10 tips til valg af rejsepartner

Hvad er en god rejsepartner og hvordan vælger man den rette til opgaven? Der er stor forskel på om i skal rejse i en uge, eller om det er flere måneder med backpacking, men uanset hvad er det vigtigt at det er en person, som du kan finde ud af det sammen med. Her har vi opstillet nogle punkter der kan gøre det lettere mht. valg af rejsepartner.

rejsepartner

1. En god kemi

Vælg at rejse med en som du har en god kemi med. Det kan være din partner, dine søskende, familien, gode venner eller måske du tør at finde nogen online. I kommer til at tilbringe en del tid sammen, så det er vigtigt at man kommer godt ud af det sammen.

2. Samme mål

Det er vigtigt at man deler de samme mål for rejsen. Er det badeferie, shopping eller sightseeing vi er ude efter? Sørg for at afstemme forventningerne tidligt i forløbet og inden rejsen bestilles. Hvis i ikke har de samme interesser og samme forventninger til destinationen skal der en del til før at i begge får hvad i ønsker.

3. Valg af budget

Der kan være stor forskel på jeres budgetstørrelse i forbindelse med rejsen. Nogle sparer op hele året for endelig at spendere dem på ren luksus mens andre nøjes med hvad der er til overs. Budgettet har stor indflydelse på hvor i kan tage hen, hvor meget i kan komme ud og se samt hvor i skal bo. Lav en aftale om hvor meget i skal have tjent op inden rejsen så i har nogenlunde det samme budget.

4. Fleksibel

Dette er særligt vigtigt hvis man rejser i en stor flok. I tilfælde af at der sker ændringer på rejsen skal man være i stand til at kunne imødekomme dem uden sure miner.

5. Planlægning

Det er tidskrævende at skulle planlægge en rejse. Både med logistikken, overnatninger og hvad man skal se. En god rejsepartner hjælper derfor med at planlægge turen. På den måde bliver begge parter imødekommet med ønsker til rejsen og man får arbejdet ligeligt fordelt imellem sig.

6. Samme døgnrytme

Det kan have betydning med hvilken døgnrytme i har. Vil en af jer gerne i byen om aftenen og sove længe? og vil den anden gerne tidligt op og ud og se de første seværdigheder? Hvis i har aftalt at tage på ferie sammen, bør i forinden have bestemt jer for om i er til det ene eller det andet.

7. Fordel ansvaret

Det kan hurtigt blive for meget, hvis det er den ene person der skal stå med alle tidsplanerne, mens den anden bare følger med. Det kan også være i form af at holde de vigtige dokumenter, hvem der tager billeder og meget mere.

8. Socialt

Det er også vigtigt at man har snakket om hvorvidt man skal følges med andre mennesker på rejsen. På visse rejser – som ved backpacking – møder man en del andre i samme miljø og falder hurtigt i snak. Er man interesserede i at bygge noget op med andre eller skal man vælge at have nok med sig selv.

9. Ingen sure miner

Det er vigtigt at man rejser med en der ikke er negativ konstant. Lad os sige at flyet er forsinket, bussen punkterer eller i ser en stor edderkop. Det er vigtigt at man kan holde humøret oppe i disse pressede situationer. Når først den ene bliver negativ kan det spredes, og man får en dårlig stemning.

10. En du kan stole på

Tænk sig at uheldet er ude og du bliver syg. Du har brug for en rejsepartner der ikke lader dig i stikken, men i stedet hjælper dig igennem situationen – evt hjælper dig på sygehuset osv. Det kunne være mange andre scenarier, men det er vigtigt, at man rejser med en man kan stole på hvis det skulle brænde på.

Skriv en kommentar