3 smukke tyske slotte

I det forgangne år har vi været en del i Tyskland, hvor vi har haft mulighed for at besøge natur, spændende seværdigheder og ikke mindst historiske slotte. Særligt husker vi 3 smukke tyske slotte, som har budt på skønne oplevelser. Neuschwanstein, Schweriner og Hohes Schloss Füssen.

schloss neuschwanstein - tysk slot2

1. NEUSCHWANSTEIN

På ovenstående billede ser du slottet Neuschwanstein, som klart er det mest kendte slot i Tyskland, og faktisk er det en af de mest besøgte attraktioner overhovedet i Tyskland med mere end 1,4 millioner besøgende om året. Det skyldes blandt andet den smukke arkitektur, som er helt eventyrlig, og som man mener har været med til at inspirere til slottet i Disneyland. Herudover har slottet en fantastisk beliggenhed samt en smuk historie. Slottet blev bygget af Kong Ludvig 2. i årene fra 1869 og frem til kongens død i 1886. Slottet er bygget som en hyldest til middelalderens legender, og fungerede som Kong Ludvig 2.s personlige fristed.

Skønne omgivelser

Slottet er beliggende i naturskønne omgivelser på en bjergtop i Schwangau ved byen Füssen nær grænsen til Østrig, med en idyllysk udsigt ud over Alpsee og Alperne. Der er desuden også udsigt over mod naboslottet Hohenschwangau, som med fordel også kan besøges i samme omgang. Det er også populært at kombinere sit besøg med Linderhof slottet.

schloss neuschwanstein - tysk slot

På guided tour

Som nævnt er der en hel del turister der besøger Neuschwanstein hvert år, og derfor har man udarbejdet et smart system med at de besøgende bliver lukket ind i hold med 5 minutters interval, hvor en guide vil stå klar til at tage imod jer. Ja faktisk er det kun muligt at komme indenfor i slottet hvis du ledsages af en guide. Turen varer ca 30 minutter, hvor man bliver ført gennem tronsalen, balsalen, spisesalen, soveværelset, omklædningsrummet med mere. Alt interiøret er skabt med pomp og pragt med smukke detaljer og gennemarbejdet til den mindste detalje. Det er desværre ikke tilladt at tage billeder indenfor i slottet, men du er nysgerrig er det er muligt at se lidt billeder på slottets hjemmeside. Det er dog muligt at tage masser af billeder rundt om slottet samt af udsigten fra slottet. – og sikke en udsigt!

Sørg for at bestille billetter til din tour i god tid (læs mere her), da disse nemt kan blive fuldt booket. I sommeren er der op mod 6000 besøgende om dagen, som alle skal presses ind i disse timeslots af 5 minutter – så mon ikke at de populære timeslots hurtigt bliver optaget. Når du har købt din billet rådes du til at stå klar ved indgangen og at være der til tiden. Du bliver nemlig kun lukket ind i slottet så længe at dit timeslot er aktuelt. Dvs, at du kun har 5 minutter til at scanne din billet og gå indendøre.

Få det bedste billede

Neuschwanstein har længe været på min bucketlist blandt must-see steder i Tyskland, så det var fedt at kunne ticke den af listen. Dog var jeg mest imponeret over slottet fra lidt afstand. Sørg for at besøge Marienbrücke hvorfra du får den klart bedste udsigt ud over slottet og den idylliske baggrund. Vær opmærksom på at der først på dagen er en skygge på slottet (dannet af det omkringliggende landskab), som gør det vanskeligt at få et godt billede. Vi var der kl 11 i vinterhalvåret, så jeg tør ikke byde på hvornår det bedste tidspunkt på dagen indtræffer.

neuschwanstein

 

2. SCHWERINER SCHLOSS

Et andet slot vi slog vejen forbi i det forgangne år var Schweriner Schloss, placeret midt i byen Schwerin. Vi tog en smut forbi Schwerin i forbindelse med en forlænget weekend i Hamborg, da slottet kun ligger ca en time herfra.

Man mener at kunne datere slottet helt tilbage til år 965, hvor man for føste gang støder på kilder der omtaler en borg placeret midt i en sø – på trods af at byen først grundlagdes efter 1160. Slottet er beliggende i maleriske omgivelser, og omgivet at et smukt slotsanlæg samt en velholdt slotshave. Slottet er desuden omkranset af 2 søer ved navn Schweriner See og Burgsee. Byen har i alt syv store søer, og omtales somme tider som byen med de syv søer. Slottet er byens vartegn, og tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende fra nær og fjern. Og udover turen rundt på slottet og omkring den smukke slotshave kan vi også anbefale, at i tager et kig rundt i den charmerende by Schwerin, som har masser af hyggelige gamle bygninger i den indre bydel samt mulighed for at finde en god café eller et ishus.

schwerin schloss - tysk slot schwerin schloss - tysk slot2

 

3. HOHES SCHLOSS FÜSSEN

Højt over den gamle bydel i Füssen finder du slottet Hohes Schloss Füssen. Slottet kan dateres helt tilbage til middelalderen, og har gennem tiden været beboet af flere biskopper, som under flere gange har været med til udviddelser af slottet. Den seneste udvidelse skete omkring år 1500 under ledelse af Biskop Frederick II of Zollern. Her tilføjede man desuden nogle enestående malerier på slottets facade der i den grad gør slottet unik. Malerierne forestiller nemlig 3D optiske illusioner, som på afstand ligner kanapper og anden udsmykning på slottet. -vi har aldrig før oplevet et slot opbygget omkring optisk illusion, og det triggede os en del, da det på afstand var svært at se om der f.eks. var en kanap eller ej på de hvidkalkede vægge.

fussen slot fussen schloss

fussen slot fussen schloss2

Nyd udsigten fra klokketårnet

Under slottets tage finder du et galleri med malerier fra renæssancen. Vi var dog ikke inde og se denne samling, men begav os i stedet op i klokketårnet, som bød på en smuk udsigt ud over byens tage – en oplevelse du ikke bød være foruden nr du besøger byen, da udsigten var spektakulær ud over bylandskabet og de omkringliggende alper.

fussen slot fussen schloss3

Hvilke tyske slotte har du besøgt? Og hvilke har du i planerne for 2017?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

5 Comments

Skriv en kommentar