3 hyggelige smutture fra Lübeck

Som i nok har bemærket har vi på det seneste lagt en del billeder op på vores Instagram fra vores tur i Lübeck og omegn. Her har vi brugt hashtagget #einsmuttur som en del af en kampagne. Og en smuttur er netop hvad Lübeck er fra Danmark, da byen ikke ligger langt fra den danske grænse. Man kan nemt tilbringe et par dage i Lübeck i sig selv, men i dette indlæg vil vi yderligere komme ind på 3 små smutture du kan tage på fra Lübeck – evt som en dagsudflugt.

travemunde_2

 

På strandtur ved Travemünde

Jeg tog en tur til Travemünde, som officielt set er en bydel i Lübeck. Dog ligger Travemünde lidt uden for Lübeck og har også sin egen bymidte, så det føles mere som om at det er to særskilte byer. Bydelen er en af Tysklands ældste badebyer, og ligger ud til mundingen af floden Trave og har færgeforbindelse til f.eks. Finland, Sverige, Letland og Danmark.

Travemünde er en lille badeby med en stor børnevenlig sandstrand uden mange bølger. Dog var der en hel del tang her på vores besøg sidst i efteråret – så personligt ville jeg ikke hoppe i vandet (men nu bader jeg også sjældent på stranden – jeg er mere til pools). Men derfor kan man stadig nyde det gode vejr, og lege rundt i sandet eller gå en tur langs strandpromonaden. Der er en rigtig hyggelig vibe ved stranden i Travemünde, og særligt var jeg helt vild med de finde strand-kurvestole der kunne udlejes i sommerperioden til de solbadende gæster.

Stranden har desuden også en rigtig fin træ-legeplads hvor børnene kan fare rundt, samt flere lokale seværdigheder såsom bydelens to fyrtårne. Travemündes ældste fyrtårn er lavet af røde mursten og kan dateres tilbage til 1539, og er dermed det ældste fyrtårn på den Tysk Baltiske kyst. Det nyere fyrtårn er skrigende grønt og er placeret ude for enden af en mole, og mange turister tager en lille gåtur derud. Endnu en ting, som Travemünde er kendt for er deres 4-mastede museumsskib Passat, som har lagt anker ved udmundingen af Trave.

Husk endelig også at finde jer et sted at spise. Jeg faldt over restauranten Luzifer, som lå ud mod byens promonade. Her var der mulighed for at sidde i ro og mag i en af deres opsatte strand-kurvestole, hvorfra man kunne nyde stemningen og den gode mad.

travemunde_4

travemunde_1

travemunde_3

travemunde_passat_2

travemunde_passat_1

 

Den gamle firskerby Gothmund

Jeg var også en smut forbi den gamle fiskerlandsby Gothmund som ligger mellem Travemünde og Lübeck ved floden Trave. Gothmund er en charmerende lille by fra 1502 fyldt med søde små murstenshuse med stråtag. Byen oser af en hyggelig og afslappet stemning og er fyldt med liv. Det var efterår under mit besøg og vejret var ikke alverden, og alligevel var alle folk ude i deres haver og snakken gik lystigt hen over hækken. Det føltes som et tæt knyttet lille samfund  og det var tydeligt at se at de alle gik meget op i deres haver og den udvendige indretning.

Byen er vitterligt ikke særligt stor, og man kan nemt gå igennem den på en halv time eller mindre. Til gengæld er byen smuk og billedrig. Byen har kun én rigtig hovedvej, som er en sti hvor du kun kan gå til fods. Så man skal sætte bilen og begive sig af sted til fods mod en sti der hedder Fisherweg, hvorpå der måske ligger en 20-30 idylliske huse.

gothmund_2

gothmund_3

gothmund1

 

Karls Erlebnis-dorf – perfekt med børn!

Nu var jeg desværre afsted alene på denne tur, for netop på dette besøg ved Karls Erlebnis-dorf ville det have været perfekt at have haft Andrea med. Hun ville have elsket det! Stedet er et oplevelsescenter for både børn og voksne og er i bund og grund en forvokset jordbær-fabrik, som er blevet udvidet med en forlystelsespark og butik. Jeg trådte derfor ind i en kæmpe hal og blev straks mødt af duften af jordbær, samt produkter med jordbær i alle afskygninger. Alt fra marmelade og diverse drikkevarer til dukker og kaffestel. Jeg var vitterligt havnet i jordbær-himlen!

Længere inde i butikken kunne man finde julepynt og alt muligt andet pynt til hjemme eller til børneværelset, og man blev straks frsitet til at gøre en masse shopping. Det var et kæmpestort marked og hist og her var der stationer hvor man blandt andet kunne se, hvordan medarbejderne fremstiller bolcher eller marmelade. Der var også en hyggelig cafe og masser af borde hvor man kunne få sig en lille forfriskning.

Nu nævnte jeg at Karls Erlebnis-dorf også er en slags forlystelsespark, og da jeg gik igennem bygningen og gennem døren på den modsatte side blev jeg mødt af en stor gul hoppepude, et syngende jordbær, geder der gik på en bro henover hovedet på mig, traktorkørsel, ponyridning, en majslabyrint, rutchebaner og mulighed for at bage snobrød. Og alt sammen var blevet opført i en helt fantastisk og enestående rustik stil som gav stedet en fantastisk vibe. Jeg var helt solgt, og jeg skal helt sikkert tilbage med børn en dag.

Bemærk at der findes flere af disse parker rundt omkring i Tyskland, og at vi besøgte den nær Lübeck.

Karls_erlebnis_dorf_1

Karls_erlebnis_dorf_3

Karls_erlebnis_dorf_2

 

Hvornår har du sidst været på en smuttur til Tyskland?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Lübeck und Travemünde Marketing, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar