5 gode legepladser i Vejle

Hvis i har fulgt med på Instagram vil i måske bemærke at vi for et par uger siden ankom til Italien, og dette skal vi naturligvis nok give jer en stor update på inden længe. Dette indlæg skal dog handle om noget helt andet, nemlig gode legepladser i Vejle. I månederne inden vores afgang havde Visit Vejle nemlig sat os på en mission for at finde byens bedste legepladser, og at skrive om dem i et indlæg her på bloggen. Og Andrea og jeg sagde naturligvis ikke nej til at tage ud og teste en masse legepladser. Vi har derfor været rundt i Vejle og omegn og har forsøgt at finde nogen af vores favoritter, som vi her vil give videre. I dette indlæg har vi valgt at fremhæve 5 legepladser.

S P O N S O R E R E T

IMG_7153

IMG_7184

Inden vi tager hul på at nævne legepladserne, vil vi lige sige lidt om hvad vi har valgt ud fra. Vi har oplevet at legepladser kan være meget forskellige alt after aldersgrupper, og vi selv har jo kun haft mulighed for at tester legepladserne gennem en to-et-halvt årigs øjne, men vi har forsøgt at finde nogle pladser der kan lidt det hele for både store og små. Herudover har vi forsøgt at finde nogen legepladser både i midtbyen men også lidt uden for byen, og her i indlægget ser du resultatet, og vores favoritter fra legeplads-safarien.

 

1. Sønderskoven

Den første legeplads vi vil nævne er naturlegepladsen i Sønderskoven, som ligger inde i skoven via stien bag Søndermarkshallen. Legepladsen ligger derved ikke i Vejle midtby, men der er fine parkeringsmuligheder hvis du ønsker at køre hertil. Dette er en kæmpe legeplads udført i indianer tema med klatrestativer, gynger, vipper, en stor rutchebane og meget mere. Et sandt paradis for børn, og Andrea løb straks afsted og skulle prøve det hele. Det er tydeligt at mærke når hun bliver begejstret, og her var hun fuldstændigt i sit es. Vi tilbragte god tid her på legepladsen, som havde det hele til vores behov. Her var også bænke, både i det fri samt overdækket, hvor man kunne spise sine medbragte madpakker samt en række af toiletter hvis det skulle være tiltrængt. Her er desuden mulighed for bål og grill. Legepladsen passede rigtig fint til Andreas behov, og vi kunne ligeledes også se os selv besøge legepladsen med ældre børn.

IMG_7169
IMG_7032

 

2. Legepladsen ved Assendrupvej i Bredballe

Denne legeplads er beliggende i Bredballes villakvarter, hvor vi har boet de seneste år. Der ligger flere små legepladser i Bredballe lidt uden for Vejle, men den på Assendrupvej er særligt stor, og her finder du tilmed en svævebane, en beachvolleybane og en fodboldbane. Selve legepladsen er for både store og små børn. Der er en junior afdeling med en lille rutchebane, gynger, forskellige vipper og en lille karrusel med mere. Og så er der en afdeling for lidt større børn, og børn med lidt mere vovemod med en større rutchebane samt klatrestativer og en lille forhindringsbane. Her har vi tilbragt en del tid sammen med Andrea gennem tiden.

IMG_1651

IMG_3891

IMG_0081

 

3. Byparken

I byparken i Vejle finder du to bittesmå legepladser. Og ja, de er faktisk ret små. På den ene finder du en rutchebane og et par vippedyr, og på den anden finder du en gynge og et lokomotiv. Det er jo ikke alverden, men det var ren lykke for Andrea som løb i fuld fart tilbage op på rutchebanen. Så den var helt klart godkendt! Grunden til at vi så stadig har legepladserne med på vores liste er, at de er beliggende i byparken, hvor der også er en stor græsplæne, hvor man kan løbe rundt og lege mens mor og far hygger sig i græsset – muligvis med en picnic. Så win-win for alle. Legepladserne er primært for små børn, men for større børn kan man f.eks.  medbringe en bold og lege i græsset.

IMG_2415-2

IMG_0598

IMG_1550 2-2

 

4. Dragehaven

Andrea og jeg tog også en smut forbi Dragehaven i midtbyen i Vejle. Dette er en lidt anderledes legeplads, da der her er lagt op til at man skal kravle, klatre og løbe rundt på dragens krop, som snor sig henover pladsen. Dragen består af en vold der snor sig rundt om et stisystem, hvor du kan køre rundt på løbehjul, rulleskøjter eller lignende. Volden er opdelt i flere bidder, men bliver sammensat af broer der går henover stierne. Det er en lidt anderledes legeplads da den jo ikke bliver præget af gynger og rutchebaner men med stor mulighed for at røre sig, og for at løbe rundt. Andrea nød at være der, og vi fik også vores lille medbragte madpakke på en af de mange trappetrin. Men måske hun stadig var en anelse for lille til virkelig at nyde at kravle op ad voldene, eller også skulle jeg blot have været mere forberedt og have taget løbehjulet med. Og forresten – vi fandt faktisk en ensom gynge nede i hjørnet.

legeplads vejle

legeplads vejle
IMG_7931

 

5. Sandkassen på Nørretorv

Denne legeplads er dog ikke permanent, men henover sommeren har der de seneste år været opsat en kæmpestor sandkasse på Nørretorv i byens hjerte. Sandkassen var udstyret med alverdens tilbehør der normalt hører til i sandkasser såsom spand, skovl, rive, og diverse små sandforme. Yderligere er sandkassen placeret lige klods op af et springvand som permanent står på Nørretorvet. Hermed kan børnene også få mulighed for at plaske i vand. Andrea nyder altid at lege i sandkasser, og har kunnet fordrive oceaner af tid med en skovl i hånden, så denne legeplads skulle naturligvis med på listen over vores favoritter.
Såvidt vi har forstået er sæsonen for sandkassen slut for i år, men der kommer jo en ny sandkasse-sæson igen næste år.

IMG_7325
legepladser vejle

Har i prøvet nogen legepladser i Vejle og omegn?

Indlægget er skrevet i samarbejde med Visit Vejle, men alle meninger er vores egne
Læs mere om børnevenlige aktiviteter i Vejle på www.visitvejle.dk >

Skriv en kommentar