10 seværdigheder i Middelfart og omegn

Vi har skabt en liste over 10 must see seværdigheder og aktiviteter i Middelfart. I må meget gerne komme med input i kommentarfeltet, hvis netop din favorit seværdighed ikke er med på listen.

S P O N S O R E R E T

bridgewalk lillebælt 3
bridgewalk lillebælt 5

1. Bridgewalk

Vi prøvede kræfter med en bridgewalk på Den Gamle Lillebæltsbro, og det var en fed og grænseoverskridende oplevelse med vind i håret og en smuk udsigt ud over Lillebælt. En dygtig instruktør iførte os dragt, sikkerhedsudstyr samt en højttaler hvori man kunne høre ham undervejs. Vi fik en spændende og grundig fortælling om broens opførelse, hvad man kunne se i skyline og meget mere. Turen varede ca 2,5 time og var på ingen måde kedelig. Læs hele vores indlæg om vores Bridgewalk >

2. Hindsgavl Dyrehave

Hindsgavl Halvøen er et besøg værd i sig selv. Her får du smuk natur og masser af nyttige vandre- og cykelstier, som benyttes flittigt af både lokale og turister. I dette område finder du desuden Hindsgavl Dyrehave, som har en stor bestand af kron- og dådyr. Det er muligt at slentre forbi dyrene, og somme tider får man dem at se på helt tæt hold. Husk også at tage et smut ud forbi Hindsgavl Slot når nu du alligevel er i nærheden.

3. CLAY Keramikmuseum Danmark

CLAY Keramikmuseum Danmark er det eneste specialmuseum inden for keramisk kunst i Norden. Museet har en unik samling på mere end 55.000 værker, men det er dog kun de 1000 af dem der er udstillet. Samlingen består hovedsageligt af værker fra den Kongelige Porcelænsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia, og der kommer løbende nye udstillinger. Læs mere om museet i vores indlæg >

clay keramikmuseum 2

4. Aktiviteter til vands

Middelfart byder på et stort udvalg af aktiviteter til vands, og særligt i sommerhlvåret er der derfor en stor rift om de sommerlige aktiviteter, som passer både til børn og voksne. Prøv kræfter med Snorkling, Havkajak, Stand Up Paddling, Kano- og Bådudlejning og meget mere. Herudover er der også aktiviteter for de mindste ved Middelfart Marina, hvor man kan få lov til at røre både fisk og krabber.

5. Naturoplevelser

Middelfart og omegn på masser af smuk natur, som er en del af Naturpark Lillebælt. Blandt andet kan du opleve Fisketrappen ved Brende Mølle, som er beliggende på den 28 km lange strækning via Brænde Ådal. Herudover kan du opleve Fyns næststørste sø: Fønsvang Sø – eller hvad med et besøg i Ejby Mose: et af Fyns største moseområder. Både ved Fønsvang Sø og ved Ejby Mose er bygget nogle fine fugletårne hvorfra du kan studere fuglelivet omrking dig. Hvis du er interesseret i at komme ud i naturen er her mere end rigeligt at give sig i kast med i omegnen af Middelfart.

6. Psykiatisk Samling

Hos Psykiatrisk Samling skildres historien for byens Sindsygeanstalt der åbnede tilbage i 1888. Sindssygeanstalten husede op mod 1.250 patienter, hvoraf patienterne var klassificeret til at være til fare for sig selv eller for andre. Mange af patienterne der dengang blev låst inde havde lidelser, som man i dag ville kunne kontrollere med moderne medicin. Derfor var behovet for det store sindssygeanstalt neddroslende, og dørene lukkedes i 1999, hvorefter patienterne blev delt ud på nye afdelinger. I dag kan man se dokumentation for livet bag murene, og man bliver sat ind i patienternes historie.

7. Hvalsafari

Gå ikke glip af en hvalsafari på Lillebælt, hvor i bliver taget med ud på udkig efter Marsvin. Vi var afsted på turbåden MiraIII, som sejler afsted fra Middelfart, og tager dig med ud på vandet, hvor der vil være mulighed for at se marsvin. Vi så en 3-4 stykker – dog alle på lang afstand. Herudover vil de ombord på båden fortælle jer om marsvinet og om marsvinjagt gennem tiden. Læs mere om vores oplevelse >

middelfart hvalsafari 6

8. Humlemagasinet

Humlemagasinet er en sjov kombination af smukke haver, museer og udstillinger. Her kan du blandt andet tage på opdagelse i en samling af ca. 100 porcelænsdukker på Humlemagasinets Dukkemuseum. Heriblandt finder du flere porcelænsdukker der portrætterer kongerækken. Herudover kan du gå på opdagelse i de 7 smukke haver eller oplev udstillingen på Humlemuseet om stedets ølproduktion samt ølsamling gennem de seneste 100 år.

9. Transport- og Automobilmuseum

I omegnen af Middelfart ligger der hele 2 museer der har med transport og automobiler at gøre, så hvis du har en interesse for transportmidler er du kommet det helt rette sted. Hos Kærsgaard Transportmuseum beliggende i Brenderup finder du særligt en udstilling af hestevogne og landbrugsmaskiner, og hos Strib Automobilmuseum finder du en samling af veteranbiler og motorcykler.

10. Henner Friisers Hus

Henner Friisers Hus var omkring år 1800 et af byens gæstgiverier, og modtog gæster fra nær og fjern. Man har bevaret og rekonstrueret bygningens originale look og genskabt flere samlinger der matcher datidens levestil. På 1. sal finder du desuden en spændende samling der omhandler marsvinjagten i Middelfart og omegn. Samlingen er desuden super børnevenlig med et interaktivt spil samt en tumleplads. Læs mere i vores indlæg >

middelfart henner friisers 1

Hvad er på din liste over Must see seværdigheder og aktiviteter i Middelfart?

Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Middelfart, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar