10 steder i Norge vi gerne vil besøge

Vi har besøgt Norge på skiferie, men vi har endnu tilgode at skulle rundt på rigtig sightseeing. Og når man ser disse billeder fra det smukke land forstår man jo ikke hvorfor man ikke allerede har været der.  Norge er helt klart med på vores bucketliste. Se her hvorfor.

1. Geirangerfjord

Et helt unikt sted der er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og med rette. Geirangerfjord byder på spetakulære og betagende udsigter, med mulighed for at se flere af Norges flotte vandfald og grotter. Fjorden er desuden beliggende nær Trollstigen, som er en vej der på imponerende vis slanger sig ned langs bjergsiden, samt en af Norges smukkeste byer: Ålesund.

geirangerfjord

2. Preikestolen

Dette er navnet på et bjergplateau, beliggende på nordsiden af Lysefjorden i Ryfylke regionen. Plateauet ligger 604 meter over havets overflade, og giver en smuk udsigt ud over Lysefjorden. Preikestolen er det mest populære turistmål i Ryfylke regionen.

preikestolen

3. Lofoten

Endnu et smukt naturområde i Norge. Midt i området ligger fiskerlandsbyen Nusfjord, der har udsigt ud mod smukke klippeformationer i de norske fjelde. Området giver dig mulighed for udflugter via båd, hvor du kan komme ud og se det utrolige dyreliv omkring Trollfjorden. Vigtigst af alt: Lofoten  er et af de bedste steder i verden for at se nordlyset.

reine_from_reinebringen_by_jonpacker-d6g62td

4. Renndølsetra

Renndølsetra er navnet på et område beliggende i Innerdalen, der ofte benævnes som Norges smukkeste dal. Dette er et område hvor alt ånder fred og idyl – idet dalen ligger en anelse øde. Du skal nemlig gå 3 km til fods for at nå frem hertil. Ved Renndølsetra ligger der en lille gårdlandsby, hvor du har mulighed for at overnatte i et lille gårdhus i bjergene.

renndølsetra

5. Senja

Dette er navnet på Norges næststørste Ø, med næsten 8000 indbyggere. Øen rummer fantastisk varieret natur med alt fra fjelde der går lodret ned i vandet til smukke sandstrande. Inde på øen finder du et bølget landskab med enge og træer. På øen finder du en 102 km lang turistvej, som lader dig opleve den spektakulære natur.

senja

6. Atlanterhavsvejen

Denne 8 km lange vej snoer sig igennem Fjord Norges smukke naturlandskab. Atlanterhavsvejen er beliggende imellem Kristiansund og Molde, og hopper smukt fra ø til ø med sine i alt 7 broer. Undervejs på køreturen findes der nogle gode udsigtsposter, som er vældigt populære.

atlantic_road

7. Høyvika Beach

En smuk strand beliggende i dramatiske omgivelser i Andøya Nordnorge. Du kan besøge stranden som en del af en 9 km lang hikingtur fra Stave til Bleik, hvor du kommer forbi nogle betagende naturoplevelser. Du kan gå denne tur på 5 timer, og turen skulle efter sigende være helt eminent.

hoeyvika

8. Røros

Byen Røros er en gammel mineby, der i dag er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan lære mere om byens minehistorie på byens museum, eller tag med på en guidet tour for at få et indblik i beboernes hverdag. Byens smukke bygninger danner også rammen for et populært julemarked i vintersæsonen. Herudover er der mulighed for at køre på hundeslæde, eller du kan tage på en rensdyrsafari. Området omkring Røros er mildest talt fyldt med muligheder.

roeros

9. Torghatten

En af Norges mest kendte fjeldformationer grundet det lille hul der går tværs gennem klippen. Hullet er 160 meter langt om og 20-35 meter bredt blev skabt under istiden. Du kan komme ud på forskellige ture for at bestige bjerget, og for at udforske dette specielle klippehul på egen hånd.

torghatten

10. Trolltunga

Dette er endnu et af de mest specielle fjeldformationer i Norge. Trolltunga ligger 1100 meter over havets overflade og herfra har du en fantastisk udsigt ud over Ringedalsvatnet. Denne klippeformation bliver besøgt af turister fra hele verden. For at komme ud til klippen skal du dog forvente dig noget af en gåtur på 4-5 timer pr. vej, og det anbefales derfor at du er i god form. Der findes flere guidede ture på nettet, hvor du kan komme ud til klippen.

trolltunga

HVILKE STEDER I NORGE ER PÅ DIN BUCKETLISTE?

Save

Skriv en kommentar