5 gode råd inden du springer ud i skydiving

Skydiving er måske den ultimative oplevelse. Det er en ubeskrivelig følelse af frihed og et adrenalinsus uden sammenligning. Det er en oplevelse jeg aldrig ville have været foruden. Jeg er glad for fart og action, og jeg har aldrig været bange for at hoppe i de vildeste rutschebaner i forlystelsesparker. Derfor var det egentlig meget naturligt at få prøvet Skydiving på vores tur i Australien. Lad mig give dig 5 gode råd til hvad du bør overveje inden du tager springet.

skydive2

1. Du bliver nervøs

Men lad mig bare slå det fast med det samme. Uanset hvor hård du tror du er, og hvor meget du prøver at overbevise dig selv om, at du ikke er bange, så vil du opleve voldsom kriller i maven, og sidde at fortryde, lige indtil du sidder halvvejs ude af et fly i 4km højde. Men hvad går der forud og hvilke overvejelser skal du gøre dig? For at være helt ærlig, så er det bare med at “springe” ud i det. Desto mere du overvejer det, desto mere får du overbevist dig selv om at lade være.

2. Sikkerhed

Husk på at det er et tandemspring – du er spændt fast til en instruktør under hele springet. Disse instruktører laver disse spring 5-6 gange om dagen med turister/backpackere osv. og de har fuldstændig styr på sikkerheden.

3. Hvor vil du gerne foretage dit spring?

Der er simpelthen så mange steder at du kan Skydive. Vi gjorde det i Mission Beach i Australien og springet kaldte de for Jump the Beach. Som du måske har regnet ud så betyder det at du lander på stranden. Det betød selvfølgelig også at vi havde en fremragende udsigt over land, vand, og øer. Det er et fantastisk syn, når du svæver der med faldskærmen foldet ud.

4. Tjek vejrudsigten inden du bestiller

Hvor utroligt nederen kunne det ikke være at betale for faldskærmsudspring og så er vejret gråt og kedeligt, hvilket også vil vise sig på billederne efterfølgende. Tjek vejret og vent så den ekstra dag til vejret er godt hvis tiden er til det. Det vil du ikke fortryde.

5. NYD DET!!

I det øjeblik du tager springet med din instruktør på ryggen, sker der en reaktion i din krop. Nogen stivner fuldstændig, andre nyder det i fulde drag. Og så er der alt midt i mellem. Et sådan spring er overstået utroligt hurtigt og stivner man får man desværre ikke den fulde oplevelse. Som de siger på flyet – “There’s only one way down – and it’s not with the plane”.

Min erfaring er faktisk at så snart du igen sætter dine fødder på landjorden, er der så meget adrenalin der pumper i din krop, er de nerver du måske havde inden var vand i forhold til følelsen bagefter. Jeg kan ikke finde på en eneste grund til ikke at råde andre til at prøve det. Der findes ingen undskyldninger, kun dem der ikke kan overvinde deres egen personlige grænse.

Skriv en kommentar