5 byer du bør besøge på Sicilien

Der er mange oplevelser på Sicilien som du bør have med i dine overvejelser når du besøger Sicilien. Her er masser af kulturelle og historiske seværdighed, og et væld af fine byer, som klart er et besøg værd når man besøger Sicilien. Her har vi sammensat vores top 10 over de byer som vi vil anbefale jer at besøge hvis nu i skulle stå overfor at planlægge en lille roadtrip rundt i Sicilien.

Siracusa

På Siciliens østkyst finder du byen Siracusa, som er en by med en rig historie. Byen stammer helt tilbge fra år 734 f.Kr. og blev grundlagt som en græsk koloni – hvorfor man i dag også kan finde ruiner som kan dateres helt tilbage. Byen blev oprindeligt grundlagt på øen Ortigia, men bredte sig hurtigt ud på fastlandet, og du finder derfor den gamle bydel ude på øen. Vi fandt det utroligt hyggeligt at gå rundt i den gamle bydel og udforske de små gader, og særligt var vi vilde med promonaden der omkranser øen, hvor man kunne se bølgerne der brusede op langs bymuren.

En af hovedattraktionerne på Ortigia er Domkirken, som oprindeligt blev bygget i det 5. århundrede f.Kr. som et græsk tempel for Athene. Efterfølgende er domkirken dog blevet ombygget til et romersk tempel og er endt ud med at være en kristen kirke. Men man kan stadig se tydelige sporene fra tidligere. På øen finder du også resterne af et græsk tempel for Apollon. På fastlandet er den klare hovedattraktion den Arkæologiske park hvor du finder både et græsk og et romersk teater, som kan dateres helt tilbage. Det græske teater kunne rumme over 15.000 tilskuere, og er derfor et af de største græske teatre man kender til. Inde i parken finder du også den populære klippegrotte Dionysios Øre.

Palermo

Palermo er den største by på Sicilien med mere end 670.000 indbyggere. Byen har ligeledes en rig historie, og tilbyder derfor turister på et væld af kulturelle og historiske seværdigheder. En ting du helt sikkert bør gøre under dit besøg er at se nogle af byens kirker og deres storslåede interiør. F.eks. bør du lægge vejen forbi Capella Palatina og La Martorana, som begge er utroligt smukt dekoreret indvendigt.

Og så er der naturligvis katedralen. Her kan du komme på katedralens tagryk og nyde udsigten ud over byen. Dette er en vældig populær ting at gøre, så det var naturligvis en oplevelse vi også ville have. Ved indgangen fik vi dog af vide at de ikke anbefalede os at tage Wilfred med op på taget, da han var så lille, så jeg besluttede mig for at tage Andrea med derop alene. For at komme op på taget skal man op ad en smal vindeltrappe med ca 100 trin, og det var bestemt en lang tur op når man går med en tre-årig. Men op kom vi,og herfra kunne vi nyde udsigten. Jeg vil dog ikke anbefale små børn at komme herop. Jeg kunne mærke på Andrea at hun var lidt bange for at gå rundt deroppe. Der var ikke meget indhegning, og det blæste en del, så Andrea var ikke længe om at sige at hun gerne ville ned igen.

Taormina

Endnu en by med en rig historie. En af de klart største must see seværdigheder i denne by er det græske teater, hvorfra man har udsigt ud over Mount Etna vulkanen. Dette er et enestående kompleks med en smuk udsigt, så husk endelig at lægge vejen forbi. En anden ting vi havde på vores bucketliste for denne by var at se Isola Bella, som er den lille ø du finder nede ved stranden. Og Andrea synes som altid at det var utroligt sjovt at rende rundt nede i vandkanten og lege med sten.

Ragusa

Vi lagde vejen forbi Ragusa som en del af en dagsudflugt fra Siracusa,og allerede da vi kørte ind mod byen kunne vi se at det blev godt. Byen er en klassisk barokby, og ligger i billedskønne omgivelser, og tårner sig op udover landskabet fra sin klippetop. Det er en hyggelig by at køre ind igennem, og dele af byen er opbygget af et grid af lige veje, som gør at man se charmerende italienske huse kan se så langt øjet rækker, kombineret med at byen var meget kuperet. Det er svært at forklare, men der var en helt speciel stemning i byen, og nogle rigtigt smukke gader.

Byen er opdelt i to bydele – Superiore og Ibla. Opdelingen skyldes et jordskælv som ramte byen i 1693. Ragusa Ibla er den gamle bydel – mens at Superiore først blev etableret senere. Det er en attraktion i sig selv blot at vandre rundt i de smukke gader og at opleve atmosfæren. I kan også gå turen henover en af byens broer som forbinder de to bydele.

Agrigento

To be honest. Så satte vi faktisk aldrig en fod indenfor i selve byen,men der findes et par nævneværdige seværdigheder rundt om byen. Og disse vil jeg kalde for absolut must sees når man besøger Sicilien. Selve byen skulle også være smuk, med et væld af gamle bygninger, et arkæologisk museum og en fin strand. Men for vores vedkommende kørte vi kun forbi Agrigento for at opleve Templernes dal og Scala dei Turchi. Måske hvis vi havde haft mere tid!

Templernes Dal er en af de mest betydningsfulde arkæologiske parker i Italien. Her finder du en en hel park fyldt med smukke græske templer som bevidner den græske indflydelse. Vi talte det til at der i alt var 8 templer, hvoraf flere af dem lå hen i ruiner. Templernes dal er en kæmpe turistattraktion, og hvis du besøger stedet om sommeren kan det anbefales at komme tidligt. Et andet godt tip: Den arkæologiske parker placeret mellem 2 parkeringspladser. Vi holdt ved parkeringspladsen ved foden af parken og blev derefter kørt med en shuttlebus til toppen hvorefter vi gik hele turen tilbage til parkeringspladsen.

Scala dei Turchi er et smukt “naturfænomen” hvor du finder en stor hvid klippe på strandkanten. Stenen er dannet af marl som er en slags hvid ler-kridtblanding som har skabt en hvid klippe i flere niveauer. Det anbefales at du nøjes med at se klippen fra afstand (jeg tror primært at det er fordi den kan være meget glat) – og attraktionen er derfor også spærret af med flere afspæringer. Men mange trodser dog afspæringen og bevæger sig alligevel ud på klippen. Du finder Scala dei Turchi ved Realmente lidt uden for Agrigento.

Flerebyer du bør overveje

Men der finder langt flere nævneværdige byer på Sicilien. Vi har blot ikke besøgt dem endnu, og derfor vil jeg ikke sidde her og beskrive dem for jer. Vi havde et ønske om at nå at opleve flere byer på Sicilien, men vi måtte sande at en uge ikke var lang tid til at få set det hele. Så hvis du skal gøre os kunsten efter,og ønsker at tage på en roadtrip i Sicilien, bør du overveje om ikke i skal benytte to uger i stedet for en.

Vi havde flere byer med i vores overvejelser. Nogen af dem blev desværre fravalgt på grund af, at regnvejret fik lov til at bestemme hvilken retning vi skulle bevæge os i, og hvis vejret rent faktisk havde været godt havde vi også haft to fulde dage mere til at udforske øen. Men man kan ikke altid være heldige. Her er nogen af de byer vi vil anbefale dig at have med i overvejelserne hvis du planlægger en tur til Sicilien: Catania, Cefalú, Noto, Trapani og Modica

 

Skriv en kommentar