3 spændende udstillinger hos Trapholt

Trapholt er et nutidigt kunstmuseum placeret i smukke rammer i Æblehaven i Kolding. Museet har en stor udskiftning af udstilinger med både klassisk boligdesign, eksplosive malerier samt tankevækkende installationer. Vi har netop besøgt Trapholt, hvor vi fik et godt indblik i de nuværrende udstillinger. Og særligt 3 udstillinger fangede vores opmærksomhed.

Læs mere om udstillingerne på www.trapholt.dk

Maskernes Monument

Den første udstilling vi vil fremhæve er udarbejdet af Isabel Berglund, og hedder Maskernes Monument. Udstillingen består af 6 arkitektoniske elementer med strikkede farverige facader. Det vil sige, at det var konstruktioner bygget i træ udformet som bygninger, og disse konstruktioner var omgivet af strik, som 600 frivillige har hjulpet med til at strikke.

Disse bygninger har været udstillet i gadebilledet i byer i Trekantsområdet og omegn igennem Trekantsområdets festuge, som blev afholdt i sommeren 2015. Efterfølgende er bygningerne blevet samlet inde i rundellen hos Trapholt som én samlet udstilling, hvor man kan læse mere om hele projektet og tankerne bag.

Trapholt

 

DIN udstilling

Her går det ud på, at den besøgende selv kan skabe sig sin helt egen personlige udstilling – med alt lige fra sammensætning af farver og værker, samt opstilling heraf.

Du kommer ind i et rum, hvor du som det første møder en video, der forklarer konceptet. Herfra tager du en brik, hvorpå du kan gemme de forskellige væker rundt på udstillingen, som du ønsker at benytte. Når du har indsamlet 10-12 værker kan du finde dig en skærm hvor du kan skabe din egen udstilling. Skab dig et tema ud fra dit favoritværk, eller måske ud fra en farve. Super fin udstilling, der får den besøgende til at deltage aktivt i installationen.

Trapholt

 

Arne Jacobsens Sommerhus

En permanent udstilling hos Trapholt. Arne Jacobsens sommerhus finder du ude i museumsparken og du kan komme herind via en rundvisning med en guide. Disse rundvisninger finder sted kl 13.00 og kl 15.00 (i weekenden også kl 11.00). På rundvisningen vil en guide fortælle dig om husets historie og om opbygningen heraf. Utroligt spændende fortælling!

Trapholt

 

Har du besøgt Trapholt i Kolding? Og hvilken udstilling er din favorit?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Kolding, men alle meninger er vores egne

Save

Skriv en kommentar