3 oplevelser med kunst i Herning

Vi har forleden besøgt Herning hvor vi havde 3 kunstneriske oplevelser. Vi besøgte nemlig de 2 kunstmuseer Carl-Henning Pedersen og Else Alfert Museet (CHPEA) og Heart samt skulpturparken. Vi vil her i indlægget fortælle jer om udstillingerne og om vores 3 meget forskellige oplevelser.

herning chpea 2

CHPEA museet

Dette kunstmuseum slog benene væk under os. Udefra lignede det kun et lille bitte museum med den blå mosaikfacade der skyder op af jorden – men det snyder! For stort set hele museet finder du under jorden. Læs mere på www.chpeamuseum.dk >>

Lige nu kan du finde en helt unik udstilling på museet. Den hedder Warhorse (eller på dansk: Helhesten) og den er at finde frem til den 28. august 2016. Udstillingen er en hyldest til de danske avantgarde kunstnere der under besættelsen og 2. verdenskrig udfordrede kunsten og besættelsesmagten. Helhesten bestod af en gruppe af danske kunstnere, blandt andet: Vilhelm Lundstrøm, Hans Scherfig, Ejler Bille, Egill Jacobsen, Erik Thommesen, Henry Heerup, Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt. De mødtes og skabte kunst sammen, og de udgav sammen et tidsskrift, som hed Helhesten.

På CHPEA museet kan du se en stor samling af de kunstværker der blev fremført i forbindelse med Helhesten, og du kan desuden se det cirkustelt, som dannede rammerne for avantgardegruppens kunst. Du ser desuden også alle de 9 tidsskrifter af Helhesten, som blev udgivet. En spændende udstilling der skildrer tiden og kunsten under besættelsen.

herning chpea

Skulpturparken

En cirkulær skulpturpark beliggende nær CHPEA museet og Heart. Her finder du i alt 36 værker overvejende udført af danske kunstnere. Alle skulpturer er udført i hvert deres formsprog og valg af materiale. Skulpturparken er tegnet af den internationalt anerkendte landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. Parken blev anlagt i 1965 og var oprindeligt tænkt som et rekreativt område for medarbejderne på Damgaards runde fabrik, Angli, der i dag huser TEKO.

herning skulpturparken

Heart

Her får du lort på dåse! Ja faktisk er dette en af hovedattraktionerne hos Heart. Den italienske kunstner Piero Manzoni er kendt for at have en provokerende tankegang når det kommer til kunst, og han har netop provokeret ved denne udstilling. Udtillingen hedder “Kun en dåse – lort eller guld?”, og den består af 90 dåser, der alle indeholder 30 gram af kunstnerens egen lort. Udstillingen splitter forståeligt nok vandene. Men alligevel er udstillingen så populær at den regelmæssigt bliver udlånt til museer i både ind- og udland.

Heart herning

Heart bygningen er nu også noget ganske særligt. Der er højt til loft, og der er fyldt med skæve vinkler der gør alle udstillingsrum unikke. Bygningen er tegnet af arkitekten Steven Holl, som blev inspireret af Hernings historie som tekstilby. Læs mere på www.heartmus.dk >>

 

 

Se også en kort inspirerende film fra vores besøg i Herning

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret til Herning af Visit Herning, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Skriv en kommentar