24 timer I Bologna – en guide til oplevelser i Bologna i julen

Vi nyder at kunne tage ud på nogle hyggelige familie-udflugter fra vores base i Salerno, og på denne udflugt kom vi langt væk hjemmefra. Vi kørte nemlig 6 timer nordpå til byen Bologna, hvor Kris havde nogle forretmæssige ting der skulle ordnes. I den forbindelse tilbragte vi weekenden i Bologna, hvor vi kunne komme rundt og se den begyndende julepynt der prydede byen. Vi havde længe set frem til at besøge Bologna – først og fremmest fordi at mine forældre besøgte byen i foråret og havde lagt et godt ord ind, men også fordi at vi kunne læse os frem til at det skulle være et paradis for foodies. Nu er italiensk mad allerede i forvejen et kæmpe hit hos børnene, men derfor glædede vi os nu stadig til at tage dem ud på nogen gode italienske restauranter. I nedenstående indlæg beskriver vi vores 24 timer i Bologna, og vi håber dermed at det kan give lidt inspiration hvis du står overfor at skulle planlægge en tur hertil.

Bologna Italien Rejseblog

FICO Eataly World Bologna

Vi havde hele lørdagen til at gå på opdagelse i Bologna, og da det startede ud med regnvejr besluttede vi os for at lægge vejen forbi FICO Eataly World, som er en slags madmesse, som køreråret rundt. Her blev vi mødt af en masse herlige dufte af frisk italiensk kaffe i det ene hjørne, italienske pizzaer i det andet hjørne samt alverdens oste, olier, chili og alt muligt andet i det tredje. Hallen var fyldt op af spændende produkter samt et lille julemarked og tilmed også en lille legeplads, som hurtigt fik stjålet opmærksomheden fra både Andrea og Wilfred. Se mere på www.eatalyworld.it

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog

Finestrella (mini Venedig)

Når man kun har meget lidt tid til at besøge en by er det altid en god ide at have en plan. Derfor havde vi hjemmefra plottet alle vores ønsker til seværdigheder ind i Google Maps, for bedre at kunne overskue hvor tingene ligger i forhold til hinanden, og for bedre at kunne planlægge en overskuelig og optimeret rute, hvor vi får mest muligt med. Læs mere om hvordan vi planlægger vores rejser. Heldigvis er Bologna ikke større end at man sagtens kan gå mellem seværdighederne, og at man sagtens kan nå det meste på en dag – selv når man også skal besøge julemarkeder. Alting ligger centralt i byens midte, og det var derfor nemt at komme rundt.

Efter FICO parkerede vi derfor bilen ved Parking Piazza VIII Agosto (betalingsparkering), og begav os ud i byen. Og der gik ikke længe før vi rendte ind i det først stop på vores dagsorden: Finestrella. Dette er som sådan ikke en stor seværdighed i Bologna, men det er et kendt fotospot, som særligt bliver anvendt på Instagram. Finestrella betyder “vindue”, og det er meget sigende, for det er netop et lille vindue man leder efter. Og når man kigger ud af dette vindue har man udsigt ud over en af de få bevarede kanaler i Bologna. For at finde dette lille vindue skal du blot indtaste Finestrella på Google Maps og lede efter en bro, som går hen over en kanal. På modsatte side af vejen finder du et lille vindue placeret på en brun/orange mur.

Bologna Italien Rejseblog

Julemarkedet Fiera di Natale

Næste stop blev julemarkedet Fiera di Natale, som bestod af ca 30 boder placeret op langs vejen ved siden af Cattedrale Metropolitana di San Pietro. Her var det muligt at købe sig lidt nyt hjemmestrik med vanter og huer samt lidt sød juleslik. Resten af markedet var dog ikke så julet, og der var generelt ikke særligt festligt med julepynt derinde.

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog

Fontana del Nettuno, Piazza Maggiore og Basilica di San Petronio

En af de mest besøgte pladser i Bologna er Piazza Maggiore, som er beliggende mellem Fontana del Nettuno og Basilica di San Petronio. Grunden til at pladsen er så besøgt skyldes netop at seværdighederne ligger så tæt heromkring, og pladsen fungerer i den forbindelse som et slags knudepunkt. Her i juletiden placeres byens juletræ ved siden af Fontana del Nettuno, og det lyste så smukt op under nattehimlen. Andrea var særligt imponeret over størrelsen på juletræet, og vi blev enige om at der kunne ligge mange julegaver derunder. Ved Piazza Maggiore er der desuden også et julemarked, men det var en smule kedeligt under vores ophold. Jeg havde ellers læst på nettet at der plejer at være en børnekarrusel på pladsen ved juletid, men det kan ske at den først skulle komme senere. Og så er der naturligvis også den store kirke Basilica di San Petronio, som er en af verdens største kirker, og verdens største når man taler om gotiske murstenskirker. Og det er en smuk kirke både inde og ude.

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Julemarkedet ved Piazza Minghetti

Dette julemarked kaldes “Villaggio di Natale Francese” hvilket betyder det franske julemarked. For vores vedkommende var dette julemarked langt det bedste. Her osede af julestemning og her flokkedes med mennesker, der skulle have en dosis julehygge med hjem. Boderne var smukt pyntet op, og der blev spillet live julemusik på italiensk. Stemningen var utroligt god, og man kunne gå på opdagelse i de julede boder.

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Cremeria Cavour

Vi havde fået en del anbefalinger hjemmefra på gode steder at købe is – hvilket åbenbart er et must når man besøger Bologna. De skulle nemlig have nogen af de bedste isbutikker i Italien. Én af de mange steder vi fik anbefalet var Cremeria Cavour, og vi var bestemt ikke blege for at prøve deres is selvom at vejret måske ikke ligefrem skreg efter det. Vi bestilte tre is med nogle forskellige smage, og ja de smagte himmelsk!

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Piazza Santo Stefano

Dette var af en eller anden grund ikke med på vores oprindelige liste over ting vi skulle se, men vi kom alligevel forbi denne skønne plads ved et tilfælde. Vi havde nemlig lidt tid til overs og valgte at slentre til rundt, og endte ved et tilfælde at gå ind forbi den smukke og billedskønne plads Piazza Santo Stefano. Pladsen er egentlig meget kendt, og er med på de fleste lister hvis du søger efter must sees i Bologna, den havde blot gået vores næse forbi. Vi vil dog klart anbefale at i kommer forbi denne plads – for den er utroligt smuk.

Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog

Due Torri – De to skæve tårne

Et klart must see når man besøger Bologna er de to skæve tårne Torre degli Asinelli og Torri degli Garisenda, som blev bygget i 1109 og 1119. Asinelli tårnet har rekorden for at være verdens højeste skæve middelalderlige tårn. De to tårne er i dag et anerkendt symbol for byen – både for lokale og turister. Det er muligt at kommeopi det 97 meter høje Asinelli tårnhvorfra man kan nyde en skøn panoramaudsigt ud over byen. Det blev desværre ikke til noget for os i denne omgang, da vi havde hørt og læst at det ikke anbefales til småbørnsfamilier, da der er tale om stejle trapper og næsten 500 trappetrin. Desværre – vi ville have elsket at have set udsigten deroppefra.

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Tid til at blive væk + lækker mad

Herefter havde vi et par timer uden planer før at vi skulle finde os en restaurant til aftensmaden, og vi valgte derfor at gå rundt i byens gader og se hvad de små sidegader havde at byde på i et forsøg på at blive væk. Det lykkedes dog ikke helt. Herudover fik vi desuden mulighed for at se de jule-oplyste gader, idet mørket begyndte at sænke sig. Vi sluttede aftenen af på Trattoria del Rosso, som var et spisested vi havde fået anbefalet af en af de lokale fra Bologna. Her forsøgte vi os med nogen af de klassiske retter såsom Pasta Bolognese og Lasagne, hvilket var hvad vi havde fået anbefalet. Og vi kan bestemt godt anbefale stedet! Maden smagte himmelsk, og stedet havde en utroligt hyggelig atmosfære.

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog

Bologna Italien Rejseblog
Bologna Italien Rejseblog

Skriv en kommentar