2 dage i London med sightseeing og masser af shopping

Jeg er efterhånden en garvet London-turist, og her på mit 7. besøg skulle jeg endelig have æren af at vise Kris rundt i byen. Jeg har tidligere lavet en liste over hvad man kan nå at se på 2 dage i London. Dette er endnu et bud på samme scenarie for London Sightseeing – dog med mere tid til shopping.

sightseeing

DAG 1

Tower of London

Vi startede dagen ud ganske tidligt med at tage undergrunden ind til Tower of London. Den nærmeste station er Tower Hill. Mange turister vælger også at tage ind i borgen, som i dag huser kronjuvelerne. Vi nøjedes dog med at gå turen rundt om borgen.

Tower Bridge

Herefter gik vi i retning af Tower Bridge, som vi vandrede over. Der er mulighed for at betale for indgang til broen og komme ind og se den ikoniske arkitektur helt tæt på. Som en del af udstillingen kan du se maskinrummet og træde ud på et glasdækket gulv der er lagt henover broen. Billetter koster £8.

sightseeing2

Borough Market

Herefter fortsatte vi ad Queens Walk til vi ramte Borough Market, som var en kulminarisk oplevelse. Foruden en god frokost prøvede vi os frem med flere smagsoplevelser.

London Eye

Vi passerede også London Eye, og besluttede os for, ikke at tage op i det store pariserhjul pga. for lang kø. Turen kan ellers meget godt anbefales, da den giver en smuk udsigt ud over Londons tage. Billetterne koster £29,95 pr person.

sightseeing3

Big Ben

En af Londons mest ikoniske bygninger er klokketårnet  på Westminster Palace. I daglig tale kalder vi det Big Ben, men faktisk er dette navnet på selve urværket, der måler en diameter på hele 21 meter. Vi stilte os op på græsplænen bag Big Ben og fik taget det typiske turist billede.

St James Park

På vores vandring mod Buckingham Palace krydesede vi parken St James Park, som var fyldt med mennesker, små egern der hoppede rundt og madglade ænder der blot ventede på at blive fodret af børn og deres forældre. Så husk evt at medbringe lidt brød for at tage del af hyggen.

Buckingham Palace

Foran slottet marcherede nogle garder frem og tilbage, og turisterne vrimlede frem og tilbage bag slottets porte. Slottet fra 1703 er Dronning Elisabeth IIs London-residens.

sightseeing4

Piccadilly Circus

Pladsen beliggende i hjertet af Lodon er for alvor smuk når mørket falder på, og det store Coca Cola skilt lyser himlen op. Pladsen indeholder en skulptur hvorved mennesker samles, samt en rundkørsel, som er tæt pakket med trafik.

Regent Street

En af gaderne der kører fra rundkørslen ved Piccadilly Circus er Regent Street, en gade der er kendt fra mange turistbilleder, pga. den smukke arkitektur der følger med rundt i svinget på Regent Street. Du finder også gode shoppingmuligheder på gaden. F.eks. finder du Hamleys, der er en af verdens største legetøjsbutikker med hele 6 etager.

londonmarked1

DAG 2

Spitalfields Market

På dag 2 startede vi dagen på Spitalfields Market. Et spektakulært marked med skæve produkter, hvilket gav en helt unik oplevelse. Markedet har hver dag nye boder inden for forskellige temaer, så sørg for at planlægge dit besøg på forhånd og gå på jagt blandt de skjulte skatte.

Shopping på Oxford Street

Vi fortsatte den gode shoppe-stemning ved at tage turen op langs Oxford Street, hvor mange af de ordinære mainstreet butikker befinder sig. Her fik vi fyldt vores ellers halvtomme kufferter op med gode fund fra diverse butikker.

Thriller

Om aftenen, efter mange timers shopping, besluttede vi os for at tage i theateret. Vi havde booket billetter til Thriller – en musical med alle Michael Jacksons sange, hvor de fortalte historien om Michael Jacksons liv gennem hans sange og godt skuespil. Det var en helt forrygende oplevelse der klart kan anbefales!

thrillerlive_london

 

Dette var vores 2 dage i London – Hvad ville du se hvis du kun havde 2 dage?

4 Comments

  • “Big Ben” er selve klokken … ikke urværket.
    The main bell, officially known as the Great Bell, is the largest bell in the tower and part of the Great Clock of Westminster. The bell is better known by the nickname Big Ben

  • Sidste gang jeg var i London havde jeg to hele dagen og to halve, og nåede til Winter Wonderland i Hyde Park (2 gange faktisk), så julestemning på Oxford Street om aftenen og shoppede om dagen, så Trafalgar Square og gik ned til Big Ben & Houses of Parliament inden jeg tog turen langs Themsen og så Tower of London og London Eye. På sidstedagen, hvor jeg havde en formiddag at slå ihjel, fik jeg besøgt National History Museum.

    Vil elske at komme til London igen en dag, og vil gerne opleve et par af tingene igen, samt se den sydlige ende af London, for det nåede jeg ikke rigtig. :)

    • London ER bare en skøn by!! Jeg har aldrig været til Winter Wonderland i Hyde Park, men det lyder som om, at det skal prøves :-)

Skriv en kommentar