Her finder du 10 af verdens mest kendte malerier

Her har vi sammensat en liste over 10 af verdens mest kendte malerier, samt en lille beskrivelse af hvor du kan finde dem rundt på museer og gallerier verden over. Måske du har et favorit kunstværk, som du godt kunne tænke dig at se live på kunstmuseet. Så har du her chancen for at finde ud af hvor du kan opleve det henne. Hvor mange af disse kendte værker har du set?


 

1. Mona Lisa

Det nok mest kendte maleri af dem alle er Mona Lisa, hvis smil får enhver til at spekulere. Maleriet er hovedattraktionen på Louvre i Paris, hvor mere end 6 millioner turister hvert år kigger forbi. Maleriet er malet af Leonardo da Vinci i 1503-1504

mona-lisa kendte malerier

 

2. The Scream

Et kendt mesterværk af Edvard Munch, som blev udarbejdet omkring 1893. Maleriet er at finde på The National Gallery i Oslo, og måler 91 x 74 cm.

the-scream kendte malerier

 

3. The last supper

Dette er rent faktisk et imponerende vægmaleri, som er at finde på en af væggene i Santa Maria delle Grazie klosteret i Milano, Italien. Maleriet viser Jesus og hans 12 disciple, som ved den sidste nadver. Vægmaleriet er 460 x 880 cm. og er blevet udført i årene 1495 – 1498 af Leonardo da Vinci.

the-last-supper kendte malerier

 

4. Starry Night

Starry Night er klart mit favorit-maleri udført af kendte kunstnere. Mesterværket er malet af Van Gogh, og forestiller en stjernefyldt nattehimmel i smukke blå toner. Du kan finde Starry Night på MoMa (Museum of Modern Art) i New York. Maleriet måler 74 x 92 cm.

starry-night kendte malerier

 

5. Van Gogh Selvportræt

Vincent Van Gogh har flere gange afbilledet sit eget selvportræt, men særligt ét billede er i dag blandt verdens mest kendte malerier. Der er tale om et oliemaleri fra 1889 i grå-blålige toner. Maleriet måler 65 x 54 cm og er at finde på Musée d’Orsay i Paris, Frankrig.

van-gogh-selfportrait kendte malerier

 

6. The birth of Venus

Dette maleri blev malet mellem 1485 og 1487 af den kendte kunstner Sandro Botticelli. Maleriet afbilleder gudinden Venus. The birth of Venus er i dag et af de mest afbillede og omdiskuterede malerier i verden. Du kan finde maleriet Uffizi Gallery i byen Florence i Italien, og det måler 172 x 278 cm.

the-birth-of-venus kendte malerier

 

7. Girl with a pearl earring

Et smukt oliemaleri af den hollandske maler Johannes Vermeer, som er kendt som “nordens Mona Lisa”. Maleriet er fra 1665 og forestiller en ung pige iført en hovedbeklædning, en perleørering samt en brunlig-gul jakke. I nyere tid er der blevet skrevet en bog der omhandler maleriet, og i 2003 blev denne bog filmatiseret med Scarlett Johanson i en af hovedrollerne. Du kan finde dette mesterværk på Mauritshuis i Haag, Holland. Maleriet måler 44 x 39 cm.

girl-with-a-pearl-earring kendte malerier

 

8. The Persistance of Memory

Dette er et maleri af den kendte spanske kunster Salvador Dali. Maleriet er fra 1931 og værket introducerer balndt andet nogle smeltende ure, som senere vil indgå i flere af hans værker. Maleriet måler kun 24 x 33 cm og kan findes på MoMa i New York.

the-persistence-of-memory kendte malerier

 

9. The Creation of Adam

Dette maleri befinder sig i loftet på det sixtinske kapel i Vatikanet i Rom, og blev malet af den kendte kunstner Michaelangelo fra 1508-1512. Dette maleri er 480 x 230 cm.

the-creation-of-adam kendte malerier

 

10. Night Watch

Night Watch er et mesterstykke udarbejdet under den hollandske guldalder af den kendte kunstner Rembrandt. Maleriet er fra 1642 og forestiller Captain Frans Banning Cocq og hans løjtnant Willem van Ruytenburch i gadebilledet. Maleriet måler 363 x 437 cm og er at finde på Rijksmuseum i Amsterdam.

night-watch kendte malerier

Flere af malerierne er ret små, og man kan derfor blive skuffet når man ser det. Vi har derfor anført størrelsen på de forskellige malerier, for at forventningsafstemme hvad man kan forvente at finde.

Hvilke af disse kendte malerier har du set?

3 Comments

Skriv en kommentar