3 charmerende byer i Harzen

Der er vist ingen tvivl om at Harzen har et væld af små idylliske byer med bindingsværkshuse og et charmerende byliv. Vi tog ud på en lille køretur rundt i Harzen for at opleve 3 af slagsen, og vi mener at det lykkedes os at finde 3 af Harzens mest charmerende byer.

wernigerode_harzen_by

 

Wernigerode

Wernigerode kaldes også “Den farverige by ved Harzen” og er en af de mest populære byer i Harzen for turister, da byen oser med charme i form af smukke bindingsværkshuse og et hyggeligt byliv. Herudover har byen også en del at byde på når det kommer til lokale seværdigheder.

Et absolut must er at besøge Schloss Wernigerode, som troner sig smukt ud over byen og hvorfra du får en helt enestående udsigt. Man kan ikke køre hele vejen op til slottet, så man skal lige gå de sidste 10-15 minutter til fods. Alternativt kan man tage turen op til slottet med de gule turisttog der kører fra byens markedsplads inde i centrum. Det er helt gratis at besøge slottet udefra, og at nyde den fantastiske udsigt. Men det er også muligt at komme indenfor på slottet.

En anden populær “seværdighed” i Wernigerode er at se byens mindste hus på kun 10 m2. Her har utroligt nok boet op til 11 personer på én gang. Du kan selv komme ind og se huset med egne øjne. Huset kaldes Kleinstes Haus og er beliggende på Kochstrasse. Herudover kan der nævnes byens Rådhus fra 1277, som er bindingsværkshuset med de to tårne som kan ses på billedet nederst til venstre. Der findes også flere museer som f.eks. museum for luftfart og teknik, en miniaturpark, et lokalt bryggeri der producerer Hasseröder Premium Pils samt dyreparken Wildpark Christianental. Så byen tilbyder noget for alle, men det er særligt den charmerende stemning man skal besøge byen for. Du finder Wernigerode ved den nordlige grænse af Harzen.

wernigerode_harzen_byens_tage

wernigerode_harzen_slot_udsigt

wernigerode_harzen_slot

wernigerode_harzen_smuk_by

 

Goslar

Endnu en by i Harzen, som du bør lægge vejen forbi er Goslar. Denne by har siden 1992 været en del af UNESCOs verdenskulturarvsliste sammen med den tidligere malmmine Rammelsberg, som også er et absolut mustsee når du besøger byen. Rammelsberg minen huser i dag et museum, der illustrerer minens historie, og der er tilmed guidede ture med dansk guide hvor du kan komme med på tur ned i minen og opleve den med egne øjne.

Selve byens centrum har en middelalderlig stemning med små snævre veje samt farverige bindingsværkshuse og brobelagte gader. Byen har også et fint udvalg af museer – foruden Rammelsberg kan du finde Mönchehaus Museum (et kunstmuseum), Museum im Zwinger (et museum der skildrer byens historie tilbage fra middelalderen) eller Zinnfigurenmuseum (et museum med tinfigurer).

Hvis du gerne vil nyde udsigten ud over byen som vist på nedenstående billeder kan du også besøge Maltermaister Turm, som er en restaurant beliggende nær ved Rammelsberg minen. Maden var ganske fin, og udsigten fra deres teresse var helt perfekt.

Goslar en by i Harzen

Goslar en by i Harzen

Goslar en by i Harzen

Goslar en by i Harzen

 

Quedlinburg

Du finder også byen Quedlinburg på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Byen er blevet værdsat for dets mange betydningsfulde bygninger i den gamle bydel samt byens kejserlige slot, som smukt troner sig ud over byen fra Slotsbjerget. Byen i sig selv er en seværdighed med dets mere end 1300 bindingsværkshuse bygget i forskellige stilarter, og byen er dermed værdsat som en af de mest betydningsfulde bindingsværks-byer. Der er derfor masser at kigge på i Quedlinburg, og overalt finder du hyggelige små gader med smukke idylliske huse.

En anden af de mest betydningsfulde seværdigheder i Quedlingburg er Der Quedlinburger Domschatz, som huser en af de mest betydelige og kunstneriske kirkeskatte fra middelalderen. Herudover er der Die Lyonel-Feininger-Galerie, som er et galleri dedikeret til den berømte maler af samme navn. Og her i galleriet finder du en af de mest omfattende samlinger med Lyonel-Fernigers værker.

quedlinburg_harzen_gade

quedlinburg_harzen_huse

quedlinburg_harzen_slot

 

Har du været i Harzen?
Og har du oplevet magien ved de små eventyrlige byer i området?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Harzer Tourismusverband, men alle meninger er vores egne

2 Comments

 • Hvor er det nogle hyggelige byer I har besøgt med de flotte bygninger. Vi er indtil nu kun kørt forbi Harzen på vej sydover, men det tror jeg da vi skal have lavet om på. Det ser ud til, at der er en del at kigge på, så jeg har lige sat Harzen på vores “must-see” liste til senere. Mange tak for inspirationen.

  Vh. Kirsten
  kimicontour.dk

  • Hej Kirsten. Dejligt at du blev inspireret :-)

   Vi blev også glædeligt overrasket over alle de hyggelige byer samt udvalget af aktiviiteter der findes i Harzen. Så vi skal helt sikkert også forbi igen en anden god gang

   /Rebecca

Skriv en kommentar