10 gode grunde til at besøge Dubai

Dubai er det perfekte feriemål, hvadend du søger sol og strand, sprudlende arkitektur samt mødet med nye kulturer. Dubai har det hele, og mere til – og det er med sikkerhed en by vi gerne vil opleve igen. Her finder du 10 gode grunde til at besøge Dubai.

Dubai strand

1. Sol og sommer året rundt

Dubai har mere end 300 dage med solskin om året. Og faktisk er der stort set altid solrige dage, for selv i vinterperioden er regn og gråvejr kun moderat. Og trods muligheden for lidt regn er vinterperioden (november til marts) rent faktisk højsæson for turister i Dubai, da fugtighed samt temperaturerne er til at holde ud. Sommermånederne (juni til august) kan til gengæld være ekstremt varme. Så du bør overveje at tage afsted i vintermånederne, medmindre du vil tilbringe det meste af din tid indendøre i aircondition.

2. Smukke sandstrande

Dubai har en kyststrækning på over 1000km, og heraf findes der flere strækninger hvide sandstrande med strandstole og parasoller du kan leje. Den bedste strand skulle være Jumeirah Beach nær hotellet Burj Al Arab. Så hvorfor ikke tilbringe lidt tid her på din ferie?

3. Shopping

Du vil få dig en shopping oplevelse uden lige, hvadend du ønsker at besøge verdens største shoppingcenter eller om du vil på et marked i den gamle bydel. Dubai har det hele! Dubai Mall er verdens største shoppingcenter med mere end 1200 butikker. Inde i centret finder du et aquarium, en skøjtebane og verdens største slikbutik – blot for at nævne lidt eksempler. Som en kontrast findes der flere markeder på gaderne i den gamle bydel. Blandt andet kan du besøge Gold Souk, som er et overdådigt arabisk smykkemarked, med stor vægt på af salg af guld.

Dubai Gold Souk

4. Den gamle bydel

Endvidere kan du slentre rundt i den gamle bydel og opleve gaderne og menneskene. I den gamle bydel finder du også Dubai Museum, som er et museum der fortæller dig om byens historie, og giver dig et indblik i levevilkårene for år tilbage, og for livet i Mellemøsten.

5. Den spektakulære arkitektur

I stor kontrast til den gamle bydel har man den nye, hvor intet kan blive overdådigt nok. Her finder du smukke bygninger som Burj Khalifa, Burj Al Arab, det bølgeformede Jumeirah Beach Hotel samt Twin Emirates Towers. Arkitekturen er storslået, og de skyder i vejret henover hovederne på os – for Dubai er en by i rivende udvikling når det kommer til byplanlægning! Herudover finder du også Palm Jumairah, som er verdens største menneskeskabte ø, hvorpå du kan se store palæer samt 5 stjernede hoteller, der ligger side om side.

6. Oplev en ny kultur

Endnu en god grund til at besøge Dubai er, at du vil få en langt bedre forståelse af kulturen. Hvis du virkelig skal have noget ud af turen i forhold til kulturforståelse, kan vi anbefale jer, at tage ind forbi The Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Dette er et center, der byder turister velkomne til en åben dialog omkring kulturforskelle og kulturforståelse. Man inviteres indenfor til en middag og bliver taget imod med åbne arme. Vi vil anbefale alle nye besøgende i Mellemøsten at prøve denne oplevelse.

Dubai kulturforståelse

7. Masser af oplevelser

For de eventyrlystne er der desuden masser at give sig i kast med i Dubai. Prøv at svæve med en luftballon, Hop ud af et fly med skydive og oplev den smukke udsigt henover Palm Jumeirah, eller prøv at stå på ski midt ude i ørkenen – inde i et storcenter vel og mærke. Dubai har masser af eventyr og oplevelser for adrenalin-junkies.

8. Oplev ørkenen

Du skal besøge Dubai, for at få muligheden for en ørkensafari. Dette er et must når du besøger byen, og du får en tur ude i ørkenen i en 4WD med en kompetent chauffør bag rettet. Her vil du se det bølgende landskab af rødt sand, og at blive kørt rundt blandt sandbankerne. Efterfølgende vil der være underholdning med kamelridning samt show. Ja det er bestemt værd at overveje en ørkensafari. Det er en kæmpe oplevelse!

Dubai Desert Safari

9. Magic fountains

Dubai har en tendens til at gøre alting størst – derfor har de da også verdens største springvands show. Hvis du besøger Dubai skal du helt sikkert lægge vejen forbi dette show der oplyses af 6.600 lys og 25 farvede projektorer. Showet er storslået, og du vil kunne se vandet danse til forskellige arabiske samt alment kendte melodier.

10. Oplev verdens højeste bygning

Nyd udsigten fra verdens højeste bygning. Burj Khalifa er 828 meter højt med hele 200 etager. Du kan få lov til at nyde udsigten fra 148. etage – svarende til 555 meters højde. Herfra kan de se ud i den arabiske ørken samt den utrolige udvikling der har været i Dubai gennem de seneste 15 år. Læs meget mere om Burj Khalaífa i vores guide.

Dubai Burj Khalifa

 

Se også vores film fra Dubai

Har du flere gode grunde til at besøge Dubai?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret til Dubai af Visit Dubai, men alle meninger er vores egne

Save

Skriv en kommentar