11 must see seværdigheder i Helsinki

Helsinki er en fantastisk, men ofte glemt storby i Norden, som byder på masser af spændende kultur, design og unikke seværdigheder. Helsinki er helt sikkert en by du bør have med i dine overvejelser, når du søger efter nye destinationer. Og vi vil derfor gerne give jer nogle gode tips med på vejen til 10 seværdigheder der er værd at opleve i Helsinki.

S P O N S O R E R E T

helsinki cathedral

1. Helsinki Cathedral

Som ét af byens vartegn finder du Helsinki Cathedral, som troner sig ud over byen. Denne smukke hvide bygning er designet i neoklassisk stil af arkitekten Carl Ludwig Engel i det 19. århundrede og blev fuldendt i 1852. Kirken er placeret på toppen af en trappe hvilket også giver dig mulighed for lidt workout på rejsen. Kirken er desuden placeret midt på Senatstorvet, hvor her i sommerperioden er et mylder af turister, som ønsker at fotografere denne ikoniske bygning.

2. Kiasma Museum

Hvis du har interesse for nutidig kunst bør du lægge et visit på Kiasma, som er et museum for netop dette. Bygningen i sig selv er en arkitektonisk perle, og indvendigt finder du flere forbløffende udstillinger der udfordrer dine sanseindtryk. Museet indeholder værker primært udført af finske kunstnere, men der forefindes også løbende udstillinger. Museet er et must see hvis du elsker kunst, kultur og arkitektur. Husk at der er fri adgang til museet den første fredag i måneden.

3. Designmuseum

Vi var inde og besøge Designmuseet i Helsinki, som desværre kun havde én udstilling åbent pga. ombygning på museet. Vi så derfor kun deres éne udstilling omhandlende textil. Under normale omstændigheder skulle der gerne være en permanent udstilling om finsk design, og forskellige designelementer med finske rødder.

helsinki designmuseum

4. Linnanmäki Forlystelsespark

En forlystelsespark med et stort udvalg af forlystelser til alle aldre. Her finder du alle de klassiske forlystelser såsom karuseller, river rafting, det gyldne tårn, pariserhjul og naturligvis et udvalg af rutchebaner, som ikke er for sarte sjæle.For dig der elsker fart og spænding kan du helt sikkert se frem til at prøve rutchebanen Ukku hvor du skydes afsted med op til 105 km/timen. Foruden forlystelser finder du også forskellige boder med mad, shopping og spil, samt en udendørs scene hvor der i ny og næ afspilles koncerter, teater mm.

5. Luomus – Naturhistorisk Museum

Vi nåede desværre ikke ind og besøge det naturhistoriske museum Luomus, men vi har hørt en del godt herom. Museet har flere samlinger og udstillinger, som omhandler Finsk Natur, hvor du går på opdagelse i det finske landskab samt dyrearter. Herudover er der ligeledes en udstilling med Verdens Natur, hvor du får et indblik i naturen på den Afrikanske savanne eller det eksotiske liv i Australien. Herudover kan du gå på opdagelse i historien blandt en samling af dinosauere og andre forhistoriske dyr

6. Loyly / finsk sauna

Okay, måske er dette ikke en must see attraktion, men det er bestemt en must do oplevelse i Finland som du ikke bør være foruden. Finland er kendt for deres saunakultur, og man mener at der findes omkring 2 millioner saunaer i landet. Loyly er en offentlig sauna beliggende ud til det baltiske hav Her får du mulighed for at afprøve Finsk Sauna på egen krop, hvilket med sikkerhed er et must når du besøger Finland. Hos Loyly har du mulighed for at afprøve forskellige saunaer, og selvfølgelig er der mulighed for at du også hopper en smut i det baltiske hav efter saunaen, hvilket er en del af oplevelsen.

helsinki loyly

7. Helsinki Zoo

Dette er en af verdens ældste zoologsike haver, som kan dateres helt tilbage til år 1889. Herudover er denne zoologiske have også unik, da det er en af de få zoologiske haver der er placeret på en ø. Helsinki Zoo har mere end 150 dyrearter og 1000 plantearter, og gør et stort nummer ud af at beskytte truede dyr.

8. Soumenlinna

Lidt uden for byen finder du hav fæstningen Soumenlinna, som er med på UNESCOs verdensarvsliste. Soumenlinna er et vigtigt monument inden for militær arkitektur, og er en af de største hav fæstninger i verden. Fæstningen blev bygget i 1748 af Feltmarskal Count Augustin Ehrensvärd på Helsinkis omkringliggende øer nær kystlinjen. Fæstningen har tilknyttet sit eget visitor center, og har desuden både musem og spisesteder. Det er desuden at komme ud på forskellige guidede ture hvor du kan gå mere på opdagelse. Det er let at komme hertil – for det tager ca 15 minutter med færgen, og det koster omkring 9 euro.

9. Rock Church

Jeg gad godt overvære en gudstjeneste under taget på denne fantastiske stenkirke, da man kunne fornemme at acoustikken måtte være helt fantastisk. Herudover var det blot en prægtig bygning, og jeg nød da også at sidde ned for en stund i absolut stilhed. Kirken har en særpræget og smuk arkitektur i og med at kirken er blevet skabt inde midt i en stor blok af granit. Herpå er der bygget en cirkel af sten hvorpå der er påspændt en trækonstruktion, hvor lyset kan kigge ned igennem.

helsinki rock church

10. National Museum of Finland

På dette museum får du mulighed for at lære alt hvad du kan have brug for at lære om den finske nationalhistorie. Udstillingerne dækker historiens gang gennem de seneste 10.000 år, med vigtige arkæologiske fund og samlinger der skildrer den finske historie. På museet finder du også en udstilling for børn, som er beregnet til leg og læring.

11. Sibelius Monument

I Sibelius Parken finder du et monument dedikeret til den verdensberømte finske komponist Jean Sebelius. Monumentet er designet af Eila Hiltunen, og er skabt med intentionen om at visualisere hans musik. I dag er monumentet en af Helsinkis mest populære skulpturer og en velkendt turistattraktion.

 

Se også en kort inspirerende film fra vores besøg i Helsinki

 

Har du besøgt Helsinki? Og hvad har du på din must see liste?

Opdagelse.dk blev inviteret til Helsinki af NBE Finland, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Skriv en kommentar