synes at det var et imponerende syn at se dem ride bølgerne. Der er også kyststrækning med sand hvor du kan ligge og slikke sol.
strande_tamarama

Skriv en kommentar