10 (næsten) gratis seværdigheder i Melbourne

Det kan hurtigt blive en dyr affære at skulle rejse rundt i Australien, og derfor er det en kæmpe befrielse når der endelig er nogle (næsten) gratis seværdigheder, som man kan tage ud og se. Jeg har valgt at dele dette op i to indlæg da der er så mange gode gratis muligheder i Melbourne for turister.

IMG_8506 copy

 

1. Deltag ved en festival

I Melbourne bliver der årligt afholdt omkring 18 festivaller om året. Det er selvfølgelig ikke så lidt, og da flere af dem afholdes over flere dage, kan man nærmest ikke undgå at støde på en. Vi selv deltog ved Buddhas fødselsdag. Se en oversigt over de kommende festivals på www.melbournefestivals.com.au

2. Federation Square

Midt i Melbourne ligger Federation Square som tilbyder en lang række aktiviteter. Foruden gratis Wifi har du mulighed for at at sætte dig ved de store skærme der viser film, musik og sport ganske gratis. På torvet er der desuden ofte live musik og events. Da vi f.eks. selv besøgte torvet var der en stor danseopvisning i gang.

3. Queen Victoria Market

Markedet har kørt siden 1878, og her har du mulighed for at finde et stort udvalg af lokale friske råvarer. Herudover er der gift shops og souvenirs og en god kaffebar. Flere gange om året bliver der holdt forskellige events på markedet, og på deres hjemmeside tilbyder de endda forskellige tours. Queen Victoria Market er lukket mandag og onsdag og er placeret på 513 Elizabeth Street. Læs mere på www.qvm.com.au

4. Guided tour

Du kan tage på en gratis guided tour i Melbourne – eller – næsten gratis. Du betaler nemlig kun det, som du synes turen er værd, ex $5) Turen er rigtig fin til at få lidt historie og opleve byen. Læs mere på www.imfree.com.au

5. Crown Casino

Ja. Dette besøg kunne jo gå begge veje. Kris og jeg var herinde en aften, og mens han tabte $20 på poker vandt jeg $40 på rouletten. Så vi gik herfra med et lille overskud. Men du behøver nu ikke at spille når du kommer herind. Bygningen og lokalerne i sig selv er imponerende, og de er en stor del af besøget hos Melbourne.

6. Tag på stranden

Dette er dog ikke helt gratis, men næsten. Det eneste du behøver at betale for er nemlig transporten samt din frokost. Der er flere gode strande rundt omkring Melbourne, men særligt kan der anbefales St. Kilda, hvorfra du får udsigt over byen samt en smuk solnedgang. Eller giv jer afsted mod Brighton og oplev de smukke farverige strandskure.

7. Spis på Lentil as Anything

Konceptet på denne lille restaurant er lidt anderledes, da alle ansatte arbejder frivilligt og du bestemmer desuden selv hvad du vil betale for maden og services. Teoretisk set kunne du spise gratis, men alt fra $2 til $200 er normalt.

8. City Circle Tram

Den offentlige transport er som udgangspunkt ikke gratis. Med undtagelse af City Circle Line. Tag med den gamle sporvogn rundt til flere af Melbournes centrale turistattraktioner. Du kan stige af og på denne sporvogn lige så mange gange du lyster, og du har mulighed for at stige af ved attraktioner som Federation Square, Old Treasury Building, Parliament House og Princess Theatre.

9. Melbourne Police Museum

Dette er et ret sjovt og atypisk museum, og her kan du lære om politiets arbejde og nogle af de mange forbrydere. Følg politiets arbejde gennem nogle af de største politisager i Australien. Museet er naturligvis placeret bag politistationen på Flinders Street.

10. Australian Centre for the Moving Image

Melbourne er generelt en by der rører sig meget inden for kunst og moderne installationer. Dette er et galleri med en stor samling af kunst indenfor film, video, tv, interaktive installationer, videospil samt animationer. Der er gratis entre til centret.

Skriv en kommentar