14 must see seværdigheder i Australiens Outback

De største Australske eventyr finder du ude i outbacken. Her finder du storslået natur og masser af mindeværdige attraktioner, der er værd at sætte kursen imod. Her vil vi blot nævne vores favoritter fra Australiens outback.

devils marbles_australiens outback

1. Devils marbles

Du kan finde Devils Marbles 400km nord for Alice Springs og 100 km syd for Tennant Creek. Devils Marbles er et spændende stop på vejen på grund af de mærkværdige runde sten, der på mystisk vis er blevet skabt af naturen i et ellers øde og fladt landskab. Stenene på billedet ovenfor, er de mest fotograferede sten i området, men der er en hel park af runde sten, hvor man kan gå rundt.

2. Kakadu National Park

Beliggende ca 100 kilomater sydøst for Darwin finder du Kakadu National Park. Parken er hjem for et rigt dyreliv, hvor du kan spotte dyr som fugle, slanger, dingoer og endda krokodiller i deres naturlige omgivelser. Du kan desuden få et større indblik i den kulturelle arv og aboriginals folket på guidede ture, hvor du bliver taget med ud for at se gamle vægmalerier, og spektakulære naturområder.

3. Wycliffe Well

I en lille by i Northern Territory finder du en samling af avisudklip hængende på væggen i et cafeteria. Disse udklip bevidner om, at de lokale har oplevet store UFO aktiviteter i området gennem en lang årrække. Det er imponerende at læse om alle de hændelser der har forekommet, og det er en spændende samling.

Wycliffe Well_ufo__australiens outback

4. The MacDonnell Ranges

Et stort naturområde, med masser af små gemte perler. The MacDonnell Ranges er opdelt i 2 – i øst og vest – men begge områder råder over smuk natur og et rigt dyreliv. Vi valgte at udforske naturen ved West MacDonnell Ranges, og vi lagde blandt andet vejen forbi Simpsons Gap, Standley Chasm og the Wallace Rockhole. Det kan anbefales at man sætter god tid af til at se naturen og dyrelivet, og det er ligetil med nem adgang til campingpladser.

Vi stod tidligt op en dag for at overvære Simpsons Gap fra morgenstunden. Vi havde nemlig hørt at der levede vilde rock wallabies. Og vi fandt dem da også, hoppende rundt i klipperne. Vi sad der længe og overværede dem i stilhed – lige indtil at der kom en tourbus fyldt med turister – og de stakkels wallabies var væk.

6. Katherine Gorge

Katherine Gorge er navnet på i alt 13 dybe kløfter ved Katherine River. Der tlbydes forskellige aktiviteter på floden, som f.eks. at leje en kano, eller at tage med på en tour siddende i en båd. Katherine Gorge er velbesøgt af turister i højsæsonen, da det er en utroligt smuk kløft med svømmehuller, stier fyldt med gode udsigter og pulserende vandfald. Kløften er beliggende nær byen Katherine, som er den største by imellem Darwin og Alice Springs.

IMG_6674 copy

7. Alice Springs

Alice Springs er ofte den første by man tænker på, når der tales om Australiens outback. Byen ligger “nær” Ayers Rock og de andre store must see seværdigheder i landets midte, og er derfor et populært mål for turister, der skal ud på eventyr, da det er typisk herfra du kan tage med forskellige tourbusser ud i buschen.  I Alice Springs finder du desuden en stor del af de indfødte aboriginals, og du kan tage på tours og lære meget mere om deres kultur og samfund.

8. Uluru / Ayers Rock

Ayers Rock er uden tvivl den største must see seværdighed i Australien og dermed også på denne liste. Husk at afsætte god tid – særligt hvis du rejser hertil fra Alice Springs. Afstanden mellem Alice Springs og Ayers Rock er stadig 450 km, hvilket mange har en tendens med at undervurdere. Du skal besøge Ayers Rock – også kaldt Uluru – ved solop- og nedgang. Det er her stenen er smukkest, og hvor du kan se stenen skifte farve fra brun til en lysende orange.

Ayers Rock er 3,6 km bred og 348 meter høj. Det er muligt at gå rundt om stenen – det tager ca 4 timer, så medbring godt med væske og lidt snacks til turen. Man kan også klatre op på stenen – dog er dette undervejs til at blive forbudt, da stenen er hellig for de indfødte Aboriginals.

Ayers Rock _ australiens outback

9. School of the air

Alice Springs kan prale af, at have verdens største klasselokale der dækker over et areal på 1,3 millioner kvadratmeter. Dette skyldes at befolkningen i Australiens outback er så udspredt. Når du kører rundt ude i outbacken kan du nemlig sagtens køre op til 200 kilometer før du møder en by – og byen du møder består som oftest kun af en tankstation eller en ranch, og én til 2 familier. For at familiens børn kan gå i skole er der derfor blevet udarbejdet et undervisningssystem, der gør at børnene kan deltage i undervisningen via en computer. Skolen er placeret i Alice Springs, hvor en lærer kan undervise børnene over skærmen.

10. Kata Tjuta / The Olgas

The Olgas er beliggende ca 50 km fra Ayers Rock, og ligger dermed i samme nationalpark. Når du køber adgang til parken har du dermed mulighed for at besøge begge disse seværdigheder. The Olgas og også et særsyn, og lige som Ayers Rock skifter stenen farve ved solop- og nedgang. Når du besøger The Olgas bør du overveje at tage ud påhikingturen Valley of the Winds, som tager dig med ud på en smuk tur blandt klippeformationerne.

IMG_5098 copy

11. Litchfield National Park

Denne nationalpark er kendt for sine hikingruter, campingpladser, og muligheder for at svømme i fantastiske krokodillefri vandhuller med tilhørende smukke vandfald. Du får også mulighed for at se de høje søjler, der indeholder termitboer (The Magnetic Termite Mounds). Disse er spredt ud over parken i et smukt naturligt mønster. Du får med andre ord, det bedste af alle verdener i Litchfield National Park –  Sprudlende vandfald, chokerende smukke termitboer, samt regnskov og frodig natur.

12. Kings Canyon

Den tredje største seværdighed herude i outbacken er Kings Canyon, som på sin vis er en miniudgave af Grand Canyon i USA. Her skal du forberede dig på en lang vandretur på en afmærket sti, der fører dig rundt om den 100 meter dybe kløft. Medbring godt med mad og drikke til turen, og nyd naturen til fulde. Du finder Kings Canyon 300 kilometer fra Alice Springs

IMG_6185 copy

13. Alice Springs Desert Park

En zoologisk have, der rummer de Australske dyr, i deres naturlige omgivelser – ude i Australiens outback. Denne have er et rigtig godt sted at starte, hvis du ønsker at få et kendskab til Australiens dyreliv, men også til de indfødte aboriginals.

14. Coober Pedy

En ikonisk mineby, hvor de graver efter opaler beliggende midt ude i Australiens outback. Ca 95% af verdens opaler bliver fremskaffet fra denne lille mineby. På grund af byens lange historie som en mineby, kan du i dag finde utallige underjordiske seværdigheder. Coober Pedy byder på underjordiske overnatningsmuligheder, og du kan herudover besøge en underjordisk kirke, eller du kan besøge en af byens utallige opalminer.

coober pedy _australiens outback

Har du besøgt Australiens outback – og hvilket stop på vejen var din favorit?

Skriv en kommentar